dilencilik kulturu 

kapat
  1. bi de avrupada dilenciler vardır bunlar ikiye ayrılır:
    Birinci grup sokağa yayılmış olan bi elinde bira yanında bir tabak hatta bir köpeği bile olan şişman pis insanlardır. Bunların paraya pek ihtiyaçları yoktur çünkü devlet onlara parada yatacak yer de vermiştir. Zaten dilenmek için ağızlerını açmazlar. bir karton vardır yanlarında :"köpeğim fluffy için yemek parası"...zaten kimse o sahoşa para vercek halde değil hayvan sevgisi yada cepte fazla bozukluğun verdiği rahatsızlık.Hatta fazla paraları olduğunda yardım kesileceğinden bir gün "1 marktan fazla para vermeyin" diye ibr yazı görmüş ne biçim ülke lan bu demiştim.
    ikinci grup aslında pek de dilenci değildir. Sokak sanatçılarıdırlar. Genelikle genç olan bu sanatçılar kaldırıma çizdiği resimle yada çaldığı çalgıyla o sokağa bir hayat katar. işte bunlar hakedip de kazananlardır.
    Ama ne gariptir ki ülkemizde ki tarzadan bir dilenci rastlamışımdır orda o da türkçe dileniyordu. Tabi hedef kitlesi gurbetciler.
    #1100835 (venividivici, 03.01.2007 20:52)
  2. (bkz: hadi kardeş başka camiye)
    #1100841 (hunlu, 03.01.2007 20:52)
  3. Vicdan sömürüsünü vicdanı olanlara tattıranların vicdansız bir şekilde vicdana getirilmesinin artık farz olduğu kültürdür.
    (bkz: allah rızası için cop yemek)
    #1101011 (alonejuveline, 03.01.2007 21:25)

© 2008 - uludağ sözlük

dilencilik kulturu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dilencilik kulturu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dilencilik kulturu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tasslehoff » kurtlar vadisi pusu » vakit » ketoral sampuan » ahmet turk » costume designer » sozlukteki sadist basliklar » sol dusuncenin arkasina saklanan teroristler » tolga cevik » bir hakan balta ya sap olamamak » leman dergisi hurriyet gazetesi isbirligi » in perfect harmony » trabzonspor » microsoft » erkeklerin kizlari siniflandirmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » aycicek yagi » discovery civilisation » beyhan caliskan » kayseri sucugu » osmanli da oglancilik » subtle butt » abdullah ocalan in namaza baslamasi » the wolf is loose » ziya sengul » gokhan zan i seven cevreci » seda sayan » bu sene leylekler goc etti mi sorunsali » tu kaka bana » kurtlar vadisi » templar