dil emperyalizmi 

kapat
  1. bir dili zorla veya teşvikle kültürel himaye sağlamak ve ülkelerin bütünlüklerini, benliklerini zayıflatmak için kullanılan sömürü şekli.
    "Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır."
    #1309086 (kekistanlihobbit, 15.02.2007 21:49 ~ 01.03.2007 11:44)
  2. dil emperyalizmi yoktur , diline sahip çıkmayan milletin dilini diğer ülkelere peşkeş çekmesi , asimile olmasına göz yumması vardır.yeterince okumayan gençlerin veyahutta okuduğu metinler hey girl , cosmopolitian dergilerinden öte gitmeyen bir nesil sayesinde kaçınılamayacak durumdur.
    #1309106 (nietzsche, 15.02.2007 21:51 ~ 21:54)
  3. dil emperyalizmi de neymiş. bizim gibi türk teenagerlar olduğu sürece türkchemize hiiçbirşey olmaz.

(bkz: anlatabildim mi)
    #2365788 (kedisever satanist, 23.09.2007 12:44)
  4. bir toplumu yok etmek icin yapilmasi gereken ilk uygulamadir. dilini kaybeden toplum, benligini kaybeder, kulturunu kaybeder ve her anlamiyla disa bagimli duruma duser.

ilginc bir hikaye:

1800lu yillarda osmanliya japonyadan resmi bir gorevli gelir. uzunca bir sure sarayda misafir olur ve japonya'ya geri doner ve zamanin japon hukumdarina rapor sunar. "osmanli yakin bir zamanda yok olucaktir" der rapor. verilen gerekce ilginctir: elit kesim fransizca konusuyor, kendi dillerini kaybediyorlar. resmi yazismalarda baska dil kullaniliyor, halk baska bir dil konusuyor.
    #2365916 (totiman, 23.09.2007 13:15)
  5. dil konusunda en son konuşmaya hakkı olan toplum türk toplumudur.
    #2365948 (antilopyawrusu, 23.09.2007 13:22)
  6. recep yazicioglu zamanında dedi ki;
    - bundan sonra ingilizce isim kullanılmayacak iş yerlerinde, dükkanlarda.. mesela cafe değil kahve olacak.
    1 hafta sonra ankara' ya giderken kazada öldü. bilirsiniz, kazada ölmek diye birşey yoktur. millet ciddiye alıyor yani bu olayları. biz her ne kadar t.şşak geçsek de;
    - olm coni moni demeyeceğiz ya ehe, diye, adamlar ciddiye alıyor dil emperyalizmini.
    bilgisayar ekranıma bakıyorum:
    philips,
    sigaram:
    west,
    ayakkabım:
    adidas
    saatim;
    pierre renoir
    telefonum:
    samsung
    ne kadar kalite bir burjuvayım şeklindeki bir g.t kalkıklığı ile yazmıyorum. halimizin acıklığını anlatmak için yazıyorum.
    dil- ekonomi ilişkisi önemli. ekonomin olacak arkadaş, güçlü olacaksın. dil emperyalizmi gelir ertesinde.
    kendimizi ingilizcenin de etkisinden korumak lazım elbette. oktay sinanoğlu okuyup ilerde ona karşı çıkan aydın (!) lara da tavsiyem bir kez daha düşünmeleri.
    bir insan, bilimi, feni, matematiği bildiği halde, sırf ingilizce bilmediği için türkiye' de iş bulamıyorsa, o ülkenin hali kötü demektir. sizce de bugünü anlatmıyor mu?
    tayyip' i ve siyasetini sevmem ama bakın ki kendisi ingilizce bilmiyor, türkçe konuşuyor mecburen. böyle olmak lazım. ama bilip de dış politikada konuşmamak *
    #2365957 (dekadans, 23.09.2007 13:23)
  7. (bkz: bir ülkeyi işgal dil ile başlar)
    #2365958 (yarim, 23.09.2007 13:23)

© 2008 - uludağ sözlük

dil emperyalizmi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dil emperyalizmi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dil emperyalizmi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kemal kerincsiz » yazarlarin nicklerinin seksilik oranlari » abel xavier » ridvan nistelrooy » cekilissiz kurasiz hepinize 100 kontor » 25 eylul 1905 » hayat beni neden yoruyorsun » uludag sozluk ten soguma nedenleri » hala koynumda resmin » avusturya a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci