duble yol 

kapat
  1. çift yönlü karayollarının bölünmüş hale getirlmesidir. rte'nin en büyük seçim vaadiydi. yapmaya başladılar milletçe sevindik, sonra yaptıkları yollarda her 200 m. de bir çukurlar açıldı küfür ettik. hala belli noktalarda yapımları devam ediyor diyeceğim ama uzun süredir kimsenin bir şey yaptığı yok.ankara-adana karayolu bir senedir 1-2 km. anca ilerledi. şu yolları bir an önce bitirseler de şehirler arası yollar rahatlasa.
    #786886 (rommel, 29.10.2006 12:51)
  2. vatandaşı karayollarını kullanmaya teşvik eden, bunun sonucu olarak da petrole bağımlılığın artmasına neden olan ve bu bağlamda biraz çelişkiler unsuru olan yoldur. bu yolların yapılmasına en çok sevinenler akaryakıt şirketleri ve otobüs işletmeleridir. opec ülkeleri petrol fiyatlarını 3 cent yükseltince enflasyonu çarpan etkisiyle ne kadar fazla etkilediği aşikardır.

diyorlarsa ki hidrojenle, suyla, elektrikle çalışan arabaların yaygınlaşmasına önayak olacağız, o zaman eyvallah deriz.

ancak kısa vadede * bu mümkün görünmemektedir. bu yüzden yol yapımındaki yoğunluk demiryollarına verilmelidir. halkı demiryollarını tercih etmeye teşvik etmelidir. artan taleple birlikte hem kalite hem hız artacaktır.

petrole yüksek fiyatının yanısıra bir de çok yüksek vergiler ödemektense demiryollarını tercih etmek en rasyonel olandır.

(bkz: imza kondüktör) *
    #1582194 (peyderpey, 28.04.2007 18:49 ~ 18:50)
  3. (bkz: tayyipciğim bizim duble yollara ne oldu)
    (bkz: efendim, bu sözünü de mi yuttun)
    (bkz: aferin evladım)
    (bkz: çay koy içelim)
    #1634834 (hyperion, 12.05.2007 14:22)

© 2008 - uludağ sözlük

duble yol başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. duble yol ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu duble yol nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kesit otesi » krispi » madem gitti artik bok atabiliriz ekolu » korsana hep destek tam destek » girl friend » ummugul kahveci » r » cok yorgunum » damlaya damlaya gol olur » shaqmarion a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci