bugün

ilk ekolojik bilim kurgu romani. serinin ilk kitabinin adi; en cok satan bilim kurgu romani. seri olarak da tüm zamanlarin en cok satan bilim kurgu serisi.

serinin ilk kitabi 1965'te tamamlanmistir. serinin romanlarinda frank herbert felsefe, din, psikoloji, ekoloji ve siyasetle ilgili karmasik fikirlerini yansitmistir. Kitaplarda hem liderlik, siyaset-din-güc iliskisi gibi konular islemis, hem de ekolojik, biyolojik olaylarin sosyal hayata etkilerini anlatmistir. Ayrica evrim, insanin dogayla mücadelesi ve icindeki potansiyelini konu almistir.

babasi öldükten sonra brian herbert, kevin j. anderson ile birlikte dune'un gectigi evreni ve irklari anlatan prelude ve dune'daki önemli olaylarin, savaslarin vs. detayli arkaplanini acikladigi legends of dune trilojilerini yazmistir.
http://www.dunenovels.com/
christian dior'un super parfumu.
ing. kum tepesi.
kuisatz haderah serisi harika olan kitap.
westwood tarafından yapılmış zamanına göre çok iyi grafiklere sahip harika bir strateji oyunu.**
ağır baharatlı kokusu olan christian dior parfümü.bu arada yaz için pek ideal bir seçim değildir.
dune'da açımasız, hain, gibi bir cok kötü sıfat taşıyan Harkonnen'ların da yine türklerden eslinlenildiği ve freemenlerin ise araplardan esinlenildiğini çöl gezegeni Arrakis ise orta doğudaki çöllerden esinlenildiğini geçmiş yıllarda okumuştum.artık bilinçaltımızdaki "kötülerin tarafını tutma" davranış bozukluğunun asıl nedenini biliyoruz.
yazarı Frank herbert olan 6 kitaplık bilimkurgu romanlar serisi..ilk kitap "çöl gezegeni dune" ile başlar. Yazar aynı zamanda "hayatta kalma uzmanı"gibi enteresan mesleklere de sahiptir. Bu seri hakkında insanlar iki kısma ayrılır:
1- Acayip fazla sevenler ki kitap serisini 6 günde bitirirler.(ilk kitap 776 sayfadır gerisini siz düşünün)
2- püfff, buda neymiş diyenler (bunlar azınlıktadır)

Serinin diğer kitapları: "Dune mesihi","dune'un çocukları","dune'un imparator tanrısı","dune'un kafirleri","dune rahibeler meclisi"

Son üç kitap, ilk 3 kitabın gördüğü ilgi üzerine yazılmıştır.
(bkz: leto)
(bkz: dune sea)
bilimkurguyu aşmış, ağdalı ve soyut anlatımın ayrı bir tat kattığı muhteşem eserler silsilesi. george lucas'ın star wars'ına da muhtemelen oldukça fazla esin kaynağı olmuştur ki sırf bu yüzden bile saygıya değen sagadır. duş alırken, ağlayanlara/ağlamalara tanıklık ederken zihinde çağrışımlar uyandıran, ilgili film, dizi ve oyunları harıl harıl arattırandır.
frank herbert'in bilim kurgu ile felsefeyi çok başarılı bir şekilde harmanladığı kitap serisidir. önce bilim kurgu kitap örüntüsü, daha sonra da felsefe öğretileri için okununca tadı damakta kalan bir eserdir.

bir dinin çıkış ve yok oluş noktasını, başlangıçları ve bitişleri, mücadeleyi ve o esnada yuvarlanıp giden kördüğüm olmuş duyguları olağanüstü aktarmıştır. kısmen tanrıya ve insan metobolizmasının ruhani işleyişine farklı bir bakış açısı geliştirmeye olanak sağlar.

--spoiler--

"korkmamalıyım; korku akıl katilidir! korku, toptan yok oluşu getiren küçük ölümdür. korkumla yüzleşeceğim... üzerimden ve içimden geçmesine izin vereceğim... ve geçip gittiği zaman, geçtiği yolu görmek için iç gözümü ona çevireceğim. korkunun gittiği yerde hiçbir şey olmayacak. yalnızca ben kalacağım!"

--spoiler--
(bkz: fazla analiz dogrunun dusmanıdır)
Bir uzay filmi. Evrende seyahatı sağlıcak maddenin sadece dune gezegeninden çıkarıldığını konu alıyor.
toplam 6 kitap ve 3786 sayfadan oluşan bilim kurgu serisi.
eline saglık yazarı (#6774277) .
sardaukar bashar teg miles unutulur mu hiç? (bkz: yüce başar)
6. nesil sevgili yazar... abicim, neşeli insan... başarılar kendisine sözlükte.
okuduğum en güzel serilerden biri.

(bkz: korkuya karsı dua)
(bkz: muad dib) karakteri tevrat ve incildeki kurtarıcı peygamberi işaret eden filmd
Kütüphaneye her gidişimde karşıma çıkan ama bir türlü alıp başlayamadığım kitap serisi. Hangisinden başlayacağımı bilmiyorum ve kitapları da numaralandırmamışlar. Merak edip internete baksam sorun çözülecek halbuki.
--spoiler--

''a world that holds creation's greatest treasure...

and greatest terrors.''

--spoiler--
düşlerle boğuşur musun?
gölgelerle yarışır mısın?
uyurgezer gibi mi gezersin?
zaman geçip gitti.
hayatın çalındı.
boş işlerle uğraştın.
aptallığının kurbanı oldun.

-öfkeli insan genellikle iç benliğinin sesine kulak tıkar.

-kanunlar ve görevler din çatısı altında birleştiğinde, insan asla tamamen bilinçli olamaz, asla kendi kendisinin tamamen bilincine varamaz; asla tam bir birey olamaz.

-dünya bir enkazdır.

-insan bilinçaltının derinliklerinde, anlamlı ve mantığa uygun bir evrene duyulan ihtiyaç yatar. ama gerçek evren mantığın hep bir adım ilerisindedir.

-ilerleme fikri, bizi geleceğin dehşetinden koruyan bir koruma mekanizmasıdır.

-insanı tanıtan, tiksindiği şeylerdir.

-hiçlikten hiçbir şey doğamaz.

-hoşnutsuzluk bilimi diye bir şey olmalıydı. insanlar psişik kaslarını geliştirmek için zor zamanlara ve sıkıntılara ihtiyaç duyarlar.

-yücelik geçici bir deneyimdir. asla kalıcı değildir. kısmen insanoğlunun efsane yaratmaya meyilli hayal gücüne dayanır. yüceliği deneyimleyen kişi, nasıl bir efsanenin içinde olduğunu anlamalıdır. kendisine hangi imajın verildiğini düşünmelidir. ayrıca alay etmesini bilmelidir. böylece rolünü inanmadan oynar. alaycılık kendisini kaybetmesini önler. bu nitelik olmazsa, yücelik insanı yok eder.

-bir insanın yaşayabileceği en korkunç aydınlanma anı, babasının da insan olduğunu, etiyle kemiğiyle insan olduğunu keşfetmesidir.

-sonuna dek izlenen yol insanı hiçbir yere götürmez. bir dağın gerçekten dağ olup olmadığını anlamak istiyorsanız; ona yalnızca birazcık tırmanın. eğer dağın tepesine ulaşırsanız, dağı göremezsiniz.

-bir başlangıç dengelerin doğru oluşuna en büyük özenin gösterileceği zamandır.

okuyun, okutun.
Korku aklın katilidir. Korkmayacağım.