bugün

ziyan ortada bilmem ne kazandık.

edit:

güzel bir edit yapayım.

başlık da dahil sözler necip fazıl a ait canlarım.

cahilliğinizde sürünün amk.
Tanım yorum gibi olmuş.
Sorun bakiiim sokakta, anadoluda halk ne konuşuyorlarmış?

Olm hah işte bu osmanlı deyince türklüğünü unutan adamlara tavım ben.

Sanki dersin köylü dedesi saray dili farsça konusuyodu davarın.
Git öğren Arapçayı, yasak koyan mı var Arap çomarı?
(bkz: harf inkılabı)
Üzerinden 89 yıl geçtikten sonra, bir cumartesi sabahı saat 06:30 civarında yobaz kudurttuğuna göre devasa bir başarı olsa gerek.

Kudur ulan yobaz kudur...

Dil devrimi dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir başarıdır. Zorlama ile şu veya bu devrim yapılabilir ama dil devrimi yapılamaz, nitekim de zorlama ile değil, muhteşem bilimsel çalışmalarla başarılmıştır.

Dil devriminin omurgasını Anadolu'da konuşulan Türkçe oluşturur. Eksik kalan sözcükler çeşitli Türkçe sözcük köklerinden türetilmiştir.

Böylece halka tepeden bakan hastalıklı Osmanlı elitinin piçe çevirdiği dilimiz bunların tutsaklığından kurtarılmış, devlet, okumuş kesim ve halk arasındaki dil ayrımı ortadan kaldırılmıştır.

Azerbaycan lehçesini biraz bilenler dil devrimimizin ne büyük bir başarı olduğunu kolaylıkla anlarlar. Azerbaycan lehçesinde Türkçe karşılığı olan veya dil devrimimiz sırasında üretilmiş ve şu anda gayet doğal olarak kullandığımız binlerce sözcük yerine Rusça sözcükler kullanılır. Acınası bir haldir... Mesela sapına kadar Türkçe bir sözcük olan başkan yerine prezident derler.

Osmanlıca (Türkçe değil, piç ve yoz bir yabancı dildir, o sebeple lehçe demedim) bilenler ise neyin ne olduğunu zaten bilirler.

Sonuç olarak, her dilde yabancı sözcükler bulunur. Fakat bunların aşırı miktarda bulunması ve hele hele yalnız sözcük olarak değil, aynı zamanda dilin kurallarına aykırı, yabancı kökenli çekimlerle, tamlamalarla kullanılması tam bir rezalettir.
bak hele tiplere.
Ama dedesinin mezar taşını okuyo ya Nası mutlu Nası mutlu!
Yalan söylüyor , üstteki söz Ziya paşa diye birine ait .
iyi ama neden Latin alfabesi?

Neden Göktürk alfabesi kullanmıyoruz?
Osmanlı zamanında dedeleriniz hamamda tellaldı lan. Dil devrimi olduğunu bile 30 sene sonra öğrendiniz. Keza Osmanlıca çıkan gazeteleri bile okuyamıyordu halk.