bugün

çoğu zavallı mahlukatın vereceği cevabın malum olduğu sorudur.

dünyadaki herkes bilim insanı olsa şimdi evreni çözmüştük.

sen tekbir getir hala.
bilim her türlü din dediği için ayrım yapılamaz.
Bilimin kutsal kitaplara uygun olması gibi bir şartı yoktur. Bu kutsal kitaplar modern bilim olmadan vardı. Dolayısıyla, bu bilgilerin bu metinlerde olması zaten mümkün değil. Kutsal kitaplar genelde ahlaksal değerleri yüceltmeye çalışan metinlerdir, bilimsel bilgilere ihtiva etmezler. O yüzden, bilimin kutsal kitaba uygun olması gibi bir şart olamaz. Zaten çoğu zaman da değildirler. Mesela, Kutsal kitaplara göre insanlığın 6 bin yıllık bir tarihi var. Hâlbuki şimdi milyonlarca yıl öncesine gidiliyor. Dolayısıyla, bu metinlerin bilime uygun olup olmadığı sorusu gereksizdir.
görsel

Din ol dedi oldu der.
Bilim ise olmamışları oldurmaya çalışır.
birbirinin alternatifi değil yanlış soru.
Din ve bilim birbirine rakip kavramlar değildir. Bu algı ortaçağ karanlığında avrupada bilim insanlarını tek tek öldüren kilise bağnazlığından sonra ortaya çıkar. Hatta günümüzde varolan birçok gizli örgütün temeli de bu dönemde atılır.

Hristiyan dünyasının bu cehaletinin aksine ortaçağ karanlığı islam alimleri sayesinde yok oldu. Dönemin bütün bilimsel gelişmeleri kendilerine kuran'ı rehber edinmiş bilim adamları sayesinde ortaya çıkmıştır. Özellikle astronomi. Bugün uzaya giden batı dünyası sahip oldukları bilimsel verilerin temellerini müslüman bilim adamlarına borçludur.

Daha sonraki yüzyıllarda ise islam coğrafyası, bu kilise baskısıyla ortaya çıkan gizli örgütlerin çabalarıyla cehalete itildi.

Edit: ayrıca ilgili görseli ben ekledim. Tıp alanında dünyanın en büyük bilim adamı ibn-i sinadır. Bu otorite tüm dünyada kabul görmüştür. Hala kullanılan birçok tekniği bizzat geliştirmiş, yazdığı kitaplar yüzyıllarca okutulmuştur. Kendisi de Müslümandır.
~~
Bugün uzaya giden batı dünyası sahip oldukları bilimsel verilerin temelini islam bilim adamlarına borçluymuş.
~~
20 saniye düşündüm ve gülemedim.
Düşünebilmek için önce çalışan bir beyne, sonra da idrak yeteneğine ihtiyaç vardır.

Bu idrak kısmını güçlendirir.

https://onedio.com/haber/...en-17-buyuk-bilgin-744949
Üstü kapalı olarak Muhafazakar kemalist karşılaştırması.
ikiside lazım.illa niye birşeyleri çatıştırmaya çalışıyorsunuz.
Ölümde mi yaşamda mı?
bilimin sonu yoktur ve yargısı sürekli değildir. tutarsızdır, tutarsız ve devamlı değişen bir ideolojiye bağlı kalmak, emin olunmayan bilgiyle yaşamak, insanı şüpheciliğe ve eminsizliğe sürükler. mantıklı, sorgulanmış ve kafada oturtulmuş, şüpheden arındırılmış bir inancı hayata daim etmek daha doğrudur. akıllıca olan ise bu iki ideolojiyiyi sentezleyerek üst ve kaliteli yaşam sürmektir.
Din evrensel oldugunu ve insan hayatının tüm gerekliliklerinde yeterli bir başvuru kaynağı olduğunu ifade eder.

Bu anlamda hayatın gündelik sorunları hakkında bilim daha pratiktir ve uyarlanabilir.

Bunu hukuk biliminden bir örnek ile anlatayım.

görsel
Tabiki bilim !
tartışılan konuya gel çay demle..

kodumun toplumu emeklemeyi artık bıraksa hani!
ikisini bir alamıyozmu paket program yokmu.
bana kalırsa din mi bilim mi sorusu ham bir sorudur. dinin on binlerce yıllık serüvenine karşılık modern anlamıyla(dinden bağımsız güç olan bilim) bilim en çok 400 yıllıktır. bilim çok yoğun ve çok süratli ilerliyor ancak henüz dinle çatışma içinde değiller, çünkü bilim henüz toptan bir meseleyi çözmüş değil. belki bir yüzyıl sonra din ile yüzleşmeye hazır olabilecektir. bu aynı zamanda ahlakla da yüzleşmedir. nasıl mı? gelecekte çocuğunuzun sima, boy, kilo, zeka, cinsiyet ve belli ölçüde alışkanlıklarıyla karakteri doğumdan önce bir bilgisayar içinde şekillendirilip doğmamış çocuğunuza aktarılma aşamasında bu soru kendini ifşa eder. işte o anda bilim ve din çatışır gerçek anlamda. aynı şekilde zihnimizi bir bilgisayara aktarıp teorik olarak ölümsüzlüğü icat ettiğimizde bu çatışma açığa çıkacaktır.
günümüzde henüz bu soru öylece sorulamaz. ancak koşulların elvermesiyle sorulabilir ve bu anlarda insanlar, kurumlar, devletler tercihlerini belirtirler. mesela bir balığın karnında mahsur kaldığında inançlar bilimin önüne geçer fakat ameliyat olacaksan şayet doktorun bilgisi inancın önüne geçer. fakat birbirlerini tamamen saf dışı bırakmazlar.
Bilim tabiki. Bilim dinin panzehiridir bence.
bilim, geleceğin geliştirilmiş dinidir.

bilim : evrenin, evrendeki olguların ve olayların bir bölümünü ele alıp birtakım yöntem ve deney yolları kullanarak ve gerçeğe, gerçekliğe dayanarak birtakım yasalara ulaşan bilgi yolu, düzenli ve tutarlı bilgi.

din : insanların doğaüstü güçlere, kutsal saydıkları türlü varlıklara, tanrılara ya da Tanrı’ya inanma, tapınma biçiminde katıldıkları gizemsel olgu.
https://www.youtube.com/watch?v=4JtsNJwP8RY
Din. Bilim insan aklından çıkma. Sınırlı. Din sınırsız.
dinin emrettiği üzre bilim.
ve ayrica "ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru emektir"
din net ve kesin. bilim ise sonsuzdur .
bu kadar açık ve nettir.
oralet.

entry yukarıda ^
işin doğrusu ne biliyor musunuz? hiçbirinin sikimde olmadığı.