doldur bosalt 

kapat
  1. turk futbolunda vazgecilmez bir oyun sistemi. genelde son dakikalarda uygulanır. bi yararı görülmemesine rağmen aklını bi türlü kullanamayan oyuncularımız tarafından cok tutulmaktadır
    #553352 (cakaf, 18.08.2006 14:09)
  2. bu stratejide akla gelen ilk isim iyi hava hakimiyeti nedeniyle hakan sukur'dür.
    #553371 (shyer, 18.08.2006 14:12)
  3. askerde nöbet değişimlerinden önce ve sonra yapılan aktivite. ancak boş silahlarla yapılınca mantıksız gelen olay.
    #1150917 (sefertasi, 14.01.2007 13:15)
  4. o anda emirler adım adım şu şekilde gelir;

esas duruş,
    namlu mazgala,
    boş şarjör çıkar,
    kurma kolu çek bağla,
    boşsa bırak,
    tetik düşür,
    boş şarjör tak,
    emniyete al,
    yürüyüş kolunda toplan ...
    #2606278 (ecayip heyvanlara benziyirsen, 19.11.2007 13:01)
  5. (bkz: atim yatagini serce parmakla kontrol etmek)
    #2907284 (judas, 28.01.2008 12:32)
  6. batı şehirlerinde ve muharip olmayan bölüklerde boş şarjörlerle nöbete giden askerler için angaryalardan sadece biri. hücum yeleğinde dolu şarjörlerle nöbet tutanlar için yapılması hayati önem taşıyan işlem.
    #2907292 (semigod, 28.01.2008 12:35)
  7. bir futbol taktiği. bunu yapan takım belli ki maçtan once favori ilan edilen takımdır ve kapanan savunmayı açmak için bu yola başvurur. Ceza sahası ve çevresine uzun paslar ortalar yapılır. Organize bir atak yoktur, rakip savunmanın hata yapması beklenir sadece.
    #2938751 (megajardel, 02.02.2008 19:59)
  8. daha doğrusu:
    (bkz: doldur bosalt istasyonu)
    #3506929 (dalton ana, 07.06.2008 15:46)
  9. operasyon sonrası varil içine değil tüfeğin havaya doğrultularak yapıldığı işlem. komutanın emri ile timin tüm unsurları tarafından ifa edilir.

şu şekilde;

x komando timi,

yüksek tutuş,

silahı emniyete al,

şarjor çıkar,

kurma kolunu çek

atım yatağını el ve göz ile kontrol et,

kurma kolunu bırak,

kurma kolunu tekrar çek,

atım yatağını tekrar el ve göz ile kontrol et,

kurma kolunu bırak,

silahın emniyetini aç,

sağ baştan tetik düşür,

timin tüm unsurları tetik düşürdükten sonra,

silahı emniyete al,

boş şarjör tak. hazır ol, rahat serbestsiniz emri ile silah bakımına geçilir.
    #4058106 (conspirator, 07.10.2008 18:24)
  10. hilal den sonra en çok kullanılan türk taktiğidir.

(bkz: hilal taktiği)
    #4058107 (iktidarsiz jigolo, 07.10.2008 18:25 ~ 18:26)

© 2008 - uludağ sözlük

doldur bosalt başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. doldur bosalt ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu doldur bosalt nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» jesus stole my baby » anadolu leopari » troller in sozluge katkilari » shaving private ryan » aman » carlos ibanez del campo » rita hayworth » blood diamond » racoon city » buyuk l harfi » kartalspor » ruyasinda aldatan esini bicaklayan adam » masumiyet muzesi » feristah » get smart » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hartus » beduk » devlet sosyeteye yardim etsin » system error » bizimkiler » moderator » pkk liya terorist deyip ulkucuye ses cikarmamak » cevrimdisi olan kisi ile konusmaya calisan insan » vicortus » manowar in dugunde cikmasi » eve donus » kursunlara dogru kosan cesur askerler » turk un gucu » gece vardiyasi » gammaz