din asla pes etmez 

kapat
  1. 20.yy sonlarına doğru tek kutuplu dünya'nın apolitizasyon sürecine sokulmasıyla insanların çoktandır peşinde koştuğu tüm idealler birer birer yıkılmıştır. eşitlik, özgürlük, tam bağımsızlık, savaş karşıtlığı, halkların kardeşliği, sosyalizm'in ideal toplum düzeni, 3.dünya ülkelerinin kalkınma çabaları, açlıkla mücadele gibi insanları derinden etkileyen ve 20.yy a bir şekilde yön veren tüm bu idealler ite kaka yok olma sürecine itilmiş, insanlar amaçsız ve idealsiz kalmışlardır. ve bu boşluk tabi ki din tarafından doldurulmuştur.
    bu bazılarının yumurtlamaya çalıştığı gibi dinin uyanışı ya da insanların dini yeniden keşfetmesi değil, amaçsız-umutsuz bırakılan insanların boş dünyasına dinin yerleştirilme çabasıdır. her zamanki gibi abd'de başlamış ve tüm dünya'ya (ülkemize de) bu şekilde yayılmıştır. ne kadar başarılı olacağını önümüzdeki günler gösterecektir ancak insanlığın bunca yıllık hümanist birikimini alıp yerine oturmaya çalışması trajikomik ve acı vericidir.
    #1572133 (ozz le grand, 26.04.2007 09:37)

© 2008 - uludağ sözlük

din asla pes etmez başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. din asla pes etmez ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu din asla pes etmez nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» amcik gibi olmak » birinin sizi sevdigini baskasindan duymak » ataturk cagdasliktir » koton » sercan yildirim » akp nin chpli atilla kart i canhirasca savunmasi » bilgi yoksunlugundan kaynaklanan arguman » ceyhanli koyu antik kenti » no poetry » uludag sozluk moderasyonu » dtm » ve tanri kadini yaratti » tansel colasan in emekli olmasi » yaran baslik yonlendirmeleri » uludag sozluk pkk klonundan basliklar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kac gol attin lan oradan » idrak edememe » musaaden olursa ben gidiyorum » kanyon » micky green » kurt milliyetciliginin solculuk sanilmasi » kizarmis bayat ekmek » kavusamazsin orospu olur » yaran msn diyaloglari » stevemcqueen olmak » yandaki okul servisi » avasin » bekaret onemsizdir diyen kiz » kolpa turk filmleri » jan devrim