direksiyonu sagda olan ulkeler 


kapat
  1. trafiğin de soldan aktığı ülkelerdir bunlar. örnekse:
    (bkz: ingiltere)
    (bkz: kktc)
    (nedir yani, 09.05.2008 19:27)
  2. ASYA-PASiFiK

    Avustralya, Bangladeş, Butan, Bruneyi, Cook Adaları, Cocos Adası, Endonezya, Fiji, Hong Hong, Hindistan, Japonya, Kiribati, Makau, Malezya, Maritus, Nepal, Norfolk Adaları, Pakistan, Papua Yeni Gine, Pitcairn Adası, Singapur, Solomon Adaları, Siri Lanka, Tayland, Tonga ve Yeni Zellanda.

    AVRUPA

    ingiltere, Güney Kıbrıs, Kanal Adası, Kuzey Kıbrıs ve Malta.

    AMERiKA

    Angula, Antigua, Bahamalar, Barbados, BVI, Kayman Adaları, Dominik, Granada, Guyana, Jameyika, Monserrat, St. Helena, St. Kitts ve Nevis, St. Luçiya, St. Vinsent, Suriname, Trinidad ve Tobako, Turks and Caicos Adaları, ve USVI.

    AFRiKA

    Bostvana, Güney Afrika, Kenya, Lesotto, Malavi, Mozambik, Namibya, Seychelles, Somali, Svaziland, Tanzanya, Uganda, Zambiya ve Zimbave.

    (alıntı)
    (sadettin kanyak, 09.05.2008 19:29)
  3. 1950 lerden bu yana türkiye...

    (bkz: türkiye)

    (bkz: recep tayyip erdoğan)
    (darksideofthepink, 09.05.2008 19:30)
  4. değişik bir ülke çeşididir. bir ülkenin direksiyonu sağdaysa vay o ülkenin haline.
    (bolumunu sevmeyen ogrenci, 09.05.2008 19:30)
  5. ingiltere nin bir zamanlar hakimyyet kurduğu ülkelerde gerçekleşen durumdur.

    (bkz: sömürgeilik) (bkz: emperyalizm)
    (Ahenk, 09.05.2008 19:34)
  6. kullandığınız aracın direksiyonu sağda ise trafiğe kısa sürede alışabilirsiniz lakin, direksiyon solda ise o vakit sürücü mahalinin yanındaki koltukta oturan kişiye büyük iş düşecektir. yalnız seyahat ediyorsanız yada yanınızdaki kişi görme özürlü ise yoğun trafikte önünüzdeki aracı sollamak kâbus haline gelebilir.

    ikinci ve çok önemli bir husus ise uzun süre trafiğin soldan aktığı bir ülkede araç kullandıktan sonra türkiye'ye dönüşte, kendine güvenmek için süre tanımanın gereğine inanmaktır.

    (bkz: biliyorum da konuşuyorum)
    (liberalisticcommunist, 09.05.2008 20:05)
  7. serbest çağrışımla "sağ iktidarların yönettiği ülkeler" olarak anlaşılabilecek ülkeler.
    (le phallus, 09.05.2008 20:07)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» mango » baykan in tarihi eserleri » kendi gundemine sahip olmak » islam dan daha beter bir dogma olarak sosyalizm » en yakin arkadasa asik olmak » kaka pato sabri uclusu » dikili nin tarihi eserleri » sisli de bir durumcunun el ilani » bora kozanoglu » 6ame 0ver » vekalet etmek » basliklari alt alta okumak » yesil ninja » saray in tarihi eserleri » sen » istanbul park ta kopek skandali » tim burton » popmundo » halitkin » ukte doldururken dikkat edilecek hususlar » aram gulyuz » x bizi diskoya gotur » tek celsede gol vurusu yapmak » elephant » bez bebek » ucak kazasi raporu » ilber ortayli » folkways » antalya a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa