dinamit lokumu 

kapat
  1. lokum gibi patlayıcı.
    #46454 (sıçtırtma lamasına, 31.01.2006 01:34)
  2. tadindan yenmez bir lokum turudur.
    #46455 (painkiller, 31.01.2006 01:35)
  3. ağız sulandıran patlayıcı madde
    #46457 (eru, 31.01.2006 01:40)
  4. mucidi nobel'dir...alfred nobel.
    1800 lü yıllarda madencilikte kullanılan sıvı bir patlayıcı olan nitrogliserin en hafif sarsıntıda bile patlıyordu bu yüzden çok fazla kazaya ve can kaybına sebep oluyordu.
    kayalarda açılan deliklere dökülür ve patlatılırdı.
    ancak güvenirsizliği sebebiyle çok zorluk yaratıtıyordu.
    alfred nobel(şu nobel ödülündeki nobel)ince kum ile bu sıvı patlayıcıyı(nitrogliserini)karıştırıp lokum kıvamına getirdi ve artık nitrogliserini emen kum sarsıntılarda patlamaz olmuştu ve çok güvenli bir hale geldi.

patentini alan alfred hemen üretime geçti.
    avrupada kurduğu onca fabrikası üretim esnasındaki patlamalarda havaya uçtu.
    deneylerini gerçekleştirmesi yasaklandı ve bir gemide gölün içinde yapmaya zorlandı.

dinamit lokumu satışlarından bir servet kazanan nobel bunun yanında 10 larca farklı icatta geliştirmiştir.

bu servetini de her yıl o yılın,alanında çığır açan bilim edebiyat vs...birincilerine verilmesi için bağışladı ve adına düzenlenen nobel ödülü kuruldu.
    #46496 (Mosquito, 31.01.2006 02:17)
  5. bayramda abdullah ocalana ikram etmek istedigim lokum cesiti
    #46695 (sazan, 31.01.2006 12:00)
  6. pastanelerde satilmayan tek lokum tipi.
    ya da ben rastlamadim.
    #1846617 (Stern, 01.07.2007 01:04)

© 2008 - uludağ sözlük

dinamit lokumu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dinamit lokumu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dinamit lokumu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» anneanneden duyulan atasozleri » istanbul evleri » izlanda nin satisi » uludag sozluk prenses perfinya zirvesi » seytan tirnagi » ibu sozluk » albert finney » starbucks her gun 170 bin litre suyu bosa akitiyor » yilan yagi » bekaret onemsizdir » yaran msn iletileri » nickimicinotuzharfgerekiyormus » ogretmen cocugu » ok sitesindeki sorulari cevaplayan doktor » slm asl pls » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » busbutun kapitalistlesen martilar » parasut fren » yalnizligi sevmek » zehir » en iyi ikililer » avasin » ismail aq » sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi » yillara gore kahvalti aliskanliklari » ukrayna » turk uzaya cikarsa olasi gazete mansetleri » orgeneral sadi ozcan » mavi tur » cahil kalabaliklar tarafindan linc edilmek » taze ekmek kokusu