dostum 

kapat
  1. aslında gerçek anlamında kullanıldığında çok büyük etkisi olan, ancak günümüzde sokak ağzına düşürüldüğünden itici gelmeye başlamış hitap şekli.

+ dostum ateşin var mı?
    - ben senin dostun muyum lavuh??
    + hey dostum senin derdin ne
    - benim derdim kendimle.
    + en iyisi ben uzaklaşayım.
    - uzaklaş da fazla açılma.
    (july4th, 19.05.2006 22:11)
  2. haluk levent 'in belki en güzel parçası.

*
    Bir şarkı yazmak istedim, içinde dostluk olsun
    Birden sen geldin aklıma, can dostum
    Bu şarkıda seni ne çok özlediğimi
    Anlatmak istedim sana bir kere olsun
    Bir sen kaldın bana, sakın bırakma
    Al yollarına hisset yanında
    Dostum, dostum, dostum, can dostum

Burda herşey sahte dostum gülümsemeler bile
    Burda herşey sahte dostum sevmeler bile

Şimdi yanımda olamasanda
    Seni yaşamamı engelleyemez hiç birşey asla
    Şu anda çok uzakta olsan
    Sen aslında benimlesin yanı başımda
    Bir sen kaldın bana, sakın bırakma
    Al yollarına hisset yanında
    Dostum, dostum, dostum, can dostum

Burda herşey sahte dostum gülümsemeler bile
    Burda herşey sahte dostum sevmeler bile
    (lumpiya, 30.05.2006 23:24 ~ 23:25)
  3. varlığı bile hayatı anlamlı kılmaya yeten özel insan.
    (bkz: hayatı anlamlı kılan ayrıntılar)*
    (morfin, 30.05.2006 23:28)
  4. tamamen amerikan filmlerinden uyarlama, bizde gecmisi olmayan, luzumsuz hitab..
    amerikancasi icin;
    bkz. "maaan" *
    ingilizler ise my friend derler onun yerine.. *
    (Confusedy, 30.05.2006 23:40 ~ 01.06.2006 01:48)
  5. vehbi koctan çok anlamlı bir alıntı.

"Dostum,
    evin varsa bir sıfır koymalısın varlıklar hanene,
    işin varsa bir sıfır daha koymalısın,
    iş seninse üç sıfır daha koymalısın,
    işin iyi gidiyorsa üç sıfır daha,
    Araban varsa bir sıfır,
    Yazlığın varsa bir sıfır daha,
    Daha sıralanabilir sıfırlar hanesi…
    Ancak, Sağlığın varsa bir koyarsın başına, bütün
    sıfırlar anlamlı bir değere ulaşır. Yoksa
    sonuç sıfırdır, hiç uğraşmayasın boş yere…"
    (lilith, 30.09.2006 00:18)
  6. bin cefalar etsen almam üstüme oy
    gayet şirin geldi dillerin dostum oy
    varıp yadellere meyil verirsen oy
    kış ola bağlana yolların dostum, dostum dostum
    gelsene canım

ilahi olmaya yardan ayıran oy
    bahçede bülbüller ötüyor uyan oy
    kula gölge ise allah a ayan oy
    senden ayrılalı gülmedim dostum, dostum dostum
    gelsene canım.

pir sultan abdalım gülüm dermişler oy
    bu şirin canıma nasıl kıymışlar oy
    ister isem dünya malın vermişler oy
    sensiz dünya malı neylerim dostum, dostum dostum
    gelsene canım
    (serbest radikal, 03.02.2007 08:04 ~ 08:08)
  7. haluk levent'in olan...
    Çok özel...
    (kIran kIrana, 11.03.2007 02:16)
  8. internet üzerindeki forum terminolojisine yerleşerek hakiki mânâsını yitiren bir kelam.
    (dualite, 08.05.2007 13:08)
  9. biraz uzun ama kesinlikle okunmaya değer bir yazı. halil cibran dan..

Dostum

Dostum, göründüğüm gibi değilim... Görünüş sadece giydiğim bir elbisedir. Senin sorgularından beni, benim kayıtsızlığımdan seni koruyan, özenle örülmüş bir elbise.

Benim içimdeki "ben", dostum, sessizlik içinde oturur, sonsuzluğa dek kalacak orada, doyulmaz, erişilmez.
    Ne söylediklerime inanmanı, ne de yaptıklarıma güvenmeni isterim, çünkü sözlerim senin aklından geçenlerin dile getirilmesinden, yaptıklarımsa umutlarının eylemleştirilmesinden başka bir şey değildir.

"Rüzgar doğuya esiyor" dediğin zaman "evet, doğuya esiyor" derim. çünkü düşüncelerimin rüzgarda değil, deniz üzerinde dolaştığını bilesin istemem.

Denizlerde gezen düşüncelerimi anlayamazsın, zaten anlamanı da istemem... birak denizimle basbasa kalayim

Senin için gündüz olduğu zaman dostum, benim için gecedir. Böyle olsa da ben yeşil tepelere değerek oynayan öyle vaktini, vadiden süzülen mor gölgeleri anlatırım. çünkü sen ne karanlığımın türkülerini duyabilir, ne de yıldızlara çarpan kanatlarımı görebilirsin, görmemenden, duymamandan hoşnudum ben... birak gecemle basbasa kalayim

Sen cennetine yükselirken ben cehennemime inerim. o zaman bile bu ulaşılmaz uçurumu ötesinden bana seslenirsin, "arkadaşım ", "yoldaşım" ben de sana seslenirim, çünkü cehennemimi görmeni istemem. alevler görüşünü yakacak, duman burnuna dolacaktı. Senin gelmeni istemeyecek kadar çok severim cehennemimi... birak cehennemimle basbasa kalayim

Sen gerçeği, güzeli, doğruluğu seversin. Ben de sen hoşnut olasın diye bunları sevmenin yerinde ve iyi olduğunu söylerim ama içimden senin sevgine gülerim. Gene de gülüşümü göresin istemem... birak kahkahalarimla basbasa kalayim

Dostum, sen iyi, ihtiyatlı, akıllısın..hayır sen eksiksizsin ben de seninle ölçülü ve düşünerek konuşurum. Oysa ben deliyim. Ama gizliyorum deliliğimi... birak deliligimle basbasa kalayim

dostum, sen benim dostum değilsin, ama ben bunu sana nasıl anlatacağım? Benim yolum senin yolun değil, gene de birlikte yürüyoruz elele.
    (missbee, 08.05.2007 13:28)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yorguc pasa hamami » adnan polat » kopekolduren » turkcespiker com » turk standartlari enstitusu » omer hayyam » tutsikimiyancek » msi » white queen » fistfucking god s planet » kentucky fried chicken » laodikeia » ajda pekkanli polisan gulen boya reklami » zigana kervansarayi » tavuk utulemek » cukuyle tuz yalatmak » 1908 » 16 mayis 2008 eskisehirspor diyarbakirspor maci » cunt bloody cunt » aklini kullanan gerizekali » keci boku » can yucel » laiklik » emzigi birakmasi icin emzigine biber surulen cocuk » okunmus sinav kagidi » judas » eski sevgiliden gelen mesaj » foma » angl a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa