bugün

her siyasi analizde abd ve ab emperyalizmini ve nato'yu hedefe koyup, tüm bunları destekleyen, bunlarla işbirliği içinde olan tsk'ya laf etmemek. tsk'dan iktidara karşı bir hareket, bir tavır beklemek.

türkiye gericiliğinin önemli isimlerinden erbakan'ın cenazesini, sırf gülen cemaati'nden farklı diye, aydınlık gazetesi'Nde "son sözü vatan oldu" diye manşetten vermek.

sadece akp'yi eleştiriyorlar diye ulusal kanal'da türkiye sağ siyasetinin diğer liderlerini ağırlamak.
kürt sorununa tipik bir milliyetçi gibi "terör" sorunu gözüyle bakmak.

mücadelenin merkezine işçi sınıfı iktidarını yani sosyalist iktidar'ı değil, "milli burjuvazi"den bazı vatansever zenginlerin, bazı askerlerin, hatta bazı sağ partilerin oluşturacağı bir "milli cephe" hükumeti hedefini koymak.

(bkz: ölü taklidi yapınız)
birileri rahatsız olduğuna göre gerçek türklerdir efendim .

''terör'' sorunu gözüyle bakacağız evet - çünkü oyuna gelmeyiz her doğulu vatandaşımız vatanınına hıyanet etmemiştir efendim!!
cia yı ingilizce telaffuz etmek yerine "cia" diye okumaktır.
soldan gelip sağdan vurmaktır.
ulusal sol anlayışıdır.devrimci ve antiemperyalist bir anlayışın milliyetçilikle sentezlenmesidir.lakin günümüzdeki çoğu konuşmaları milli ve ulusal olan doğu perinçek'in vakti zamanında apoyla niye görüştüğünü anlayabilmiş değilim..bu hareketiyle davasına ve kişiliğine zarar verdiği kesin.
(bkz: matruşka)
işe geldiğinde apo köpeğine çiçek, hediye ve sevgilerini sunan, gelmediğinde onu yerden yere vuran!

dışarda ahkam keserken devletçi olan, içeri düştüğünde devleti dış güçler yönetiyor diye zırlayan bir solculuktur.
insan haklarının temelini oluşturan bir çok düşünceyi benimsemek yerine devletin başına gelmediği halde gelenlerden daha devletçi daha ulusal daha ırkçı daha faşist daha kaypak olabilenlerin benimsediği görüştür.
ismine gelince benim için ''doğu perinçek solculuğu'' olsa olsa ''Adını feriha koydum'' gibi bir şey olur hadi biraz daha zorladık sonuna bir de ''Emirin yolunu'' koyduk ama daha ötesi olmaz...
80 öncesi türkiyede üniversite merkezlie de olsa sol hareketlerin görece güçlü olduğu, sokakta var olabildiği zamandı. perinçek de sosyalistti, devrimciydi. bir askeri darbe sonrası sol rüzgar bir camdan girip diğerinden çıktı gitti.

90'ların ortası pkk'nın en güçlü olduğu zamandı.
perinçek bu harekete yaklaştı ve de bir daha pkk o zamanki askeri gücüne erişemedi.

2000'lerin ortası akp karşıtı bir ulusalcı cephenin oluştuğu zamandı. hop perinçeği ulusalcı tarafta gördük. sonrasında cemaat + akp işbirliği dümdüz etti o oluşumları.

ya adam bir şekilde kaybeden ata oynamak konusunda bir usta ya da devreden çıkması gereken siyasi hareketleri yok etmekle mükellef. şu anda bulunduğu nokta itibariyle de ilgiyle takip ediliyor kendileri.