dizi ekibine yaprak sarma yapan yasli teyze 

kapat
  1. bunlar bursa bölgesinde sıkça görülen yurdum teyzeleridir. kinali kar, melekler adasi gibi tutkunu oldukları dizilerin oyuncularına, daha iyi rol yapmaları açısından mıdır bilinmez ev yemekleri yapar, afiyetle yedirirler.

öncelikle tur düzenlemeye karar verirler. zaten bu dizi ekipleri, cumalikizik gibi bursa'nın bir köyünü mekan olarak tercih ederse, minibüsler çoktan havasına girip "kınalı kar'a gider.." tabelalarını direk o hat minibüslerine asarlar. sonra bu teyzelerimiz dizi çekimleri olduğu günlerde, oraya akın ederler. kendi elleriyle hazırladıkları yaprak sarmalarını, emrah gibi oyunculara "al yavrum afiyetle ye, yarasın tosunuma" dercesine ağızlarına tıkarlar.

tabi bu olay sadece bursa'da görülmez. asmali konak dizisi yüzünden ürgüp peri bacaları kavramını yitirip, asmalı konak ile anılmaya başlamıştır. bu bölgeye yurdun dört köşesinde, yine elleriyle yaptıkları yemekleri en iyi imkanlarla muhafaza ederek, deprem bölgesine yardım yapar gibi o bölgeye götürürler.

(bkz: sadece turkiye de gorulen olaylar)
    #501694 (salca, 05.08.2006 16:40 ~ 16:44)
  2. (bkz: dizi ekibine mandalina yollayan çiftci)
    #501711 (hugo_emre, 05.08.2006 16:43)
  3. -polat gel oglum su sarmadan 2 tane atıver agzına yoruldun sen...
    -memati sanada tarhana corbası yaptım sogumadan ic,iyi gelir sifadır evladım..
    #501744 (karpuzkabugu, 05.08.2006 16:50)

© 2008 - uludağ sözlük

dizi ekibine yaprak sarma yapan yasli teyze başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dizi ekibine yaprak sarma yapan yasli teyze ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dizi ekibine yaprak sarma yapan yasli teyze nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kova burcu erkegi » partneri erekte halde yuzustu birakmak » tek cumle ile uludag sozluk yazarlari » avrupa fatihi nin hazin sonu » yurtdisinda yasayan yazarlarin zirve eziklikleri » this ain t a love song » bir seylerin uzerinde allah yazmasi » muzikal » sozluk yazarlarinin itiraflari » yeni yuksektepe kultur dernegi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games