dolap beygiri 

kapat
  1. şener şen ve ilyas salman'ın oynadığı bu aralar kanal7 tarafından sıklıkla yayınlanan ve banker yakup banker yakup sloganıyla akıllara kazanan süper komik film..ben ilyas salman'ın müfettiş olmadığını anladığında şevket altuğ'nun(dairenin müdürü)gösterdiği tepkiye de hayranımdır
    (bkz: çık dışarı)
    #82690 (grand ekinoks, 22.02.2006 17:54)
  2. koca eve seyahatten erken döner
    -selam karıcıı niye çıplaksın sen?
    -yok bişi kocacım hastaydım ben
    -bırak lan madem hastasın dolabın kapağına niye koşuyosun
    -eee hastayımya havale geçiriyorum şu an aklım başımda diil
    -çekil kahpe * tieeeyyyyttt bu kim lan
    -beygir
    -ne beygiri layynnn
    -dolap beygiri
    -hö?

açıklama yapalım şimdi adam devamlı iş seyehatine çıkmış karısını yalnız bırakıyor.kadın napıyo kendisine damızlık beygir buluyor.fakat tam o sırada koca geliyor.beygir dolaba saklanıyor ve nev'i değişiyor.dolap beygiri oluyor.

bundan daha iyi açıklaması olan bir adım öne çıksın.bak bişi yapmicam...
    #82704 (karga, 22.02.2006 18:03)
  3. (bkz: diplomalı hıyarcı)
    #82723 (sıçtırtma lamasına, 22.02.2006 18:18)
  4. bakkal:yakup amca karıya bak.
    şener şen:ben bakmiyim abdestim kaçar.
    #496520 (chilavert, 04.08.2006 14:43)
  5. senaryosu suphi tekiner ve zatıf yılmaz tarafından yazılmış 1982 yapımı, yönetimi yine atıf yılmaz'a ait olan anlatımı itibariyle, o günün ve şimdi de süregelen sorunları inceden inceden iğneleyerek anlatan süper film. ilyas salman, sener sen, aysen gruda, yaprak ozdemiroglu filmin başrollerini paylaşır.
    özellikle ilyas salman, saf anadolu çocuğu, rüşvet nedir bilmez, kötülük görmemiş, temiz, iyi kalpli, idealist memur vatandaşı çok iyi oynamıştır. ''ama yine de bu filmde kim kötü oynamış ki?'' sorusu da cevap bulamaz. çünkü özellikle de, şener şen'de, kendisini aşmış, hacı görüntüsünün altında sağlam birdolandırıcı yatan kişi kisvesine mükemmel bürünmüştür. ayrıca filmin en ön planda tutulması gereken performanslarından birisi de, sevket altug'a aittir. filmde, ilyas salman'ın, memur olduğu dairede, altan erkekli'nin gür saçlı genç hali de görülebilir. filmin belki de en iyi anlatılacak şeyi de, türk insanının ya da iyi kalpli bir insanın ne kadar(afedersiniz) zikilirse zikilsin, sonunda iyilik için kapılarının açık olacağıdır. filmin sonunda, kendisini evire çevire dolandırmış olan, eniştesi için elinden geleni yapar, ilyas salman...
    #1105798 (faidelibilgi, 04.01.2007 19:48)
  6. yalnız ve biricik ve yegane yarışını, aşk ve dürüstlük kulvarında koşan beygir! * * *
    #1125567 (little girl in bloom, 08.01.2007 20:09)
  7. televizyonlarda çok sık yayınlanmasına rağmen her rastlamamda kumandayı elimden bırakmama neden olan film. yakup'un marlboro satan oğluna "hırkız kime çekmiş bu çocuk bilmem ki" dediği sahne her seferinde evde kahkahalara sürükler bizi. selam sahnesi başka bir güzeldir.

http://www.youtube.com/wa...SqR-E&feature=related +
    #2607639 (aman heri, 19.11.2007 19:56)

© 2008 - uludağ sözlük

dolap beygiri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dolap beygiri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dolap beygiri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» su boregi » dilek » babasinin kizi » smirnoff » sen kimseyi sevemezsin » 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi » uzayli ile masum koylu diyaloglari » laz » curling » savastepe anadolu ogretmen lisesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci