dindarlarin islami surekli benzetmeyle betimlemesi 

kapat
  1. adamların bir ilahi mevzuyu, illa ki betimleyerek mantıklılaştırma sürecidir. Ölümden bahsedersin, "ölüm aynı kışın solup yazın tekrar açan yapraklar gibidir" derler yüzlerine müstehzi bir tebessüm koyarak. Bir nevi budist zen'i, sensei-çekirge sohbeti gibi olur. Cehennem dersin, tanrı'nın merhametinden bahsediyoruz peki tanrı niye yarattıklarını sınava tabii tutup kaybedenleri cehenneme koyuyor? diye sorarsın, yazılı sınavında çalışanla-çalışmayana aynı hükmün uygulanamayacağından, aynı notu almalarının adaletsizlik olacaklarından dem vurur. Ulan bu tanrı niye sınav diye bir şeyi ortaya koymuş, niye kendi yarattığı şeytanla kendi yarattığı nefsin mücadelesine girişmiş peki? Niye benim senden daha fazla inanan kulum olacak diye celallenmiş ki? Allahınn şeytanı dersin, (bu arada kendinden üçüncü tekil kişi olarak bahsetmek garip olurmuş cidden) var git işine arkadaş" dersin. Arkadaş bu tanrı bir gün olsun yeryüzüne inip insan olmayı denedi mi bana nasıl ihlaslı insan olmanın öğretilerini peygamberleri vasıtasıyla vermek yerine? Bu tanrı bir insanın yaşarkenki çelişkilerini yaşadı mı da ona bu kadar kolay geliyor cennetle müjdelemek? Yasak dediği şeyleri tanımlayıp cennette niye bunları serbest kılıyorsun madem? Sürmenaj olur lan insan. bir çekinir yani, rahat olamaz. "ya şimdi bu dünya'da yasaktı, grup seks yapsam olur mu ya.. üfff, ya tepki gösterirlerse ya ayıplarlarsa??.."

iradeymiş, nefismiş, ne yapıp yapmayacağını tercih edebilmek bize kalmışmış.. sen beni yak ondan sonra seçmek sana kalmış, yer miyim ben? Merak ettikçe, bnuları sorguladıkça küfre düşüyoruz, e o zaman madem kusursuz yaratıldık bana bunları algılayabilecek kadar zeka güç kudret verseydin? bu benzetme üstadlarının ona da bir cevabı hazır; o zaman kaldırabileceğimizden daha fazlasını yüklenmiş, kafamız allak bullak olurdu, ne yaptığımızı bilmez bir şekilde sokaklarda koştururduk belki.. Duruma uygun benzetmeleri de hazır "Bak allah bizi ne güzel yaratmış, ya u gözlerimiz dizimizde bitseydi o zaman nice olurdu halimiz.." E peki tüm insanların gözleri dizlerinde olsaydı o zamanda sen bana "bak, allah bizi gözlerimiz dizlerimizde yaratmış, ya göz çukurunda olsaydı halimiz nice olurdu mu" diyecektin?

gençken age of empires oynardım, orada ana işletmeden insan çıkarınca ben napam, efendii diye emir kulu ünitelere bile tarrlayı hasat ettikten sonra tekrar ekmeyi unutunca öldürmezdim onları, düşman atlısı saldırıp karşılık vermeyince bile ana üniteye, kaleye geçirmeye çalışırdım adamcağız ölmesin diye. Senin o kadar da mı merhametin yok arkadaş.

bu görüşleri beğenmeyen arkadaşlar mesaj atsın, uygun dille anlatsın dilerse antitezlerini. Ama lütfen benzetme yapmasın, lütfen.
    #3708655 (zabalaynn, 23.07.2008 17:59 ~ 18:01)
  2. aynı bir gülün toprağa duyduğu sevgiyi betimlemesi gibidir.
    #3716508 (forever young, 25.07.2008 01:22)
  3. aynı dindar kişinin inanmayan kimseye ayet veya hadis örnek göstermesinden daha az saçma olan durum.

ulan dam zaten redetmiş, sen daha ne tutturuyosun arkadaş ?
    bırak cızbız olsun,
    hiç işte...
    #3716526 (intihar pompacisi, 25.07.2008 01:27)
  4. -ölüm ötesi ne acayip bir şey...
    +ölüm ötesi aynı doğuma benzer hüsamettin. Nasıl ki anne karnında iken hep orada yaşayacağını sanırsın, orada öte bir dünya yok gibi gelir. FAkat çıktıktan sonra nasıl bambaşka bir evrenle karşılaşırsın işte öyle.
    -ama o süreç de çok acılı olur be abi.
    +şöyle düşün; bir arkadaşına gideceksin, ama evi çok uzak. araba ile gitmen lazım, şimdi arabaya benzin almak lazım tabii ki, su yakmıyor sende takdir edersin. nitekim aldığın benzin belli bir meblağ tutar, içine oturur ödeyeceğin para. Ama bilirsin ki arkadaşını görmeye değer.
    -acılı macılıda sonunda işimiz garanti değil ki..
    +evet garanti değil ama bir de şöyle düş...
    -du du du du... öfff, abi hatunun kaseye bak... bu var yatakta yılan gibidir şart olsun..
    +evet muhterem yılan gibidir... Düşünsene şu hatunla sevişmek aynı bir kısrakla sevişmek gibi... elinde tutuyorsun yelelerini anladın mı sen şaplağı indirdikçe altında daha bir inliyor kevaşe.. vurdukça haykırıyor vurdukça coşuyor amınakoyim.
    -abi naptın sen, devreleri yaktın...
    +bildiğin gibi değil hüsom... aynı nokia telefonlar benzedim, hani bataryayı doluykende yüklersen patlar ya, aynen o hesap...
    -hay ağzını yüzünü skim abi gibi senin uruspu çocuuu...
    #3716568 (zabalaynn, 25.07.2008 01:37)
  5. aynı bir yaprağın yere düşerken duyduğu özlemi betimlemek gibidir.
    #3716592 (forever young, 25.07.2008 01:42)
  6. -hani bir yağmur ya bazen, hani gök gürler ya arkasından...
    +yaşarım dur, yapmaaa...
    -n'oluyo lan, almışım elime gitarı şarkı söylüyorum.
    +abi bir an korktum mevzuyu islama bağlıyacan diye.. sen devam et..
    -Hasbinallah.. hani bir yağmur yağar ya bazen, hani gök gürler ya arkasından. işte ölüm böyle bir şeyy.. işte...
    +daş yok mu daşş.
    #3716602 (zabalaynn, 25.07.2008 01:44)

© 2008 - uludağ sözlük

dindarlarin islami surekli benzetmeyle betimlemesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dindarlarin islami surekli benzetmeyle betimlemesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dindarlarin islami surekli benzetmeyle betimlemesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ceza mahkemesi » mizah dergilerinin basbakana ayar verdigini sanmak » heroes villains » esat kabakli » barack obama » karin yigit » sut » david suazo » sozlukte tanidigi olmayan yazar » oss 2008 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games