dinlerin anlamsizligi 

/ 2
kapat
  1. olabildiğince basit anlatacağım. ne din adamları, ne bilim adamları, hiçbirisine inanmıyorum. tüm sözleri söyleyen insanlardır. henüz tanrı; insanlarla konuşmamıştır.

kitaplar da; peygamberlerin dedikleridir. orijinal tanrı matbaasından değillerdir. yani inanırsan gerçektir. binlerce peygamber geldi geçti, anlattılar, kitaplarını gösterdileri 3-4 tanesi başarılı oldu.

bu dinler yüzünden savaşlar çıktı. öte yanda kilise, beri yanda cami, karşıda sinagog tarafından kutsanıp şeker yedirildiler. cennet diye bir palavranın, cehennem diye saçmalığın önüne atılan milyarlarca saf insan.

hiçbir şey, yoktan var olmadı. dinler de öyle. yaratıldılar. zaten hep vardılar. zaman zaman ateşti, güneşti, yanar dağdı, sonra tanrı oldu. ama tanrı kelimesi bile tanrı yı ifade etmeye yetmez. tanrı, tanrı dan daha ötedir. mevlana gördü bunu, isa gördü, muhammed gördü, buda gördü, keşişler gördü. anlatmaya çalıştılar.

tanrının zaten içindeyiz dediler, herşey aslında tanrının bir parçası, biz bile. herşey zihnimizde olup bitiyor, bu dünya algılardan ve fizikten ibaret.

sonra kuantum fizigi geldi. herşeyi açıkladı. tanrı yı reddetmeden, o var diyerek. ama bildiğimiz kitaplarda anlatılan hikayeler gibi değil, gerçeğin ta kendisi olarak.
    #2326890 (mermer yedigim gunler oldu, 16.09.2007 17:37 ~ 03.10.2007 01:31)
  2. (bkz: her seyi olasilikla aciklayan ateist zirvalari)
    #2326951 (beratulanberat, 16.09.2007 17:46)
  3. (bkz: bilim ile dini karıştıran allahsız zırvaları)
    #2326961 (zekzen, 16.09.2007 17:48)
  4. (bkz: deist) olmak için ilk aşamadır buna inanmak.

anlamsız degildir,bir inanıştır;saygı duyulmalıdır.
    #2327008 (iktidarsiz jigolo, 16.09.2007 17:55)
  5. hakikati konuşalım; tek geçerli din islamdır. birilerinin kılıçla doğranmasını islama yoranlara gülerim. bugun dünyayı islam mı yönetiyor ki bu kadar çocuk bombalanıyor. para için anasını bacısını pazarlayanlar, yine aynı para için insanları öldürebilmek hakkını kendinden gören insanoğlu değilmidir. şimdi birileri para için bunları yaptyı diye cebimizdeki paraları denize mi boşaltacağız. ya da insanlar kötülük yapıyor diye insanlığımızdan mı vazgeçeceğiz.

eğer secdeyi birileri sana önermişse bunu olduğu yerde kabul edersin. eğer secdeye inanmazsan bunu reddedersin. ama secdenın yerini değiştirme hakkını kendıne vermen doğru değildir. mesele farklıdır, mesele bir spot lambasının yerini değiştirmek değildir.

eğer tüm insanlarda yüksek bir iman gücü bulunsaydı yeryüzünde hiç bir zaman intihar diye bir sözcük olmaz, psikoloklara gerek kalmaz ve hiç kimse bir diğeri tarafından öldürülmezdi.

islamı anlamadan dinlerin anlamsızlığından bahsetmek bir körün kırmızı renk yeşil renge benzer diye ortaya iddialar atmasından farksızdır. söylenecek söz çoktur ama madde olmadığı için anlatmakta zorlanıyorum.
    #2327009 (bayermuhen, 16.09.2007 17:56)
  6. bende olabildiğince basit anlatacağım, dünya var. biz varız. dünya daha önceden vardı fakat biz hep var olmayacağız. eğer yok arkadaş ben illa da hep var olacağım, sonsuz yaşama arzusundayım diyorsa saygı duymaktan başka yapabileceğim bir şey yok.

öncelikle sunulan fikirde ilk göze çarpan yanlışlık ne din adamlari ne bilim adamlari hicbirisine inanmiyorum dendikten sonra herkes peygamberdir ben peygamberim sen peygambersin gibi saçma bir söylemin ortaya konulması. peygamberler gelmiş geçmiş en büyük din adamlarıdır, sen ilk başta bunlara inanmıyorum diyeceksin, sonrada ben buna inanmıyorum ama ben peygamberim hatta sende peygambersin, inanmazsın ama ayşe bile peygamber diyeceksin. işte burda ki tezatın ortaya çıkmasının sebebi kavram kargaşası ve neyin ne olduğunu bilmemek.

eğer sen peygamber nedir bilmiyorsan ya bu kavramı araştırırsın, öğrenirsin okursun peygamberler tarihini sonra inanmıyorum dersin, ama yok ben okumamda inanmamda diyorsan, o zamanda ben peygamberim gibi bir saçmalığın içine düşersin. düşersin çünkü bilmezsin peygamber nedir. düşersin çünkü hz muhammed'i * yalnızca bir insan olarak görürsün, hatta yalnızca düz bir insan olarak görmekle kalmaz bütün peygamberleri böyle görürsün, daha sonra bilgisizliğini alenen beyan eder gibi henuz tanri insanlarla konusmamistir dersin. çünkü bilmezsin ki tanrı'nın melekleri vardır ve cebrail adlı meleği vahiy ile görevlendirilmiştir. zira bunlarla kalmazsın kitaplar da peygamberlerin dedikleridir diyecek kadar ileri gidersin. böyle dersin çünkü kendini peygamber olarak gördüğün için kendi yazdığın bir kaç kelama bakarak yahu bende kutsal kitap yazarım düşüncesine kapılırsın. oysa o bir kaç kelam dediğin, hayatı sorgularken yaptığın, üç beş zırvadan başka bir şey değildir. sonra orjinal tanri matbaasi diye bir şeyden bahsedersin,
    Kuran-ı Kerim'in 42 vahiy katibi tarafından yazıldığını görmezden gelerek. ve daha sonra ''binlerce peygamber geldi geçti, anlattılar, kitaplarını gösterdileri 3-4 tanesi başarılı oldu.'' dersin yine bilgisizliğini beyan edercesine. çünkü her peygambere kitap gönderildiğini zannetmektesindir, kainata yalnızca 4 tane kutsal kitap indirilmiştir, yani senin dediğin tutan üç beş kitap dediğin, gönderilen ve başka olmayan 4 kutsal kitaptır. bunların dışında da sahifeler gönderilmiştir. * * * *
    daha sonra cennet ve cehenneme inanmayarak,ahiret gunune iman ı reddetmiş,
    ben peygamberim herkes peygamber diyerek, allah'ın gönderdiği peygamberler dışında peygamberler uydurarak peygamberlere imani reddetmiş oluyorsun.

son olarak değinmek istediğim bir nokta daha var. ''tanrıyı kendimde ve evrende göremezsem nasıl dindar olurum?'' denilmiş ve bunun neticesinde ben peygamberim sende peygambersin v.s sonucuna gelinmiş. unutulmamalıdır ki dünyaya dikkatle bakılırsa, hatta dünyaya değil, kişi kendi içinde ki dünyaya baksa bile tanrısını bulacaktır. bunun için peygamber olmaya gerek yoktur. peygamberler yol göstericidir yalnızca. o yolda gidebilenlere ne mutlu. selametle...
    #2327223 (ogzi, 16.09.2007 18:30 ~ 18:32)
  7. (bkz: cevab veremedi)
    #2327238 (sıpa, 16.09.2007 18:32)
  8. (bkz: bütün dinlere eşit uzaklıkta olmak)
    #2332095 (turquoise, 17.09.2007 17:03)
  9. (bkz: kime göre)
    (bkz: neye göre) * *
    #2332102 (che guevara, 17.09.2007 17:05 ~ 17:06)
  10. (bkz: bi yüzünü yıka gel istersen)
    #2332106 (KIZILMASKE, 17.09.2007 17:06)
  11. anlamını yitirmiş anlamsız insan söylevi.
    #2334164 (freedom, 17.09.2007 23:34)
  12. (bkz: öteki tarafta g.tümüze gircek başlıklar)
    #2334176 (korlerulkesindeaynasatanadam, 17.09.2007 23:36 ~ 23:38)
  13. varsa oteki taraf, curumezse saglam gotunuz, girecek bir konudur.

ama yirttiniz yine hadi.. *
    #2403018 (revolter00, 30.09.2007 02:23)
  14. bütün dinler genelinde bireyin inandığı din anlamlıdır.
    din, adam öldürmeyi, yalanı, çalıp çırpmayı, meşru olmayan cinselliği, kayırmayı, haksızlığı... yasaklar.
    iyi ki dinler var yoksa bu sanal ve küresel ısınan dünyada insan neler yapardı...
    marx dini engelleyen,toplumsal düzeni koruyan bir etken olarak görmüştür.
    #2403030 (dervisabdi, 30.09.2007 02:25 ~ 26.07.2008 00:44)
  15. (bkz: ya değilse)
    #2403036 (antilopyawrusu, 30.09.2007 02:27)
  16. (bkz: cehennemde götümüze girecek başlıklar)
    #2403050 (vakatanka, 30.09.2007 02:30)
  17. herkes peygamberdir. bir an için şu din saçmalığından bağımsız düşünün. milyarlarca yıllık evreni ve dünya yı düşünün. tanrı yı inkar etmiyorum. aksine onu yüceltiyorum. onu anlamaya çalışıyorum. bu mkemel fizik bilgisini, matematik bilgisini, fizyoloji, aerodinami, akışkan dinamiği, kütle çekim bilgisini, psikoloji, nükleer bilgisini ve yer yüzünde var olan her şeyi bilmesini hayralıkla karşılıyorum.

yerdeki bir izmaritten, öten kuşun sesine kadar her şeyden haberi olandır o. önce museviliği, sonra hristiyanlığı sonra müslümanlığı gönderip insanları birbirine kırdıracak kadar acemi değildir. yap boz oynamak değildir onun işi, denemek değildir, her şeyi insanlar uyduruyor. onlara inanmayın.

bütün soruların cevabı içinizdedir. gökyüzüne bakın, sabah güneş çıkıyor akşam ay. tiyatro sahnesindeki dekor gibi. o bize hayat verdi yaşayalım diye, etrafı da binbir güzel dekorla süsledi. tek istediği şey ise, zihinlerimizde yaşamak. çünkü kendisi ancak o zaman var olabilir. dünyada yaşayan kimse kalmasa tanrı var olabilir mi?

onun var olabildiği tek yer bizim beynimiz ve ruhumuz.

o her yerdedir evet, sonsuzdur evet, bütün peygamberler bunu söylemedi mi? peygamberlerin gördüğünü görmek için peygamber olmayı mı bekleyeceksiniz, yoksa, şu kısacık ömrünüzde dünyaya neden geldiğinizi keşfederek, mutlu bir hayat mı süreceksiniz? aklınız ne için var? o aklı size neden verdi? düşünün diye tabi ki. onu bulun diye.

üçüncü gözünüzü açın artık.

gönül gözüyle bakın dünyaya. günahlarınızdan ancak bu şekilde arınırsınız. cennet ve cehennem diye bir yer yoktur. onu insanlar uydurdu. cennet de cehennem de bu dünyadadır. kendi içinizdedir. öyle bir hayat yaşarsınız ki cehennemden daha kötüdür. öyle bir hayat yaşarsınız ki cennetten daha iyidir.

uyanın.

dünya sizin bildiğiniz gibi bir yer değil. uyumayın. gözünüzü açıp kapayana kadar geçecek ömrünüz, şu ana kadar yaşadıklarınız bir saniyeden daha kısa bir zaman dilimi içinde geçti.

hatirlamaktan ibaret hatiralar nihayet; bu söz ne demek istiyor?

siz yaşlanınca da ömrünüz sadece bir saniyeden az bir sürede geçmiş olacak. şimdi uyanın ki kalan ömrünüzü çarçur etmeden, sevgiyle ve huzurla geçirin.

spritualizm ne demek, buda ne söylemeye çalışıyor, peygamberlerin anlatmak istedikleri neydi?

elime megafon alıp kulağınızın dibinde bağırmam mı gerekiyor?
    #2419078 (mermer yedigim gunler oldu, 03.10.2007 01:31)
  18. tanri kavramini dinden ayirmak lazim. tanri kimine gore ustun varlik kimine gore insanin icindeki guc, self, kimine gore bilinc, bilgelik, arayis vs... olabilir. herkes icin inandigi, farkli anlamlar yukledigi bir kavram olabilir, olmaya da bilir. (bkz: ateist)
    din ise, en eski caglardan beri bu oynak kavrami kullanarak insanlari korkutmaya yarayan (bkz: insan bilmedigi seyden korkar) *
    #2419105 (mermer yedigim gunler oldu, 03.10.2007 01:36)
  19. anlamsızlığı din edinmişlerin tıkanmışlığının zirvelerinden süzülen damlacıklardır bunlar.
    #2419111 (burada seviyorum seni, 03.10.2007 01:39)
  20. nietzsche ; tanri oldu derken ne demek istedi?

onu insanlar öldürdü kafalarında. onun yerinde dinlerini koydular. din tanrı dan üstün olabilir mi?

dinleri boşverin, tanrı ya inanın.
    #2419137 (mermer yedigim gunler oldu, 03.10.2007 01:43)
  21. hepiniz nihilistsiniz. sadece kendinizi kurtarmayı düşünüyorsunuz. namaz kılarak oruç tutarak cennete gitmek bütün amacınız ve uğraşınız. böyle içten pazarlıklı, böyle samimiyetsiz bir menfaat içinde olduğunuz bile farkedemeyecek kadar körsünüz.

ya öteki dünya varsa?

bütün sıkıntınız burda.

"varsa sakata gelmeyelim kardeş."

din anlayışınız bundan ibarettir.

ipliğinizi pazara çıkartınca bana özelden mesaj atıyorsunuz. bu kadar basit misiniz?
    #2419167 (mermer yedigim gunler oldu, 03.10.2007 01:49)
  22. (bkz: açtığı başlığı namus belleyen yazar)
    #2419180 (aman heri, 03.10.2007 01:52 ~ 02:03)
  23. fikirlerini söylerken başkalarının değerlerine saldırmadan, onları tahrik etmeden söylemek gerektiğini henüz anlamamış/anlayamamış olduğumuzun ispatı olan önerme..
    #2419201 (ceylon tea, 03.10.2007 01:57)
  24. (bkz: gavurun zili bile dindendön diye çalıyor)
    #2419217 (cemmm, 03.10.2007 02:01)
  25. ister inandığı için, ister "ya cennet varsa, en iyisi dinin gerekliliklerini yerine getireyim" diye yapsın, önemli olan kişinin yaptıklarıdır. kişinin samimiyetine ve yaptıklarına yüce allahtan başkası karar veremez, sorgulayamaz.
    #2419236 (tenpura, 03.10.2007 02:05)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

dinlerin anlamsizligi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dinlerin anlamsizligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dinlerin anlamsizligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» iliskide erkeklere taktikler » substitute » kiss of death » yuksek kemer » testosteron » uusers chat » kubra ozturk » hayata dair umut veren detaylar » rashid ramzi » arka direk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games