dinimizin emirleri soldur 

kapat
  1. Dinimizin emirlerinin sol görüşe yatkın olabileceğini iddia eden önerme.
    Doğruluk payı vardır.Zira bizim kutsal kitap zekat aracılığıyla zenginler ve fakirler arası bir denge oturtmaya çalışmış,zengin insanlara,ekonomik açıdan alt seviyedeki insanların sorumluluğunu da yüklemiştir.Böylelikle arada bir uçurum olmayacağını varsaymıştır.'Hak'a önem vermiş,hak yememeyi öğütlemiştir.Bu ada çalışanın emeğine saygı gösterilmesi gerektiğine işaret eden bir durumdur.Köleliği adım adım silmek için uğraş verse de bunu net olarak yasaklamadığı için uzun süre boyunca kölelik sürmüştür.Saldırı altında olmadıkça barışı ve hoşgörüyü savunmuştur.insanlar arasındaki ilişkileri düzenleyerek bir hukuk sistemi yaratmış,kendine göre bir eşitlik ölçüsü getirmiştir.Arap toplumunun tabulaşmış cahiliye dönemi davranışlarından çoğunu düzeltmek amacında olduğundan emirlerinin bir devrim olduğu da söylenebilir.Fakat kendi döneminin anlayışına göre serbest teşebbüsü ve özel mülkiyeti savunduğu göz önüne alınırsa, ekonomik açıdan pek sola yatkın olduğu düşünülemez.Erkek ve kadın'ın eşitliği konusunda da tatmin edici olmayan ifadeler içermektedir.Hukuki açıdan "hırsızların elini kesmek,zina edenleri kırbaçlamak vs..." gibi pek de insani olmayan şeriat hukuku kuralları da vardır.
    Velhasıl sol değerlere göz kırptığı söylenebilir fakat genel olarak soldur denmesi pek de tutarlı olmayacaktır.
    #2778546 (Quellion, 02.01.2008 04:11 ~ 04:12)
  2. haklı önermedir.
    sırf bu önermeyi doğrulamak adına şu davranışlar doğru kabul edilmiştir.

sıçtıktan sonra kıçınızı sol elle yıkamanız ve otuzbir çekmek için sol eli kullanmanız. din burada sağcı yazarlara biraz iltimas geçmiş gibi ama olsun. onlar dinin bu tarz sol emirler ve tavsiyeler içermesinden şikayetçi değillerdir umarım.
    #2778581 (moooooon, 02.01.2008 04:33)
  3. (bkz: emir vermek sag dır)
    #2778631 (cehennetlik, 02.01.2008 05:52)
  4. (bkz: dinimizin emirleri soldur)
    (bkz: emir vermek sağdır)
    (bkz: nasyonal sosyalist) * *
    #2778720 (Quaresmatique, 02.01.2008 09:21)
  5. (bkz: hele otur bi soluklan yigidim)
    #2778726 (hezarfen hariciyeci celebi, 02.01.2008 09:26)

© 2008 - uludağ sözlük

dinimizin emirleri soldur başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dinimizin emirleri soldur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dinimizin emirleri soldur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ogrencilerin ev kiralama yontemleri » bir ergen blogu olarak uludag sozluk » klasik sosyalistler » her turk asker dogar » oyle bir sicmak ki gotun yirtilmasi » alkoldeki kan orani » sweet about me » 532 no ile aveali olmak » 29 agustos » uludag sozluk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games