dukkanin onunu kapamak 

kapat
  1. nereden bakıldığına göre iki farklı tanım içeren eylemdir. eğer bir dükkan, işporta tezgahı vs,eğer olayın içinde tam olarak bu ticarethanenin önünde bekleyen insan ve para kazanma güdüsüyle hareket eden esnaf var ise o zaman esnafın daha çok müşteriye ulaşma çabasını engelleyen bir fiil olur. dükkan sahibinin birader dükkanın öünün kapama lafını yemek an meselesidir.

lakin dükkan da kapayan da esnaf da sizseniz, o vakit insan içinde heyecanlı dakikalar geçirmenize, kim bilir belki alaylara göğüs germenize, bazen de "ulan kimse de dönüp bakmamış demek ki harbiden silik bir tipim ben eziğim!" derkene ağlayarak kendinizi dağlara vurmanıza sebep olabilecek bir fermuarı açık unutma hali olabilir.
    (tankut kabza, 17.07.2006 02:05 ~ 02:06)
  2. ''mekanın önünü kapamak'' daha yaygın kullanımıdır .
    (Gerko, 17.07.2006 02:09)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» misafirlikte erken uyanip yatakta mahsur kalmak » hakkari » hulya avsar » besiktas » simple plan » 2009 turkiye gp » kagittan kulluk yapmak » wad » kendi yalanina inanmak » jolenin sadece ortadogulu genclere ozgu olmasi » insan haklari » philip cocu » edirne nin tarihi eserleri » televizyonda aglatan hayatlara gercekte aldirmamak » topkapi muzesi kuran muezzini » galatasaray in bilincsiz sampiyonluk kutlamalari » genel istatistikler » anneye sigara ictigini soylemek » emre aydin » gears of war 2 » handan » bir insanin sesine asik olmak » 29 mayis 2008 turkiye finlandiya maci » besiktas in 08 09 sezonunda intertoto ya gitmesi » baba » four minutes » unlulerin kisisel iletileri » yildirim demiroren » k dergi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa