dublorun dilemmasi 

kapat
  1. muhtesem murat mentes romani..
    bir kitapta hayaller bu kadar gercek görünümünde olur; öyle ki insani kendisinden süpheye düsürecek derecede..
    "hic bir askta umuda yer sebebe lüzum yoktur."
    "care yoktur.caresizligin yükünü tasimak icin gerekli sartlar da ortadan kalkmistir.o halde tasarimlarda bile iktidarsizligin damgasi vardir."
    "ihlal, daima yasagi solar; bu kuraldir."
    "bir erkegin hayatinda, bircok kapiya uyan anahtar kelimeler vardir:"annecigim!""
    #193414 (süpürgesiz cadi, 24.04.2006 04:31)
  2. murat menteş yazsın biz okuyalım demeye vesile ibrahim kurban'ı,nuh tufan'ı,umur samaz'ı ve su samaz'ı ile aslında herşeyiyle zengin kitap. türünün nadir örneklerinden. film gibi ilerliyor *. üzücü olan ise tuna kiremitçi vb. edebiyatının hakim olduğu çok satanlarda görememiz. kesinlikle gözden kaçırılıyor.
    http://www.dublorundilemmasi.com/
    #689733 (populizmin köküne kibrit suyu, 03.10.2006 18:03 ~ 18:06)
  3. (bkz: ibrahim kurban)
    (bkz: nuh tufan)
    (bkz: habip hobo)
    (bkz: umur samaz)
    (bkz: su samaz)

kimilerine göre zeka şov. kimince son yirmi yılın en sağlam romanı. kitabın kapağında alper caniguz , ah muhsin unlu.
    yayınevi iletişim.

üzeri fiyatı :* *
    #931773 (ibrahim kurban, 30.11.2006 20:31)
  4. Kuvvetli bir hayal gücünün başarısız anlatım tekniği yüzünden ziyan olduğu roman.
    #967750 (diyonsos, 08.12.2006 13:57)
  5. Tarantino'ya verilip filmi çekilesi bir roman.Aynı onun filmlerindeki gibi (bkz: pulp fiction)flashbackler mevcut.Pulp fictiondaki Jules ve vincent gibi nuh tufan ve ibrahim kurban dialogları olan bizim de böyle romanımız var,filmimiz olmasa da dedirten şaheser.
    #968121 (risorder pejmurder, 08.12.2006 15:38)
  6. (bkz: korkma ben varim/#1515409)
    #1515410 (nuh tufan, 11.04.2007 04:17)
  7. okumadım. hatta duymamıştım. ama bu entry'leri okuduktan sonra en kısa zamanda edinip okurum herhalde. işte sözlüğün güzel yanlarından biri daha..
    #1666100 (ditty, 20.05.2007 19:18)
  8. enteresan olayları konu edinen, yazar* tarafından ilginç bir anlatım yolu tercih edilmiş, okunulması gerekli, yerli bir edebiyat ürünü. ilginç karakterleriyle, kafanızda yer edinir, karakterleri unutamassınız. okumadıysanız mutlaka okuyun derim.
    #1917122 (marooned, 12.07.2007 14:32)
  9. bu zamana kadar okumamış olduğum için hayıflandığım, okumaya başlayınca elimden bırakmak zorunda kaldığım -zaruriyet dışında bırakmak kabil değil- her an devam etmek için delice sabırsızlandığım, murat menteş yazsın, hep yazsın dediğim ve içten içe hayal gücünü kıskandığım, kıskançlığımı hayranlığa dönüştürebilen muazzam bir kitap..
    su gibi.. öyle akışkan, öyle duru, öyle güzel..
    #2598798 (flushroyale, 17.11.2007 00:15)
  10. Bölüm başlarından özlü sözler:
    "Bir sözün doğruluğu ile inandırıcılığı arasında hiçbir bağlantı yoktur."
    "Bir insanı tam olarak ancak boşandığın zaman tanırsınız."
    "Aşk hayalin çocuğu, hayalkırıklığının annesidir."
    "Hiçbir aşka umuda yer sebebe lüzüm yoktur."
    "Filozofun mesuliyetten kaçma yeteneği onu bir barbardan ayıran en kalın çizgidir."
    "Gençler olmayacak şeylere heveslenirler, yaşlılarsa hiç vuku bulmamış şeyleri hatırlarlar."
    "Hayat maliyetleri karşılamayan bir iştir."
    daha fazla bir şey söylemeye gerek yok ama gerçekten iyi ve eğlenceli bir kitap okumak istiyorsanız mutlaka okuyun derim...
    #2598933 (Ar Pharazon, 17.11.2007 00:54)
  11. paso tarantinovari bir kurgu yapılanmasından bahsedilmiştir bu romanla alakalı olarak..

gördüklerini iyi not eden, üstelik bunu çok iyi harmanlayabilen bir adam murat menteş.

sinemanın romana popülerlik aşamasında fark koyduğu bir zaman diliminde sıkı bir cevap niteliğindedir bu eser aslında. muhteşem kelime oyunları sayesinde patlayınca sıkı ses çıkaran bir sabun köpüğü hayal edildiği takdirde karşılığını bulabileceğini düşünüyorum. keza, kalıcılığı esas bununla alakalı olmuştur bende..

madem başta da dediğim gibi tarantino'nun sahneleri, ben daha daha neler buldum içinde..

noi albinoi'den başlayıp mission impossible ile sırıtmayan, garden state ile içselleşip, v for vendetta ile exit tabelasının kırmızılığına koşulan..

'şaaafttt, deeemm raaytt' fonunda bir vah pedalı viyaklaması, ya da sırıtmanın kahkahaya kısmadan dönüşebildiği bir dumanaltı-koltukaltı sıcaklığı, ya da bir spagetti westernden yüzüme ateş edilip sigaramın yakıldığı anı yakaladım misal final olarak.
    #2633982 (hosaf, 26.11.2007 23:59 ~ 27.11.2007 00:03)
  12. gerçekten ''şapka çıkartılacak'' kitaplardan biri. kitabı okuduktan sonra bu kitabı gerçekten de keskin ve güçlü bir zeka tarafından yazıldığını hemen farkedersiniz. okunmasını şiddetle tavsiye ederim. vesselam

--spoiler--
    kitabın kahramanlarından [albino] olan nuh tufan'ın gazetedeki ''kont drakula gazete ilanıyla evlatlık arıyor'' haberine yatığı yorum:

''zavallı drakula! karizmatik vampirin soyu kurumuş! drakulalık 'babadan oğula' değil 'babalıktan evlatlığa' geçiyor. taşıma kanla değirmeni dondurmeye çalışıyorlar. bermuda şortu ve hawaii tişörtü giyen antika tozu yutmuş, kel ve ağzı sarmısak kokan canavarın albino bir evlatlığa hayır diyeceğini düşünmüyorum... siyah takımımı ve utulu peleniri giyer, her sabah mahsendeki tabutuma uzanır, sarmısaktan uzak durur, yarasalarla konuşur dişlerimi sivriltirim. guneşten kaçar, geceleri insan avına çıkar ve kan içerim!...vampir yarasalar diyelim bir ahıra dalıp bir atın kanını içtiler gelecek sefere yine aynı hataya düşüp aynı atın kanını emerler. ben çeşitleme yaparım emeperyalist bir vampir olurum. albino dracula!... boynunu ısırdığım herkes beyaza kesilir. albinoluğu bulaşıcı hastalık katına yukseltirim, insanoğlu vahşet neymiş gorur. bu arada yuzumu gozume kan gelir
    --spoiler--
    #2864319 (zwystone, 19.01.2008 21:46)
  13. ''şiddetle tavsiye edilen kitaplar'' arasında top 10'a girer benim listemde.
    #3006100 (zwystone, 15.02.2008 03:35)
  14. insan zihinini çırpan bir roman. türkiyede eksikliği hissedilen bir türün boşluğunu dolduruyor. afili cümleler ile şiddetle okunan bir roman yazmış murat mentes. okuma zamanı olarak bir çırpı size yeter.
    #3135147 (akustikcinayet, 13.03.2008 22:57)

© 2008 - uludağ sözlük

dublorun dilemmasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dublorun dilemmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dublorun dilemmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lens cikarmak » duz efes » madem gitti artik bok atabiliriz ekolu » concept insan » yuzyillardir akan cesme » melih gokcek deyince ankara da akan sular durur » genc sigiller » menial » random peygamber » chuck a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci