dursun dunya 

kapat

1. teoman'nın renklı ruyalar oteli albumunun cıkıs parcasıdır.
    sozleri ise;

ne sevgim kaldı çünkü ne göz yaşlarım
    kurtulmak için her seferinde
    kaçtım koşar gibi içimdeki senden

ateş düşünce söndüm hep sırılsıklam
    şimdi dursun ister dönsün dünya

dursun ister dönsün dünya etrafında
    hiç fark etmez çünkü artık sen yoksun ya
    sönsün tüm mumlar bitsin sevgim
    ister dursun ister dönsün dünya

mektuplar gibiyiz hiç açılmamış
    saklanmış ama zamanla kaybolmuş
    sildinmi beni parmak ucunla
    içindeki benden kurtuldunmu yoksa

günün gelince yok oldum ardından
    şimdi dursun, ister dönsün dünya

dursun ister dönsün dünya etrafında
    hiç fark etmez çünkü artık sen yoksun ya
    sönsün tüm mumlar bitsin sevgim
    ister dursun ister dönsün dünya
    #29188 (MANSON, 20.01.2006 17:54)
  2. ayrıca dursun dunya adlı parcaya klıp cekmıstır,klip sebnem ferah'ın can kırıkları klibini hatırlatmaktadır ama yınede sade ve guzel bır klıpdır.
    #29386 (MANSON, 20.01.2006 19:22)
  3. Teoman' ın sesinin daha bir dikkat çekici olduğu süper şarkı.
    #29423 (ben miyim, 20.01.2006 19:41)
  4. dünyanın pis pis sırıtarak hiç sallamayacağı yakarıştır
    #29428 (panapa, 20.01.2006 19:43)
  5. şarkı sözü nasıl yazılırı cümle aleme tekrar göstermiş olan teoman şarkısı.
    *
    #89818 (cikarinbeniburdan, 27.02.2006 01:45)
  6. bunalımdaki üniverste gencinin vazgeçilmez şarkısı
    #261211 (Ronin, 19.05.2006 14:47)
  7. teomanın sesini açmadan yaptığı vokal sayesinde çok daha hoş bir hal almış hüzünlü şarkı.
    #462795 (arude50, 26.07.2006 14:36)
  8. http://www.soundirect.net/korhankodaman
    #971691 (koko, 09.12.2006 11:45)
  9. aydın'da yaşayan, tekstilden emekli işçinin ismi ve soyismi.
    #971694 (iceri terligi, 09.12.2006 11:49 ~ 11:50)
  10. kokonun güzel bir şarkısı; dursun dünya derken dünyaağaağaağaa diyor, sadece dünyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dese tam süper olacak kanımca, ama ben anlamam müzikten, o biliyor...* *
    #1308238 (headacheda, 15.02.2007 18:44)
  11. kokonun elektronik denemelerinden biri! o deneme diyor.. ama olmuş!!! *
    #1308244 (little girl in bloom, 15.02.2007 18:46)
  12. kurtulmak için her seferinde
    kaçtım koşar gibi içimdeki senden sözleri ile beni büyülemiş teoman şarkılarındandır.
    #3114411 (freedom, 09.03.2008 13:44)
  13. teomanın renkli rüyalar oteli albümündeki en iyi parçadır kanımca.teo biraz geceden kalma cırtlak sesiyle söylediyse de şarkının sözleri ve müziği gayet hoştur.
    (bkz: sönsün tüm mumlar bitsin sevgim)
    #3692753 (lip gloss and black, 20.07.2008 19:36)
  14. teomanın kayda girmeden önce bir paket sigara içtip sonra söylediği şarkı.
    #3901776 (uzaydangelenkozmikisin, 01.09.2008 18:24)
  15. çoğu sert, asi, eril genç gibi ben de üçüncü albümü sonrası teoman kişisine tavır almış kitlenin bireriydim. sırt çevirdiğimiz çalışmaları arasında haliylen bir süre sonra gelip tüm kasvetiyle içimize çökecek birkaç tanesi olacaktı. bu şarkı da onlardan bir tanesi. bu da şarkıyla barışma hikayesi;

dünyanın durmuş oladuğuna kellemi koyacak kadar inandığım günün sabahında, dün akşam sekiz civarı sıkıntıdan terk ettiğim ofisime geliyorum. küllükler dolu, yerler kırıntılarla, gerekli, gereksiz kağıtlarla kaplı. havasız kaldığından ağır bir koku yerleşmiş yine ofise, gayri ihtiyari üstümdeki montumu çıkarmadan pencereye yöneliyorum. kara bulutlar izlemekten zevk aldığım manzarayı bile almışlar benden. hissettiğim yalnızlık benim için bile normal değerlerin üstüne çıkmıştı. ne sevgim kalmıştı ne de gözyaşlarım. yine gayri ihtiyari, tamamen el alışkanlığı ile bir sigara yakıyorum pencerenin pervazına dayanıp, tam o anda karşı sıradaki cafeden bu şarkının ilk notaları geliyor, aheste aheste.. o an bir film şeridi gördüm gözlerimin önünde ya da senaryo mu demeliyim, çünkü sadece kelimelerden oluşmaktaydı. hiç fark etmezdi, çünkü artık sen yoktun ya. kalbim birkaç saniye atmayı reddetti. zorla devam ettirdim. hala istemsizce çabaladığını söyleyebilirim. o an dönen dünya değil başımdı. belki çok sigara içtiğimden, kahvaltı yapmadığımdan ya da içindeki benden kurtulduğundan. bilemem. zaten ister dursun, ister dönsün dünya, hiç fark etmez. sönsün tüm mumlar, bitsin sevgim. ne olacaksa olsun. geri dönüp bakınca şarkının ilk notalarını duyduğum anın hakkını veremedim, tekrar yaşamak isterdim. senin de hakkını verememiştim zaten, hakkıyla anlatamadığımdan da eminim. her kim ki bu yazılanlardan bir manaya ulaşır, bu onun güzelliğidir.
    #4223310 (macbeth, 13.11.2008 12:26)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

dursun dunya başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dursun dunya ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dursun dunya nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about dursun dunya. Copyrights of the articles are belong to their authors.