digital 

kapat
  1. (bkz: dijital)
    #210387 (dukur, 04.05.2006 12:37)
  2. futbolseverlerin, duyduğunda tüylerini diken diken eden kelime.
    #2171626 (tekyoldevrim, 21.08.2007 15:39)
  3. dilimize fransızca'dan geçerek "dijital" adını almıştır. Türk dil kurumu'na göre 3 ayrı anlamı vardır.
    1) Sayısal:
    "Dijital telefon santrali."

2)Verileri bir ekran üzerinde elektronik olarak gösteren.

3)isim, fizik Verilerin bir ekran üzerinde elektronik olarak gösterilmesi.
    #2171779 (tuhh kahretsin, 21.08.2007 16:00)

© 2008 - uludağ sözlük

digital başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. digital ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu digital nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» little child » ilk bulusmada pirlanta alan sevgili » vesselam » no poetry » hayat memat meseleleri » kardese yapilan iskenceler » aura » yanlis anlasilmis sarki sozleri » guatemala » numaranizi arkadastan aldim » futsal » francisco guillermo ochoa magana » kiz olmak » kurtlar vadisi pusu giray » altinci nesil yazarlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » dolar » bir de sen gitme » the offspring » kiyamet gunu gazete mansetleri » istanbul evleri » babanin kriz var demesi » kardes turkuler » kevin martin » ataturk cagdasliktir » folkearth » rosetta tharpe » uludag sozluk gammazi » respect my authority » ayyash maghanda » bekaret