durzi 

kapat
  1. haçlı seferleri sırasında gelip suriyede yerleşip müslümanların baskıları ile dağlara çekilerek müslümanlarla evlenip karışarak oluşmuş topluluk... isimlerini başlarındaki comte de dreux'un okunuşunun bozulmuş şeklinden alırlar...
    #822877 (demolay, 06.11.2006 18:21)
  2. (bkz: velid canbolad)
    #822893 (rommel, 06.11.2006 18:24 ~ 18:26)
  3. argoda ne hikmetse durzu şeklinde kullanılarak küfürlü bir hitap sözü haline bürünmüştür.
    #1601045 (ditty, 02.05.2007 23:49)
  4. aslı "derezi"dir.

bu yoldakilerin başı dirardır. dırar, misirda, fatimiler zamanında islamiyeti yıkmaya uğraşan biriydi. bunun ve takipçisi Hamza'nın yolunda olanlara Derezi veya Dürzi denir
    #2640556 (zarth vader, 28.11.2007 20:00 ~ 20:06)
  5. dürzi inancı:
    genel olarak inançlarının içeriği gizli olan dürzilik ,hristiyanlık ve müslümanlık ,yahudilik gibi tek tanrı inanç sistemine dayanır.realkarnsayona inanırlar,Dürzi inancının ilkeleri: diline sahip olma (dürüstlük), kardeşini koruma (kardeşlik), yaşlıya saygı, diğerlerine yardım, vatanı koruma ve bir Tanrı'ya inanmaktır.Dürziler çok eşli evliliği, tütün ve alkol kullanımını, domuz eti tüketimini yasak sayarlar. Ayrıca Dürzilik Müslümanlar, Yahudiler veya diğer dinlere mensup olanlarla evlenmeyi yasaklar. Fakat bu modern topluluklarda çoğunlukla göz ardı edilmektedir.dürzilik sembolu 5 renkli bir yıldızdır-dürzi yıldızı-, bu yıldızın her rengi ayrı bir sembolü ifade eder:zeka (yeşil), ruh (kırmızı), kelime (sarı), gelenek (mavi) ve içkinlik (beyaz).birçoğu lübnanda yaşamaktadır(batı kesimde)
    #3644288 (chat noir, 10.07.2008 01:45 ~ 01:46)
  6. suriye, lübnan ve mısırda yaygın olan inanış.özelliklede lübnan da devletin her kademesi ve mecliste dürzi kontejanı vardır.
    #3644299 (delice, 10.07.2008 01:50)
  7. kılıçaslan tarafından çok hırpalanmış nihayet çok az bir kuvvetle cebel-i düruz'a sığınmışlardır...
    #3714911 (demolay, 24.07.2008 20:23)
  8. SURiYE'NiN HAVRAN BÖLGESiNDE, LÜBNAN'IN BAZI BÖLGELERiNDE VE BURALARA YAKIN BÖLGELERDE YAŞAYAN VE KENDiLERiNE ÖZGÜ MEZHEPLERi OLAN BiR TOPLULUK.
    #3822289 (frosty, 15.08.2008 15:12)

© 2008 - uludağ sözlük

durzi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. durzi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu durzi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» anton putsilo » vicdan » apolitikligi gorussuzluk gibi algilamak » adiadokokinezi » servet cetin » you don t care about us » agla sevgili yurdum agla » 3 mayis 2000 galatasaray antalyaspor maci » cocuklarin arasinda olgun kalmak » el dorado » 550 tane guzel bayan mankenden olusan meclis » dindarlara kin gutmek » amelie nothomb » efkar » hitler ve siyonistlerin iliskisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » elfen lied » mario elie » hamsi » dunyanin en yasli bakiresi » vakif prezervatifi » duraliminyum » mihrap dagi » karagarga » orgazm sonrasi aglayan erkek » fight club izleyip vur bana diyen mal » elektrik » ergenekon cetesi » psychosexual development » daum lucescu terim uclusu » forgetting sarah marshall