dini yasamayi yobazlik sanan ahmaklar 

/ 2
kapat
  1. inandigi dini yasayanlari yobaz olarak görmek, aksi haldekilerin cagdaslik, modernlik, elitlik ve entellikle süsleyen ahmaklarin safsatasi.

sözlükte bolca bulunur bunlardan, misal zaman, vakit, milli gazete gibilerinin yobaz merkezli olmasi, emin cölasan, baykal gibileri modern sanmak... atatürk'ün alkol bagimliligini modernlik olarak gören daimi muhalif chp mantigindan ve solculukla alakasi olmayan hakiki yobazliktan baska bir bok degildir.

din inanctir, gerekliligi yasanir, yasamayana kimse karis(A)maz, ancak yasayanlada tassak yapilmaz. peki bunlara neden bir kulp bulunur? inanmayanlarin tek düsmani islamdir, kimse hristiyanlik'da "bak bu su var, öcüüüü" demezler, cünkü bizdeki ateistlerin beyincikleri ancak bir iki ayet ezberlemek ve onlardan kirparak pay cikarmaya ancak yeter ( genelleme yapiyorum ancak istisnalari mevcuttur).

sözlükteki bu ayrimcilik, insanlari yobaz, fetocu, ocu bucu diyerek ayirmak... yeter lan, bi sittirin gidin cay demleyin, rahatlayin, suyu isitin, geliyoruz gümbür gümbür.

edit: alla alla ben nasıl böyle entry yazmışım, pehh yani.
    #2133800 (alchemist, 14.08.2007 22:11 ~ 19.07.2008 21:58)
  2. dini uygar ve modern bir şekilde yaşamak yerine hala yobazca yaşayanlar oldukça var olacak önerme.
    #2133810 (muhendis beg, 14.08.2007 22:12)
  3. (bkz: gına getiren popülizm mahsülü başlıklar)
    #2133815 (nietzsche, 14.08.2007 22:12)
  4. aslında malesef varolanlardır. mesela dine göre erkekle kadının tokalaşması haramdır. yani bu kuralı uygulamaya çalışan kişi aslında dininin emirlerini yerine getirmeye çalışmaktadır ama kabul edelim ki çoğu zaman yobaz diye adlandırılırlar...
    #2133825 (desiree, 14.08.2007 22:14)
  5. din ile batıl inançları karıştıran insanların yarattığı yanlış izlenime bakmayı tercih ederek dindar insanları düşünmeden sınıflayan insanlardır. din ile sözedilen islam dini akıl üzerine kuruludur. Kurandaki her bir incelik insanların iyiliği içindir. bunları yanlış uygulayanları baz alarak tüm müslümanları küçümseyen zihniyettir.
    #2133829 (bohembebek, 14.08.2007 22:14 ~ 22:18)
  6. BUNDAN ONCE DIN NEDIR DIYE SORMAK LAZIM ORTULER ICINE SARILMAK KADINLA ERKEGI AYR AYRI YERLERE SOKMAK MIDIR DIN? EGER BUYSA BANA GORE YOBAZLIKTIR. DIN DENILEN SEY KUCUK KIZLARI KARA BEZLER ICINE MI SOKMAKTIR. EN GERI EN EGITIMSIZ OLANI MI OVMEKTIR. VAROSUN ASLINDA GUZEL BIRSEY OLDUGUNU YUZEYSEL SEKILDE NAMAZ KILIP ORUC TUTUP SONRADA HOSGORUNDEN BIR HABER OLMAKSA DIN YOBAZLIKTIR BANA GORE.
    #2133830 (scurtel, 14.08.2007 22:15)
  7. (bkz: atatürk ün alkol bağımlılığı)

(bkz: okumaz bu çocuk)
    #2133850 (sıpa, 14.08.2007 22:18)
  8. (bkz: hakaret içermeyen başlık açamayan ağzıbozuklar)
    #2133859 (reverse engineering, 14.08.2007 22:20)
  9. (bkz: dini devlet islerine karistiranlar) *
    #2133866 (revolter00, 14.08.2007 22:21)
  10. (bkz: kufurbaz yobazlar)
    #2133874 (gameguru, 14.08.2007 22:21)
  11. öncelikle din ve yobaz kelimelerini tanımlamayı gerektiren önermedir. ancak bu tanımlama işlemi bazı yazar arkadaşların yaptığı gibi kaynak olarak götlerini kullanarak yapabilecekleri bir tanımlama değildir. bu tanımlama objektif verilere göre yapılmalıdır. din nedir sorusuna bir cevap verildikten sonra islamiyet nedir, ne emretmiştir diye bir zahmet bok atmadan önce okumak gerekir zira bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kimseler cemiyet içinde fitne çıkaran kokuşmuş kimselerdir. bu bağlamda bana göre din insanın kendine yakışanı giymesi olabilirken başkasına göre yok artık lebron james olabilir. iman kişiye kalmış bir durumdur. kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor. inanmak istemeyen, saçma bulan inanmaz. ancak nasıl kimse kimseyi inanmaya zorlayamazsa kimse de kimseyi inandıkları için kınayamaz. şeriatın gelmesinden korkan kimseler neden korkmaktadır? hayat tarzlarını değiştirmek zorunda kalmaktan. e sen yıllardır bu insanların hayat tarzlarını ve hatta insanların kendilerini aşağılamakta bir beis görmemektedir. tam da bu noktada bu kimselerin -özellikle sözlükte bu iki yüzlülüğü gösteren yazar arkadaşların - annelerinin güzel olup olmadığı merakı uyanmaktadır bende.
    #2133907 (ben bilmem beyim bilir, 14.08.2007 22:25 ~ 22:30)
  12. (bkz: dini yaşamak nedir?)
    (bkz: dinini ulu orta yaşamayan herkes ateist zaten bu ülkede.)
    (bkz: kominist de olabilir.)
    (bkz: din mi dedin ıyy yobazcıyız.)
    (bkz: içinizdeki öfkenin kaynağı kendiniz olmayasınız.)
    (bkz: yobaz deyu görüyorlar şartlanması.)
    (bkz: dini görevlerini vicdan işi olarak yapana yobaz diyen var mıdır acaba diye düşünememek ahmaklığı.)
    #2133954 (zenobia, 14.08.2007 22:31)
  13. din, inanılan ile inanan arasında özel bir şeydir.

siz dini "püblisite" etmeye kalkarsanız yobaz olursunuz.
    #2133967 (bl, 14.08.2007 22:32)
  14. (bkz: yobazlık yapmayı dini yaşamak sanan ahmaklar)
    #2133968 (nest, 14.08.2007 22:32)
  15. (bkz: küfür etmeyi müslümanlık sanan gafiller)
    #2133984 (sıpa, 14.08.2007 22:34)
  16. camide namaz kılana saldırnmı var bu ülkede?
    yada oruç tutana silah sıkanmı var?
    dini yaşamana kim, nasıl engel?
    bir anlatın yahu..
    birde hala turban bu ülkede kamu alanlarında yasak olmasına karşın neden 5 yıldır bir türban eylemi göremedik?
    yasaklarmı kalktı? bizimmi haberimiz yok?
    he yobazcanlar bir soyleyin hele.
    #2133988 (gameguru, 14.08.2007 22:36)
  17. kastedilen ahmaklarin teker teker kendilerini belli ettikleri baslik, konu.

hayir, hersey bir yana, nasilda kulp buluyorlar baskalarina yobaz demek icin.

size zeki müren'den (bkz: kahrol düsman al sana bomba)yi gönderiyorum.
    #2134013 (alchemist, 14.08.2007 22:38)
  18. sözlük yazarlarının bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarını gördükçe sabaha kadar açıklamak zorunda kalacağımdan korktuğum önerme.

hıristiyanlıkta ibadet haftanın bir günü ve bir mabedde yapılıyor olabilir ancak islamiyette böyle bir şey söz konusu değildir. müslüman olduğunu iddia eden birisi - ki haliyle Allah'a inandığını ve onun emir ve yasaklarını uygulayacağını kabul etmiş oluyor böylece- günde 5 vakit namaz kılmak zorundadır. bu islam'ın şartlarındandır. üstelik islam kolaylık dini olduğundan tüm yeryüzü bir müslümana mescit kılınmıştır. yanii bir müslüman dünyanın herhangi bir yerinde namaz kılabilir yeter ki namaz vakti girmiş olsun. camide namaz kılana saldıran mı var kısmı ise ayrı bir yaradır kalbimde sözlüğün kadrolu yobazı olaraktan. efendim hangi devlet memuru camide cuma namazı kılabiliyor sorması ayıp???

oruç tutana silah sıkmıyor kimse ancak burs mülakatına ramazan ayında giderseniz çay kave ikram edip oruçlu olup olmadığınızı kontrol eden bir kısım "modern" insan, oruçlu olmamayı bir burs kriteri olarak kullanabilmektedir. bu nedir peki?

dini yaşamaya kim engel? kamu kesiminden geçtim hadi. özel bir bankanın müfettiş yardımcılığı sınavını kazandım. eve mülakata geleceklermiş. sebep: hayat tarzımızı kontrol etmekmiş. yani annem kapalı değil mi bakmak istemişler. bu din ve vicdan özgürlüğüne saldırı değil de nedir? artık evdeki ibadetimden dolayı bile dışlanacaksam vergi verdiğim bu ülkede daha nasıl insanlar dinimi serbestçe yaşadığımı iddia edebilir?
    #2134041 (ben bilmem beyim bilir, 14.08.2007 22:43)
  19. (bkz: dinini savunan muslumanin yobaz muamelesi gormesi)
    #2134098 (white pages, 14.08.2007 22:50)
  20. bir müslümana yakışmayacak şekilde küfürlü bir dilin kullanıldığı ve dini yaşamanın savunulduğu bir tuhaf entry.
    #2134115 (metinmilli, 14.08.2007 22:52)
  21. yahu kimsenin kimsenin dinine karistigi yok. isteyen namaz kilar isteyen oruc tutar. bazi sirketler dincilerle calismak istemez bazi sirketlerde ozelikle dinci elemanla calismak ister. hem sen dinsizleri ateste yanacak kafirler olarak gorunce sorun yok hristiyanlari yahudileri ahlaksi olarak gorunce sorun yok ama onlar seni yobaz olarak gorunce sorun var. sen digerlerine hosgoru gostermezsen onlarda sana gostermez hakli olarak.
    #2134134 (scurtel, 14.08.2007 22:55)
  22. efendim at gozlukleri insanın sadece baktığı yönü görmesine vesile olurmuş bir daha öğrenmiş bulunuyoruz.
    devlet memurlarının cumaya gitmesini yasaklayan bir genelge olmadığına göre amirinizin pişkinliği yada işgüzarlığından devletin tamamını din düşmanı ilan etmesi hangi mantık ve aklın ürünüdür?
    ayrıca bilinmesi gerekir ki tek devlet memuru sizin bildikleriniz değildir ve cumasını aksatmadan ibadetini yapan devlet memuru arayan varsa ben kendilerine kılavuzluk etmeye gönüllüyüm, yeterki hatanızdan dönebilesiniz.

at gözlüklerimizi bir kenara bırakıp olaya birde şu açıdan bakınız;
    varsayalım oruç tutmuyorum, bana acaba hangi yeşil sermaye şirketi bana iş vericektir?
    veyahut cumaya gitmiyorum hangi islami holdingde çalışma şansım olucaktır?

özgür irademe yapılan bu tecavuzun anlamı nedir?
    dini yaşamak değil sabit, fanatik saplantılar yobazlıktır.
    #2134146 (gameguru, 14.08.2007 22:57 ~ 22:59)
  23. Henüz bazı şeylerin farkına varamamış belki de arkadaş ortamından dolayı farklı düşünen ama yanlış düşünen kesim...
    #2134165 (blackhole, 14.08.2007 23:00)
  24. cehenneme hükümdar olmak isteyen insanların ateşten korktuğunu anlayamayan yobazların savunmaktan çekinmeyeceği önermedir. eşitliği savunmak, ikiyüzlülüğü insanın yüzüne vurmak demek ki böyle bir tokat etkisi yapıyormuş. ayrıca kimseyi kayırmayıp eşitlik isteyen kimselere de dinci yaftası yapıştırılması ilginç. sovyetler birliği'nde vardı bir zamanlar: sosyalist olmayan kapitalisttir anlayışı. iyi bir müslüman olmadığıma göre küfürle kendimi anlatmamın herhangi bir sorun oluşturmayacağı önermedir.
    #2134171 (ben bilmem beyim bilir, 14.08.2007 23:00)
  25. dindar hayat tarzının reklamını yapmanın mutlak şekilde prim yaptığı bilinen bir gerçektir ki en güzel örneklerinin sergilenmesinden bunu idrak edebiliyoruz.
    eşitlik savunurken tek tarafın baskı altındaki hayatından dem vururken neden acaba aklınıza bu ülkede katledilen misyonerler gelmiyor?
    yada hür ibadet yapamayan, tanınmayan hristiyanlar, yahudiler gelmiyor?
    eğer derdiniz eşitlikse;

en çok eziyet çekenlerin hakkını en önce vermeniz gerekir, kendi hakkınızı eşitlik arayışı içinde ön plana almak işgüzarlıktır, ikiyüzlülüktür.

derdimiz ne eşitlik, ne yobazlığın dayanılmaz hafifliği...
    derdimiz karşı tarafı ezmek ve sindirmek biraz dürüst olun yahu.

Bankada müffetiş yardımcısı olman engelleniyorsa al sana albaraka türk, al sana kuveyt bank yeterki iste sen demokrasilerde çare tükenmez.

yeterki amacın ibadet olsun, bagcıyı dövmek değil...
    #2134250 (gameguru, 14.08.2007 23:10 ~ 23:16)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

dini yasamayi yobazlik sanan ahmaklar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dini yasamayi yobazlik sanan ahmaklar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dini yasamayi yobazlik sanan ahmaklar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» eksi sozluk » beziman » sikisiki baba » isparta » baslik osurmak » yaran msn iletileri » utopik kiz » huznun isyan olsun » helal sut » turk silahli kuvvetleri » big rock candy mountain » addictive drums » 7 mayis 2006 besiktas galatasaray maci » adako » burdur » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » muzo » chinese democracy » omer faruk eminagaoglu » gullible » azimle sican mermeri deler » davul » berna ozturk » sehid » felsefeyi gereksiz bulmak » sigara birakanlara tavsiyeler » elektronik muzik » dialogue with the stars » avrupa yakasi » yalnizliktan korkan insan » kisiyi suc islemeye iten etkenler