dilde fikirde iste birlik 

kapat
  1. ismail gaspirali'nın türk dünyasında birliği sağlamak amacıyla söylemiş olduğu, türk dünyasında dil, fikir ve iş birlikteliği isteyenlerin düstur olarak benimsediği, akla nakış gibi işlenen söz.

ayrıca necip hablemitoglu'nun 1977 ve 1978 yılları arasında yayımladığı derginin de adıdır.

(bkz: ismail gaspıralı)
    #92702 (selenge, 28.02.2006 19:38)
  2. gaspıralı ismail'in hamdullah suphi'ye söylediği bir sözde anlamını bulan ilke.

"bazı düşünceler vardır ki, o bize yasaktır. onları bizden sonra gelecek nesillere bırakalım, biz manevi birliği yapalım, dilleri birleşirelim. siyasi birliği başkaları düşünsün."

aynı düşünceden yola çıkarak, atatürk'ün de türk dünyasının geleceği hakkında meşhur bir sözü bulunmaktadır.

ayrıca bu ilke, değişik coğrafyalardaki toplumlarla birlikte, aynı coğrafyadaki farklı görüşte insanlar arasında da birliği amaçlamaktadır.
    #3087580 (sonkuzu, 03.03.2008 12:42)

© 2008 - uludağ sözlük

dilde fikirde iste birlik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dilde fikirde iste birlik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dilde fikirde iste birlik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» keskul » kollenkima » orumcek » etraftan duyulan yaran sozler » bende hukum sur » 70milyonadim » birtanesinden birtanesine » barbara harris » karmen selection » eski sevgiliden gelen mesaj a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci