dort ayak iyi iki ayak kotu 



kapat
  1. orwell'ın hayvan çiftliği adlı romanında; hayvanların yukarılığını, insanların aşağılığını anlatan slogandır.
    daha sonraları düzenin bozulması ve domuzların iki ayak üstünde durmaya başlamasıyla bu slogan "dört ayak iyi, iki ayak daha iyi" haline gelmiştir.
    #392494 (yasakani, 02.07.2006 22:05)
  2. altılısı dörtte kalmış yarışsever söylemi olsa gerek.
    #2669462 (grand ekinoks, 06.12.2007 17:27)

© 2008 - uludağ sözlük

dort ayak iyi iki ayak kotu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dort ayak iyi iki ayak kotu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dort ayak iyi iki ayak kotu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgiliden ayrildiktan 1 sn sonra sevgili bulmak » kartalspor » simpo » kavusankisi » israfil suru ufledigi anda ilk soylenen sozler » fenerbahce galatasaray kardesligi » mal diye bagirinca donup bakan insan » bashaham joseph escapa » dunya tarihi » rusvetin belgesi mi olur lan pezevenk » sayilmayiz parmak ile tukenmeyiz kirmak ile » ybsg denilesi kizlar » sarilip aglayacak biri bulamamak » ufoya rest cekmek » teroristlere dusman degil suclu gozuyle bakiyoruz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » eve donus » gel opem seni » sozluk yazarlarinin itiraflari » cikar » arazi olmak » araya mesafe koymaya izin vermeyen platonik ask » amiga oyunlari » canim kardesim » pale rider » yaran hababam sinifi replikleri » devletin iskencede olumu kabul etmesi » eskisehir artik bir zirve yapiverelim zirvesi » otobuste yer veren kahraman » selulozik tiner » olum tehlikesi