dilek tasi 

kapat
  1. gulden karabocek'in meshur ettiği, zamanında ferdi ozbegen'in de söylediği ferrole underground arabesk mix şarkılarından biridir. sözleri şu şekildedir ;

gözümde canlanır koskoca mazi
    sevgilim nerede ben neredeyim
    suçumuz neydi ayrıldık böyle
    kaybolmuş benliğim ben ne haldeyim

efkarım birikti sığmaz içime
    bin sitem etsem de azdır kadere
    gülmeyi unutan yaşlı gözlere
    mutluluktan haber ver dilek taşı

bir hayal tufanı eser başımda
    hangi yana baksam durur karşımda
    artık tüm umutlar yabancı bana
    onu aramaktan ben ne haldeyim

efkarım birikti sığmaz içime
    bin sitem etsem de azdır kadere
    gülmeyi unutan yaşlı gözlere
    mutluluktan haber ver dilek taşı
    #59356 (montajelemani, 09.02.2006 16:21 ~ 17:03)
  2. bir ufak rakı'nın yanına gömebileceğiniz, gece boyunca sevgili diye koynunuza alıp uyuyabileceğiniz gulden karabocek şarkısı...
    (bkz: underground arabesk)
    #59386 (ferrole, 09.02.2006 17:21)
  3. sabahın köründe uyanıp alelacele okula yetişebilmek için dolmuşa binen tyler, ilk gelen dolmuşun bomboş olduğunu görüp şaşırır. hemen en arka köşeye kurulup başını minibüsün camına yaslar. o an şoför radyoyu açar. radyoda dilek tasi çalmaktadır.
    bütün kimya bir anda değişir, o okula gitmeye hevesli, fizik aşkıyla dolu olan gencecik, körpecik yavrucak, birden kendini koyverip yayılır. hayatla bağlantısı kalmamıştır artık. inmesi gereken durağı geçip düşünceler içinde topkapi ya kadar devam eder. derse geç kalır. ancak umrunda değildir. akşam eve döndüğünde bile sabah dolmuşta dinlediği şarkının etkilerini taşımaktadır.
    vel hasıl-ı kelam, etkisi uzun süren bir şarkıdır.
    #59404 (tyler, 09.02.2006 17:43)
  4. insanı rahatsız etmemekle kalmayıp, kulağa hoş gelen, yumuşak şarkıdır. dalga sesleri eşliğinde bir kış gecesi arabada dinlenmelidir. ***
    #948677 (dalgali kur, 04.12.2006 17:20)
  5. güzel günleri hatırlatıp, devam ettiği süre boyunca o anları yeniden yaşamaya olanak sağlayan şarkı. yanında bir ufak rakı mı açarsınız, yoksa şarap şişesi bitinceye kadar meze olarak mı kullanırsınız bilemem ama insanın sarhoş olma isteğini uyandırır.
    #1314158 (gonulcelen, 17.02.2007 01:06)
  6. remix versiyonunu seda uren'in söylemediği, fakat güzel yorumu ile gulden karabocek'ten dinlenilmesi gereken eserdir.
    #1314233 (cerezci, 17.02.2007 01:28)
  7. ajda pekkan'ın, tarzının çok dışında olmasına karşın, gayet güzel icra ettiği bir şarkı.
    #1752311 (leggare, 11.06.2007 04:17)
  8. ferdi ozbegen tarafindan da mukemmel yorumlanmistir.
    #2806276 (faidelibilgi, 08.01.2008 03:09)
  9. an itibariyle gülden karaböcek'ten dinlediğim, insana aaaaaaah ah dedirten güzel, pek güzel şarkı. efkaaaaarım birikti sığmaz içime ! ah ulen ah !
    #3490557 (yazarcizer, 04.06.2008 00:58)

© 2008 - uludağ sözlük

dilek tasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dilek tasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dilek tasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» calisma hayati » sarah wayne callies » sevgiliyi simge durumuna kucultmek » insanlarin ayiya gittigi gercegi » sozlugun bekleme odasina donmesi » konsolidasyon » bu sozluge omrumu verdim ben » husnu bile gelse senlendiremez » ucan adam » bos bkz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci