bugün

genellikle meslek lisesi mezunlarının kolay yoldan lisans eğitimine geçmelerini sağlayan 'lisansa tamamlama sınavı'dır, normal tyt yks gibi sınavlara nazaran gideceğiniz bölümün ağırlık derslerine göre çalışmanız gereken 3 seçenek vardır matematik, türkçe, matematik ve türkçe yani; sayısal, sözel, eşit ağırlık. ve bu seçeneklerinizin sorumluluğu tyt yks gibi derslerden daha az olup çalışacağını ders ve konu sayısı daha azdır, evet genel olarak tyt ve yks den çok daha kolaydır fakat bu kolaylığa erişip 4 yıllık okula geçiş yapmak için hayatınızdan bir kaç yılı feda etmeniz gerekiyor kendimden özetle anlatmak gerekirse;

2017 yılı lise mezuniyetim 1 yıl mezuna kalma 2018 yılı 2 yıllık inşaat teknolojisi kazanma 2020 bitirip mezuna kalma ve şuan dgs hazırlanma süreci, 22 yaşında 4 yıllık okul kazanıp tekrardan 1. sınıftan başlayıp 27 28 yaşlarında mezun olup birde bu ekonomi ve iş bulma sorunu olan ülkemizde iş arayacağım...

gerçekten büyük zahmet kendi halime acıyorum, umarım dgs sınavından sonra güncelleme yaparak arkaşlar itü mimarlığı kazandım diye edit girerim ve yine umarum 5 6 yıl sonra iş sahibi oldum diye edit girerim herkese iyi çalışmalar,
sözelde yanlışlıkla 5.442. olduğum sınav. kusura bakmayın ya valla isteyerek olmadı.
Gözümü diktiğim sınav. Bundan önce önümde 20-30 sınav var ama olsun. Matematik 1'im fena değil. Fonksiyonlar ve problemlerde zayıfım. Bu eksiklikleri giderirsem Türkçe kasarım.
2020 dönemi sözel sorularında tevhid, kendini bilme ve olma üzerine çalışma yapılan lisans eğitimine geçiş sınavı.

Zirvenin eteklerinde,
Gönül o mu o gönül mü ? Biz o miyiz o biz mi? Sorgusuna vardırıyor. insan eğitimi konusunda Gazali izdüşümleri vardı. Olmuş..Tebrik ediyorum . Teşekkür ediyorum. Milli eğitimde görmek istediğimiz şuur budur.

Sınavı hazırlayan ekibe saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Bu sınavın kolay ve avantajlı olduğunu söylemiş bazı arkadaşlar.
Evet LYS kadar zor değil.
Ama pek olumsuz noktaları var.
Öncelikle devlet zor ya da kolay böyle bir sınav yapmak zorunda. Keşke sınav çok zor olsa ama öğrencileri 3. Sınıftan baslatsalar.

iki yıl önlisans okurken bu sınavı kazandınız farz edelim. Sonra en iyi ihtimalle 2 yıl daha okursunuz ama bu genelde 3 yılı bulur. Yeni gittiniz okulda uyum problemleri ve alttan ders, üstten ders derken bir o kadar da sıkıntı yaşarsınız. Tabi önce yüksek netler yapıp, 3 5 kişilik kontenjanlarda yer bulmanız gerekiyor.

Yani iskembeden sallamak kolay. Madem bu sınav kolay, hadi açıktan basit bir önlisans bitirip, ODTÜ de lisans tamamlayinda görelim.
2018'de sayısalda 331 puanla kazandığım sınav.
2016 dgs mağdurlarından ve konya 3. olarak size anlatacaklarım var; 2016 dgs sınavına nasıl hazırlandığıma dair bir blog yazım mevcut herkesin özellikle 2018 dgs sınavına hazırlanacakların mutlaka okuması elzemdir. yardımı dokunacağına kalıbımı basarım. neden derseniz sınava hazırlanmadan evve yaklaşık 4 yılın dgs, ygs ve lys birincilerinin çalışma yöntemlerinin özetini çıkarmış ve bunları uygulamaya nasıl koyarım diyerek düşünmüş, bu birinci olan arkadaşların ise söylemediği diğer bazı konular hakkında kendi tecrübelerimi de paylaştım. ayrıca 2 haftaya bir video ile de destekleyeceğim. herkese şimdiden başarılar dilerim.

video olarak izlemek isteyenleri şöyle alalım
https://youtu.be/uhJbbBU0BeM

lütfen sırası ile okuyunuz:

1- dgs ye nasıl hazırlanmalı https://www.flaneire.com/dgs-ye-nasil-hazirlanmali/
2- dgs ye hangi kaynaklardan hazırlanmalıyım https://www.flaneire.com/...aynaklardan-calismaliyim/
3- soru çözme alışkanlığı ve soru nasıl çözülür? https://www.flaneire.com/soru-cozme-aliskanligi/
4- çıkmış soruların önemi https://www.flaneire.com/...mis-sorular-neden-onemli/

okuduklarınızı eğer faydalı bulmuş iseniz arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
inşaat ve elektrik adına konuşmam gerekirse Tamamıyla saçmalık olan bir sınav türü.

O kadar fazla talep var ki, Dgs'den yerleşmektense, adam akıllı Ygs'ye çalışsalar rahatlıkla bir mühendislik bölümü kapatırlar, 250 puana mühendislik fakülteleri var amk. Bekleseydin 1 sene daha hazırlansaydın, madem ön lisans diploması senin için gereksiz ve çöp, illa mühendis olmak gerek, neden ön lisans bölüme geldin o zaman? Kaldı ki çoğu dersine denklik alamayacaksın mühendislik fakültesinde, +2 sene değil +3 senede mezun olabileceksin, e ne anlamı kaldı o zaman dgs'nin? baştan hazırlansan hem yerleşmen daha kolaydı hem de zamandan kazanacaktın. Değişiksiniz amk.

O kadar çok mühendis mezun veriliyor ki senede adamlar artık tekniker kadrolarını işgal ediyor, tekniker olarak çalışıyor, daha düşük maaşa razı oluyorlar, olan yine ön lisans mezunlarına oluyor. iş tecrübesi varsa sıkıntı değil yolunu bulur da yeni ön lisans mezunlarının +5 yıl kıdemi olmadan iş bulabilmesi artık yeni mezun mühendisler yüzünden zor.
ülkem kapasitesizlerine verilen ikinci şans.
357 bin 150 kişinin girdiği 2018 Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) 94 bin 426 öğrencinin sıfır çekmiş.

sanırım eğitim çok iyi amk.

https://www.dha.com.tr/eg...sifir-cekti/haber-1613477
bu sene son kez şansımı deneyeceğim sınav. herkesin dilinde, en kolay sınav gibi gözüksede, saçma sapan tercih sistemi yüzünden, bu kolaylık zora dönüşüyor.
Kolaydır fakat dgs ile geçiş yapılan bölümlerin kontenjanı az olduğu için kazanmanın zor olduğu sınav. Önümüzdeki sene gireceğim hadi hayırlısı.
sınav işlerine 10-15 yıl ara verdikten sonra hobi olsun okurum diyerek açıköğretim'e odaklanıp girdiğim sınav.. az daha kassam örgüne de yerleşebiliyormuşum yani, baya destekli sallamışım, aferin bana..
2017 yılı oturumu , bu hafta pazar günü yapılacak olan sınav.
Kazananlar bana ulaşsın birşey sorucam lütfen.
2016 yılı itibariyle başvurusu sınavı tercihi ve sonuçlarıyla toplam tam üçbuçuk aylık bir süreci bularak tarihe geçmiştir.
"667 Sayılı KHK ile Kapatılan Yükseköğretim Kurumlarının Öğrencilerinin Türkiye’deki Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması(DGS)" yazıyor.
birzamanlar türkiye ilk 600'üne girdiğim sınav.

seneye girip kontenjan sikeyim. evet
serkan akbel hocamın birinci olduğu sınav.
Ben girsem o sınava kesin dikey değil, yatay geri düşerim. Haliyle ben sınava değil sınav bana girmiş olur.

Çok karamsarım çok..
Hobi olarak girecek olduğum sınavdı, lâkin telefonumun alarmının azizliğine uğrayarak, çalmaması sonucu kaçırmış olduğum sınavdır. Sağlık olsun. Önümüzdeki başka ösym sınavlarına bakacağız artık!
Bir yazar o kadar üzülmüşki bilsem sınava kadar eşlik eder beklerdim..

Sözlük burası hani o kadar da abartmasak.
Konuyla ilgili başlık açıp sınav öncesi duygu, düşünce ve ruh halimi dile getirdiğim ancak hiç umursanmayan durum. Uzun uzun ne de güzel içimi dökmüştüm oysa ki. Ve hiç umursanmamak daha bir yalnız hissettirdi beni.

http://m.uludagsozluk.com/e/33765526/

(bkz: dgs ye girmek üzereyke)
Köşedeki bim'de çalışmaya başlasan iyi edersin.
Öncelikle biz türev , integral bik bik diyenler bi siktirsin gitsinler rica ediyorum (bkz: calculus lütfen)
Bak güzel kardeşim senin üniversiteye girişte çözdüğün siktirboktan türev sorularını dgs öğrenciside sike sike öğrenmek zorunda sıkıysa öğrenmesin, davulun sesi oradan hoş geliyor amk , nasılsa mat1 yap geç..
güncel Önemli Başlıklar