division bell 

kapat
  1. pink floyd un son albümüdür. türçkçesi(ayrım çanıdır).
    #76924 (pink floyd, 20.02.2006 02:33)
  2. (bkz: high hopes)
    #76926 (pink floyd, 20.02.2006 02:33)
  3. atom heart mother ile başlayan müzik ötesi yolculuğun a momentary lapse of reason ile bittiğini sanarken imdadımıza yetişen içinde high hopes u barındıran pink floyd albümü. roger waters sız da pink floydun müzik ötesi işler başarabilceğinin göstergesidir. ama unutmamak gerekir ki * roger watersız bir pink floyd pink floyd değildir.
    #955698 (wanderer, 05.12.2006 22:25)
  4. adını bazı güzel şeyleri borçlu olduğumuz douglas adams'ın koyduğu, bazı kendini bilmezlerin roger waters'ın final cut'ı ile eş değer tutmaya çalıştıkları, david gilmour'un fersah fersah uzaktan olsa bile etkisini duyabileceğini bir pink floyd albümüdür.

misal, wearing the inside out'da richard wright ağabeyimiz piyonosunu konuşturur, her ne kadar öyle olmasa da bana göre gayet erotik sesler çıkar ortaya, rahatlatabilir parçadır. lost for words da gayet hoş bir şarkıdır, bilhassa david gilmour'un yepisyeni albümündeki * çoğu şarkıya benzer. what do you want from me de sevgilisine layık olamadığını düşünen ve bunu artık paranoya yapmış bir adamın sevgilisinden hiçbir şey yokken "lan, cidden diyorum, ne istiyosun benden?" demesini duyar gibi oluruz.

geneli david gilmour'un on an island ile benzer olan, ve yine geneli harikulade olan supreme bir albümdür.
    #1566095 (arnold layne, 24.04.2007 22:36)
  5. pek önemli ingiliz parlemantosunda görüşmelerin başlayacağını duyuran zildir.
    #1566101 (arnold layne, 24.04.2007 22:37)
  6. high hopes gibi kopartici ve cogu kisiyi intihara surukleyen enfes bir sarkinin yer aldigi pink floyd albumu.
    #1735629 (RaDaMeNT, 07.06.2007 08:57)
  7. albümün isim babası douglas adams'tır. bu adam "bir otostopçunun galaksi rehberi" isimli kitabın yazarıdır.
    #2387890 (derindusunur, 27.09.2007 11:42)
  8. Gilmour un bu albumdeki ozellikle birkac sarkida genel olarak bazi eski dostlarina cok guclu ve derin gondermeler yaptigi gozlenebilecek olan pink floyd un son ve benim icin wish you were here dan sonraki en guzel albumu.**
    Asagidaki sozler poles apart sarkisinin bir kisminin turkce tercumesidir:

"hey sen... hiç neye dönüştüğünü farkettin mi?
    ve görüyor musun, kaçtığın bir tek ben değildim
    onca zamandır biliyordun da hiç rahatsız etmedi mi seni
    ben gözlerinin çeliğine bakarken körlere kılavuzluk eden sen"

Asagidaki sozler ise lost for words sarkisindan alinmis bir kisimdir.

"karanlığın gözlerini kavurduğunu anlamıyor musun?
    asma dalları kapını dışarıdan örüyorken
    izole bir dünyaya sıkışıp kaldığın,yumruklarınla yerleri dövdüğün doğru mu?

o zaman ben açıyorum kapımı düşmanlarıma ve soruyorum : geçmişi temizleyebilir miyiz?
    oysa onlar bana s..tir olup gitmemi söylüyorlar....
    bilirsin işte...hiç başaramayacağız..."

Bu sozlerle beraber high hopes un butun sozleri akliniza gelsin ve ben de sizi kafanizda kurmus oldugunuz iki bilinmeyenli denklemi cozmek uzere yalniz birakayim.*
    #3471207 (indiana_jones, 30.05.2008 23:01)
  9. dinlemeye deger cok kral sarkilarin oldugu pink floyd'un son studyo albumu.
    baslicalari;
    (bkz: high hopes)
    (bkz: keep talking)
    (bkz: marooned)
    #3702038 (kimi raikkonen, 22.07.2008 14:09)
  10. Pink Floyd sounduna efsane bir albumde olsa the wall'dan daha fazla uyan wish you were here sonrasi donemde surup giden politik album doneminin ardindan gelen en iyi album, pink floyd efsanesinin en sevdigim ucuncu albumu.
    #3819197 (indiana_jones, 14.08.2008 20:54)

© 2008 - uludağ sözlük

division bell başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. division bell ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu division bell nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» eksi sozluk » agnostic » iyipekimadem » sen bir kulsun ve kul kalacaksin » burcix » hint avrupa dil ailesi » yarmuk savasi » kendini araba zanneden cocuk » tepsi mudafaa » olimpik havuz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games