die welle 

kapat

1. bir çok almanca eğitim veren lisede okutulan kitap.. almanca dalga demek..elbette ki , anna frank olsun , weisse rose olsun , bunlar gibi "faşizm kötüdür , biz çektik siz yapmayın" temalı bi kitaptır..ilginç olan insan puf gene mi bıktık diye başlar bi bakar ki , konu liseli gençler arasındaki faşist dalganın yayılmasıyla ilgili , kontrolsuz sınırsız gücün etkileriyle ve insana neler yaptırdığıyla ilgili, bu idraktan sonra sanki o okul sizin okulunuz , tipler de okulda tespihle gezen sözüm ona ülkücü tipler olur bi anda..
    şu sıralar okunası kitaptır..ışık dalgası , su dalgası değil ; manipulasyon dalgası daire daire yayılırken bilhassa..
    #3070131 (hefeweizen, 28.02.2008 12:55)
  2. (bkz: die kurzewelle)
    #3070174 (galapagoslu iguana, 28.02.2008 13:07)
  3. bir alman mobilya sirketidir, kaliteli mobilyalariyla taninir. sembolü beyaz zemin üzerinde, kirmizi dalgali harflerle yine "welle"dir.

(bkz: die mikrowelle)
    (bkz: wellig)
    #3070258 (kültürsüz dinazor, 28.02.2008 13:26)
  4. 2008 istanbul film festivalinde "tehlikeli oyun" adıyla gösterilen, lola rennt ve das experiment dan sonra son yılların en iyi alman yapımı filmlerinden biri.
    #3345390 (chillout, 01.05.2008 22:52)
  5. kesinlikle izlenmesi gereken, ürkütücü ama gerçekçi bir film.
    das experiment i de anımsatmıyor değil.
    (bkz: Christiane Paul)
    (bkz: Jürgen Vogel)
    #3393017 (pelvis, 13.05.2008 19:16 ~ 19:20)
  6. iyi ki de gitmişiz dedirten filmdir. insanların ne hale gelebilecegini görmek ürkütücüdür. asla asla denmemelidir..
    #3393318 (sellerie, 13.05.2008 20:26)
  7. onu bunu geçtim de filmi izlerken çocukların yavaş yavaş faşizan eğilimler göstermeye başlamasıyla birlikte giyiniş tarzları sembolleri falan bana biraz tanıdık geldi okul yıllarımdan.
    #3866266 (golgeseldunyayagiris, 25.08.2008 01:28)
  8. faşizmin sadece siyasal sistem değil bir hayat tarzı olduğunu anlatan film.
    #3895233 (Tufi, 31.08.2008 02:45)
  9. olağanüstü derecede iyi olan film. bu kadar az rağbet görmesi üzücü.
    #4250351 (alone with everybody, 19.11.2008 05:56)
  10. insani lise yillarina goturen anlamli bir film. universitede olmayan ama lise donemlerinde asiri dozda asilik, kanin damarda rahat durmamasi, bir guruba dahil olma hatta mukumse o grubu kendin olusturma sorunlarini gozumun onunden bir bir gecirdi.

filmde ayrica sinan adinda baya on planda yer alan bir turk oyuncu da bulunmaktadir. bilmiyorum kendisinin gercek ismi nedir? ama performansi cok da kotu degildi.

ayrica bu film bir kez daha kanitladi ki; eger bir sahnede silah gorunurse o silah muhakkak patlar.
    #5158787 (dancing in the moonlight, 05.05.2009 23:32 ~ 13.05.2009 22:28)
  11. 2008 yapımı alman filmi ülkemizde " tehlikeli oyun " adı ile gösterime girdi. 2008 sundance film festivali ödüllüdür ayrıca.

kendisine istediği konu verilmeyen tarih hocasının anarşist geçmişinin etkisiyle öğrecileriyle oynadığı tehlikeli oyun. film diktatorlük, disiplin ve bunların tehlikelerinden bahsetmekte tabiki almanların asla değişmeyeceği yönünde bir görüş sunulmuş. neonazizim gibi bir akım oluşturulmuş adeta.

--spoiler--
    film almanya'da bir daha diktatörlük olur mu sorusuyla başlıyor, tabiki öğrenciler hep bir ağızdan hayır diye haykırsalarda öğretmen aksini onlara ispatlıyor. sadece 25 kişilik bir sınıftan başlayan akım ve onun çevresini hemen etki altına alması. sanki gizliden alman faşizmi dürtüsü işlenmiş , olm almanlar siz buna resmen meyillisiniz deniyor adeta, öğretmenin sınıfta kontrolu kaybettiği sahne ise ve bunun farkına varıp bütün üyeleri toplayıp aslında bunun bir sosyolojik deney olduğunu açıklaması çok ilginçti. gerçekten etkileyici ve piskolojik bir film. her ne kadar oyunculuğu çok iyi olmasa harika bir film olmasını engellemez. ayrıca aralarında bir tane türk var öğrencilerin, burdan anlaşılıyor ki herhangi bir toplumla yaşayan bireyler o toplumun özelliğini isteselerde istemeselerde alırlar, çok güzel bir ayar var burda faşizm akımı ve bu akımın başında bir türk, çok ilginç değil mi ? bence süper. hocanın oyunculuğu süper.
    --spoiler--

sinema sever arkadaşlar ve felsefe ile ilgilenen arkadaşlar tarafından kaçırılmaması gereken bir film. ayrıca kitabı vardır ki kitabın finali daha muhteşemdir kitabın finalinde öğretmen jurgen dalga üyelerini topladığı salonda sizin lideriniz kim diye sorar ? ve aynı anda duvara adolf hitler'in resmini yansıtır budur der. ve dalgayı dağıtır.
    kısaca süper bir film.
    10 üzerinden 9 diyorum..
    #5190627 (istenmeyen adam, 11.05.2009 19:16)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

die welle başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. die welle ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu die welle nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about die welle. Copyrights of the articles are belong to their authors.