dine hakaret etmek 

1. dinden çıkmaya sebebiyet veren eylemlerden birisidir.
    #2585055 (WoLF, 13.11.2007 00:59)
  2. (bkz: tck 125)
    #3446273 (uvjb, 25.05.2008 18:19)
  3. birtakım insanlara yaranmak için yapılabilecek en sağlam harekettir.
    #3446299 (densenblood, 25.05.2008 18:25)
  4. 765 sayılı TCK'de 175. maddededir. Buna göre,

Dinlerden birine ait dini işleri veya ibadet ve ayinin yapılmasını men ve
    ihlal eden kimseye altı aydan bir yıla kadar hapis ve beş bin liradan yirmibeş
    bin liraya kadar ağır para cezası verilir.
    Fiilin işlenmesi sırasında cebir, şiddet, tehdit veya hakaret vaki olmuş
    ise, faile bir yıldan iki yıla kadar hapis ve on bin liradan elli bin liraya ka-
    dar ağır para cezası verilir.
    Allah'a veya dinlerden veya bu dinlerin peygamberlerinden veya kutsal ki-
    taplarından veya mezheplerinden birine hakaret eden veya bir kimseyi dini inanç-
    larından veya mensup olduğu dinin emirlerini yerine getirmesinden veya yasakla-
    rından kaçınmasından dolayı kınayan veya tezyif veya tahkir eden veya alaya alan
    kimseye altı aydan bir yıla kadar hapis ve beş bin liradan yirmibeş bin liraya
    kadar ağır para cezası verilir.
    Üçüncü fıkrada yazılı suçlar, basın ve yayın yoluyla işlenirse ceza bir mis-
    li artırılarak hükmolunur.
    Birinci fıkrada yazılı suçların basın ve yayın yoluyla teşvik ve tahrik
    edilmesi halinde aynı ceza uygulanır.
    #3446309 (niketre, 25.05.2008 18:28)
  5. terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. inanca hakaret ile karıştırılmaması gerekilir. gayet tabii ki inanca hakarette en az dine hakaret kadar ahlak dışıdır. bunların hiçbir türlü mazereti, bahanesi olamaz.
    #3446316 (gulce, 25.05.2008 18:30)
  6. Inanisa gore kazandibinde atesli catal ve sinirsiz irin suyudan olsan menu ile ebedi yer ayirtmaktir.
    #10981918 (Ayodya, 02.03.2011 20:29)
  7. terbiyesizliktir. inanmıyor olabilirsin bu sana hakaret etme hakkı vermez. ne bir müslüman hristiyana nede hristiyan müslümana vs. dine saygı olmalıdır.
    #10981949 (Taarruzu Bordolar Yapar, 02.03.2011 20:31)
  8. Dinlere ithamda bulunmaktır. Genellikte ateist insanlardan tarafından söylenir.
    #10981959 (Karadagli, 02.03.2011 20:31)
  9. hangi din? hangi anayasada din olarak kabul gören inanışlar belirtilmiştir? bak bakalım türk anayasasına şu şu şu inançlar din olarak kabul edilmiştir diye bir ifade var mıdır?

hangi dine hakaret etmek? eğer ben karpuza tapıyorsam nasıl olacak bu iş? sen kesip yiyorsun karpuzu. benim kutsalım karpuz ama sen "göte bak karpuz gibi" diyorsun.

sorun bu! hangi din? ne dini? neye hakaret? beni azınlık olarak görüp inancımı ciddiye almayan bir devlet anlayışı maalesef 18. yüzyılda kaldı.

şu yazılanları ceyhan karpuzu üzerine yemin ederim ki beni anlayabilecek kadar yaşı beyni olgun olanlara yazdım. şimdi gelip karpuzdan din mi olur mal falan demeyin nolur. zaten kutsalımı kesip yiyorsunuz bir de canımı iyice sıkmayın.
    #12163681 (grotesquee, 21.06.2011 16:39)

Copyright © 2012 - uludağ sözlük

dine hakaret etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dine hakaret etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi doğru olmamakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dine hakaret etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about dine hakaret etmek. copyrights of the articles are belong to their authors.