dissosiyasyon 

kapat
  1. Ruhsal dünyamızdaki iç uyum ve harmoninin kaybına genel olarak sağlıksız dissosiyasyon denir.Dissosiyasyon sözcük olarak ayrılma, bölünme, kopma, çözülme gibi anlamlar taşır. Psikolojik açıdan ise kişinin zihninde yer alan duygu,düşünce, anı ve benzeri içerikleri geçici olarak kompartımanlaştırması, bir kenara koyması anlamına gelen bir mekanizmadır.
    #1883087 (antidepresan, 08.07.2007 15:42)
  2. nevroz ve şizofreni arasında bir geçiş dönemi olarak kabul edilir.
    genelde,dissosiyasyon halleri tehlike ve ağır stres karşısında oluşan psikolojik bir kaçış olarak açıklanmaktadır.burada,ağır ve dayanılmaz sıkıntı karşısında,tümünün yıkımını ve tamamen parçalanmasını ve varlığını koruyabilmesi amacıyla ego,kendi bütünlüğünden bir parçayı koparıp ayırarak,hastalık yaratan veya hasta olan kısmını bilinçten uzaklaştırmak zorunda kalır.yani,tam bir yıkım ile karşı karşıya kalan ego,tümünün korunması amacıyla kendi organizasyonunu ve entegrasyonunu parçalama ve feda etme gibi çok ağır bir ödün vermek zorunda kalır.
    #3612805 (nietzsche der kopfschmerzer, 03.07.2008 04:00)

© 2008 - uludağ sözlük

dissosiyasyon başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dissosiyasyon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dissosiyasyon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgilinin olmesi » 4x21 doludizgin » bir tavsiye mektubu » prism » teb kobi tv » bir derdim var yasanmisliklari » unutma » dunyayi yahudiler yonetiyor sanrisi » tesettur icine g string giyilmesi » bir kalbin icinde agliyor ask » fethullah gulen cemaatinden ayrilan insan » babaanneyle ayni odada uyumak » ilginc koy adlari » aksak tirtil » don demeyi unuttum » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hilal » ingilizce entry yazan yazar » arbalet » selim bolukbasi » halayin soldan saga cekilme prensibi » trinidad tobago milliyetciligi » gozu iste eli oynasta olmak » agresyon » yalanci smiley » cadii » american pie beta house » hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden kiz » fc nitra » bas agrisi » sozluk yazarlarinin akp li nickleri