dinci burjuva 

kapat
  1. şu sıralar televizyonlarda boy göstermekte olan, sokaklarda da rastlayabileceğiniz yeni toplumsal sınıf.
    niye dinci burjuva? çünkü bu vatandaşlarımız yıllarca din, allah diye diye parayı kırdı mı, kırdı. tarikat bağları ile al gülüm ver gülüm zengin oldular mı, oldular. türbandı, inançlıydı diyerekten kendilerini ayrı bir kesim olarak yarattılar mı toplum içinde, yarattılar. derya gibi zengin oldular çok kısa zamanda, aralarından cumhurbaşkanı bile çıkardılar. lakin çok yakın zamana kadar bu kesim, çoğunlukla mazbut diyebileceğimiz bir yaşam biçiminin temsilcisiydi. ama yalnızca birkaç sene içinde kabuklarını değiştirdiler. müthiş bir zenginlik ve iktidarda olmanın verdiği güvenle, kendi üst sınıflarını, kendilerine özgü burjuvalarını kuruyorlar artık. bunu yaparken özlerini gayet iyi koruyorlar, özellikle de güçlerini aldıkları organizasyon biçimlerini ve simgelerini. ama dışları muazzam değişti. artık onlar da jiplerle geziyorlar, lüks için can atıyorlar, makyaj yapıyorlar, italyan takımlara bayılıyorlar. ha, bunları yapan diğer insanlar iyi, bu yeni sınıf kötü mü? bunu demek istemiyorum. ama vip camii yapımı gibi projeler gündeme gelmekte iken bu sınıfın geçirdiği değişim bence incelenmeye değer. nereden geldiler, nereye gidiyorlar?
    #3837677 (havada bulut, 19.08.2008 01:03)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

dinci burjuva başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dinci burjuva ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dinci burjuva nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about dinci burjuva. Copyrights of the articles are belong to their authors.