domatesli pilav 

kapat
  1. adından da anlaşıldığı üzere domates muhteviyatlı pilavdır.pirincin açık kırmızı olması ise hiç hoş değildir..
    #2615336 (mrtince, 21.11.2007 20:51)
  2. (bkz: kırmızı pilav)
    #2615339 (fishandcips, 21.11.2007 20:52)
  3. yoğurtla yenilmesi caizdir.
    #2615345 (yat yat yat ahlak polisi, 21.11.2007 20:53)
  4. ahtapot salatasının yanında iyi gider.
    isveç köftesi de olur bak. * *
    #2615351 (sosyalpenguen, 21.11.2007 20:54 ~ 20:55)
  5. uzak bir yaz kokusunu anımsatır hep. evin balkonundasınızdır. çok eski yılların birinde. birbirini kovalayıp giden yılların. yağmur yağmamıştır daha. deniz feneri iyi bir abidir. dört saatte bir vapur yanaşır çınarcık iskelesine. daha o zaman bomboştur her yer. küçük bir teyp, ahmet kaya 'nın başım belada kasedi yeni çıkmıştır. büyüyünce attila ilhan olmak gibi bir hedef o zamandan belirlenmiş, soluk bir telefon defterine bir sürü bir şeyler karalanmaktadır.
    öyle bir yaz günü. esintisi yaseminli... denizi mavi köpükler... çocukları haylaz bir yazdır. yaz günleri beni hatırlamıyor şimdi...
    teyzen yapmıştır. teyze anne yarısıdır. bazı teyzeler iki katı... balkonda. esintiler yaseminli... esintiler hanımeli. gonca yoktur. çok aşık olmamışsındır hiç. karpuz önce. tabakta... kıpkırmızı. dipdiri bir karpuz. sonra domates salatası bol soğanlı. bir de onu getirir tabakta sonra. domatesli pilavı. ince baldo pirinç. ova ticarette satılırdır bu pirinçler. pirinçlerin de çeşit çeşit olduğunu böyle öğrendim. bir gözü kör bir sahibi vardı ova ticaretin. feriköy. karakolun sokağındadır. hala oradadır. öyle küçük taneli pirinçler. domatesin kokusu.

bir güzelliktir geçip giden. esintiler hüzünlü....
    #3400388 (encam, 15.05.2008 14:50)

© 2008 - uludağ sözlük

domatesli pilav başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. domatesli pilav ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu domatesli pilav nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uyuyamamak » suleyman demirel » ebru salli » seytan » birbirinden alakasiz iki kisi bulma sanati » sevildigini bilmek » saklanmanin en iyi yolu fazla gorunmektir » yolcu rock bar » hanefi avci » bolulu hasan usta a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci