domuzlu cizgi filmlerin trt de yasaklanmasi 

/ 2
kapat

1. trt'nin yaptığı işgüzarlıklardan birisidir. hangi akla hizmettir bilinmez.

http://www.f5haber.com/yo...va.com/haber.asp?id=29154
    #352558 (darwen, 17.06.2006 11:24 ~ 11:30)
  2. internet haberi olduğu için güvenilirmidir bilinmez. Trt de kadrolaşma iddialarının tartışıldığı şu günlerde hükümeti yıpratmak için kasıtlı olarak yayılmış bir haber olabilir.

edt:

Doğruluğu bile kanıtlanmamış olasına ramen altına hışımla entryler girilen başlıktır. Böyle entryler giren yazarlar aynı şeyi danıştay saldırısı için açılan başlıklarda ve atatürkün selanikteki evinde bulunan anı defteri ile ilgi başlıklardada yaptılar. Sonunda bu olayların altından bambaşka şeyler çıktı.

(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
    (bkz: yargisiz infaz yapmak)
    #352559 (eurasia, 17.06.2006 11:26 ~ 14:58)
  3. trt eski genel mudurunun cumhuriyete verdigi ropartajda olay aciga cikmistir. trt nin son radde hayatinin kaymis bir kanal oldugunu, bizden aldigi vergilerle her gece cekik gozlu haikuculari bize kekredigini endise ile gozlemliyoruz.
    akp hukumetinin maskaraligida bambaska, yasamasida bambaska.

(bkz: yasama)
    #352560 (Ran, 17.06.2006 11:27 ~ 11:32)
  4. (bkz: cok guzel dusunmussun aferin)
    hayır bahsedilen domuz da winnie the pooh daki piglet yani. hey allahım ya.
    #352585 (witch, 17.06.2006 11:46)
  5. amacı kavranamayan durum.izleyince domuz yemiş kadar günaha giriyoruz demek istiyorlar sanırım.domuzlar hristiyanların olsun bizim keçimiz kuzumuz var mis gibi.gidin heidi izleyin ona birşey diyor muyuz? o da mı olmadı? pikachu var, batman, spiderman var çocuklar uçabildiklerini sanıp balkonlardan aşağı atlasınlar,silah bulup birbirlerini vursunlar habire kavga edip eve kafa göz şiş gelsinler diye...domuz olur mu hiç..cıkcıkcık...çamurda yaşıyor onlar ıyyy günah bir de...
    tövbe yarabbim ya
    #352590 (mozambik tavsani, 17.06.2006 11:49)
  6. trt deki kadrolasmasinin sonucudur.ama asil merak edilen sadece bir cizgi filmdeki domuzu kafaya takacak ve onu yasaklatacak trt nin * ulke icin neler dusundugudur.
    #352593 (scurtel, 17.06.2006 11:52 ~ 11:58)
  7. gereksiz bir hayvanın gereksiz konularda gündeme getirilip işin yine müslümanların başına patlamasına yol açacak olay.çok sevdiğimiz hayranı olduğumuz domuz karakterleri var ya isimleride aklamızdadır hemen söyleriz.
    #352595 (kurabiyecanavari, 17.06.2006 11:52)
  8. + hacı bu kuruma iki domuz fazla. kusura bakma güle güle.
    - oink?
    #352642 (deep, 17.06.2006 12:09 ~ 20.06.2006 23:35)
  9. haberi anneme okumamla verdiği tepki;

- anne trt domuzlu çizgi filmleri kaldırmış
    + iyice araplaştık
    - *
    #352669 (TTTDDD, 17.06.2006 12:21)
  10. dinin yasaklarını birbir hayata geçirmekte olan akp yasağıdır.
    #352680 (LocK, 17.06.2006 12:25 ~ 12:39)
  11. yasaklayan kişinin, bu rolü kendisine uygun görmüş olmasından kaynaklandığını düşündüğüm hadise.
    #352730 (cultureshock, 17.06.2006 12:44)
  12. bu turun en zayıf halkası sensin domuzcuk güle güle!
    #352735 (Sharlatan, 17.06.2006 12:46)
  13. (bkz: akp zihniyeti)
    #352757 (baybars, 17.06.2006 12:52)
  14. donald duck'ın finlandiya'da filmlerinde don giymediği için yasaklandığı düşünülürse bayağı bir batılı olmaya başladık dedirten manyakça eylemdir... *

ayrıca (bkz: avrupa birliği kriterleri)
    #352762 (PhyXiuS, 17.06.2006 12:54)
  15. bu hükümetin trt deki kadrolaşmasının en güzel dışavurumudur. akla mantığa sığmayacak kadar salakça olan bu karar umarım diger kurumlardaki kadrolaşmalarda da boygöstermez. ancak bu halkın bu hükümete hala bu kadar destek vermesiyle sanırım onlar da kaçınılmaz olacaktır...
    #352789 (pink_floyd, 17.06.2006 13:01)
  16. http://www.hurriyet.com.t...9&srid=3041&oid=3
    (bkz: tehlikenin farkında mısınız)
    #352798 (plug in baby, 17.06.2006 13:07)
  17. buradaki zeka ötesi karardan önce kendilerine bakmamalılar.
    başta islama zarar veren insanların başta olduğu bir yerdeyiz. ha haberi okuyunca çok mu şaşırdım? yoo... peki bu tip şeyleri beklemiyor muydum? bekliyordum... peki neden bu kadar kızdım? piglet gibi masum bir yaratığın bile yasaklanması resmen kendini bilmezlik halini almış. şimdi arkadaşlığı, masumluğu, şirinliği temsil eden bir kalem karalamasının neresi kaldırılmayı hak ediyor. ben onları izleyerek büyüdüm. hiç de "lan domuza bak dine aykırı diye düşünmedim".. bu kafayla yetiştirilmedim diye de olabilir tabi..
    bu kararı verenlerin ülkeye verdikleri zararın yanında pigletin varlığı bile yok denecek kadar ufaktır! varsın onlar ülkeyi satarken, pigleti dine aykırı bulduklarını medyaya sölesinler..
    bende onlar gibileri, dinle ilgili konularda ahkam kesme fikrinden men ediyorum
    #352844 (darkolog, 17.06.2006 13:22)
  18. Madem domuzları sevmiyorlar * senelerce trt'de yayınlanan muppet showneden böyle bir engelle karşılaşmadı ayrı bir merak konusudur. işgüzarlığın ve kimi çevrelere hoş görünebilmenin bir uyarlaması herhalde.
    (bkz: miss piggy)
    Edit: Bir arkadaşımın uyarısıyla daha da tuhaflaşmış bulunmaktayım. piglet yani winnie the pooh'un yasaklanmasına sebep olan "domuz"cuk, domuz değil, armadillon'muş.
    #352922 (Coincidental Magic, 17.06.2006 14:04 ~ 14:13)
  19. yasaklanacak o kadar çok şey varken bsg dedirten hadise...
    #352947 (inadina, 17.06.2006 14:13)
  20. varolan çizgifilmlerdeki karakterlere namaz falan da kıldırır bunlar...
    #352965 (alem, 17.06.2006 14:22)
  21. samanyolunda cumaya giden şirin baba,gölgelerin gücü adına diyen he-man in yerine yüce allah ın adına diyen he-man in gelmesi gibi olayların trt de de boy göstermesi olayıdır.artık bu kadar kompleks olmaz dememize sebep olan olaydır.bu nedir kardeşim şu memlekette ele atmadığınız bir çizgi filmler kalmıştı helal olsun size.bundan sonra düşmanlarını silahla vuran değil islami usullere göre kesen red kit bekliyorum.*
    (bkz: bambaşkaymışsın sen)
    #352993 (africa, 17.06.2006 14:36)
  22. Olayın aslı nedir pek bilinmiyor ancak herkes kendince yorumlayarak olaydan bir pay veya sonuç çıkarmak istiyor.Bir kere olay doğru mu?
    Yasaklandı mı?Yasaklandıysa neden yasaklandı?
    Alın size yeni oyuncak.Yeni demagoji malzemesi.Biraz da bununla oyalanın.
    Eyvah laiklik gidiyor.Tehlikenin farkında mısınız.X zihniyeti.Bırakın ya.
    Artık komikleşiyor bu düşünceler.
    düşünceler bu kadar ucuz olmamalı.
    #353004 (italiano, 17.06.2006 14:44)
  23. karşısındakileri paranoyak olmakla suçlayarak olanları gerçekten basit şeylermiş gibi gösteren zihniyetin son ürünü.içten içe yayılarak ve karşı koyanları basitlikle komiklikle paranoyaklıkla suçlayarak ilerliyorlar uyumayalım.
    **
    #353026 (africa, 17.06.2006 14:52)
  24. bazı haber kaynaklarından okuduğum ve trt'ye aşağıdaki maili atmama sebep olmuş haber...

winnie the pooh isimli çizgi filmin yayınlanmasından vazgeçildiğini duydum ve gerçekten üzüldüm. çocukken severek izlediğim bu çizgifilmin yayınlanmama sebebini duyunca dahada üzüldüm.
    piglet karakteri domuz olduğu için çizgifilm yayınlanmayacakmış...

bu çizgifilm, çocukların sevdiği ve yayınlandığı ülkelerde ailelere tavsiye edilen bir yapımdır. ayrıca yine çocukların şiddete eğilimini arttırmayacak, pokemon, digimon vs. gibi savaş sahneleri içermemektedir.

içerisinde domuz var ve bu domuz islam'a uygun değil diye bir çizgifilmin yayından kaldırılması benim ve eminimki benim gibi düşünen bir çok Türk insanı için üzüntü ve untanç kaynağıdır. neden :

herşeyden önce anayasamızın 2. maddesini bir hatırlayalım:
    ii - cumhuriyetin nitelikleri
    madde 2.- türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

birde burada belirtilen "laik" kelimesinin ne anlama geldiğinide hatırlayalım: çocukluğumuzdan beri bize öğretilen en basit tanımıyla "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması".

şu durumda, trt devletin resmi yayın kurumu olduğuna göre, bu kurum adına türk halkına bu tür dayatmaları yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

öne sürülen sebep eğer gerçekten bu "domuzcuk" ise bu kararı veren trt yetkililerine bir hatırlatma daha yapmak istiyorum...

"domuzcuk" islam'a uygun değil izletemeyiz deniyor ( veya "kalıbına uyduruluyor" belki ama asıl sebep herkesin bildiği gibi bu) ...
    islam'ın ne olduğunu hatırlatayım dedim...
    islam hoşgörü dinidir...

ayrıca anayasamızın 10. maddesine göre hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
    bu durumda bir devlet kurumu olarak trt, bütün inançlara eşit mesafede durmalıdır.

gördüğüm ve internetten edindiğim izlenim kadarıyla atatürk ilkelerinin yılmaz savunucuları olan türk gençliğinin ve bilinçli türk halkının isteği kararınızın yeniden gözden geçirilmesi yönündedir.

saygılarımla
    jkofte
    #353332 (jkofte, 17.06.2006 16:45)
  25. düşünce ucuz olmamalıysa bir çizgi filmde sırf domuz var diye yayından kalkmamalı

(bkz: gel gel demogojiye gell)
    #354017 (devrim, 17.06.2006 20:55)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

domuzlu cizgi filmlerin trt de yasaklanmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. domuzlu cizgi filmlerin trt de yasaklanmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu domuzlu cizgi filmlerin trt de yasaklanmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about domuzlu cizgi filmlerin trt de yasaklanmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.