dogum yapan kadinin sacina kurdele takmasi 

kapat
  1. gerek eş, dost, akraba sayesinde, gerek dizilerin/filmlerin ilgili 'doğum sonrası hastane odası' karelerinden aşina olduğumuz bir tablo. doğum yapan annemizin yüzüne yorgun bir gülümsemeyle adeta ay doğmuş, kucağındaysa bebesi... etrafta bir sürü vazo ve çiçekler... ortamda ağır desen değil, çirkin desen tam öyle de değil ama baskın mı baskın bir koku... işte o tablonun olmazsa olmaz bir başka kompanentidir kurdele (kurdela, hatta kordela)

tam çözemedim ama bu kurdele mevzuunda bir olay var hafız. tesis açılışında bu, gelinlik giymiş kızın belinde bu, taze yavrulamış ablanın saçında bu... yani bir tür karşılama tavrını ifade ediyor galiba. ''parlak, pürüzsüz, adeta cillop gibi olsun kaşılama dediğin..'' gibi bir ima mı var yoksa altında? dediğim gibi bimiyorum.

hiiiii! allam okuma bayramında bana da kordela takmışlardı la sahi! neyse o konuya hiç girmek istemiyorum şu an.

olayı bağlayalım; doğum yapmış kadının bağladığı kurdela kendisine yakışıyor kardeşim. o halde o ne giyse yakışır zati... (hani lan alkış?)
    #3619373 (hosaf, 04.07.2008 16:44 ~ 16:47)
  2. çok yakışan bir eylemi gerçekleştirmektir. hele hamile kadınlara anneliğin başlangıcında bu kurdele hiç yalnız bırakmadığı gibi çok yakışır anne adaylarına.
    #3619384 (lolita lempicka, 04.07.2008 16:46)
  3. kurdele takan her kıza aynı iğrenç espriyi yapmama neden olan olgu.
    - loğusadan mı çıktın bu ne hal?
    + ya gregg yaaaa.
    #3619385 (gregor incegor, 04.07.2008 16:46)
  4. Dogum ertesi al basmasi denilen durumu onlemek icin yapilagelmis gelenek.
    #3619389 (haymatlos, 04.07.2008 16:47)
  5. genelde kırmızı olan kurdelanın göze batırır gibi takımasıdır. "Ahanda doğurdum" diye höyküren yeni annenin sosyal mesajıdır aynı zamanda. Ne s.kime yarar o da ayrı bir tartışma konusudur.
    #3619390 (KIZILMASKE, 04.07.2008 16:47)
  6. (bkz: lohusa şerbeti)
    #3619414 (walter klemmer, 04.07.2008 16:51)
  7. türklerin islamiyet öncesi şamanist adetlerinin günümüze kadar ulaşanlarından bir tanesidir..

(bkz: turklerin saman adetleri/#3173936)
    #3619434 (junojuno, 04.07.2008 16:53)
  8. doğum sonrası şişlikten tabak gibi olmuş annenin suratını iyice ortaya çıkaran ancak öncelikli amacın sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeyi başarmış olan anneyi kutlamak olan * gelenek.
    #3619491 (cimcime, 04.07.2008 17:03 ~ 17:04)

© 2008 - uludağ sözlük

dogum yapan kadinin sacina kurdele takmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dogum yapan kadinin sacina kurdele takmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dogum yapan kadinin sacina kurdele takmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cemsbg » ibrahim kas » ergenekon un dinci kanadinin olmamasi » sozluk yazarlarinin akp li nickleri » 11 ekim 2008 fenerbahce galatasaray maci » yaran baslik yonlendirmeleri » 7 kisinin kurban da bluevelve e girmesi » ben bilmem keyfim bilir » ekim 2008 ankara ulasim zammi » threads » espresso » solu savunmanin refleks olmaya baslamasi » eski sevgilinin cisini tutamamasi » namert olayim » richie kotzen » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » maltepeli aslanlar » firat universitesi » fatih tekke batuhan karadeniz » yaran kisisel iletiler » esbap » radyo limon » usenmeden 10 sn bekleyip defalarca eksileyen yazar » harold shipman » bulbulun cilesi » animal farm » durmak yok eksilemeye devam » dwayde » 3rd rock from the sun » amsterdam » ezginin gunlugu