dicle ile firat 

kapat
  1. kucuk iskender'in gendas yayinevi çıkı$lı kitabı. dicle ile fırat'ın hüzünlü öyküsü bölüm bölüm anlatılmı$tır, çok severim ben bu kitabı, yanımda yatar bazı geceler.

izole ruh, cok ayip bir sey mutluluk, plastik iki heykel gibi muhte$em $iirlerin olduğu bir kitaptır. okunmalıdır.
    #919850 (ceviz agaci, 28.11.2006 01:07 ~ 01:08)
  2. iki nehir.
    #919857 (xsentos, 28.11.2006 01:09)
  3. (bkz: ararat ve cilo).
    #919858 (karpuzkabugu, 28.11.2006 01:10)
  4. (bkz: leyla ile mecnun)
    #919862 (esprimakinasi, 28.11.2006 01:13)
  5. (bkz: mezopotamya)
    #919868 (vend avesta, 28.11.2006 01:15)
  6. sıvası dökülmüş kahpe bir duvar gibi sivas'ı dökülmüş bir türkiye kaldı içimizde diye başlar küçük iskender'in bu kitabı. sivas katliamı için başka ne denebilir ki?.. acıtmaya böyle başlar ve fırat ile dicle için - hani o, isimleri sürekli terör ile anılan ama aslında mezopotamyası, şat'ül arap'ı unutulmaması gereken nehirlerimiz- çok iyi bir benzetme yapmış; dicle oraksa fırat çekiçtir demiş ve terör ile değil direniş ile hatırlanması gerektiğini vurgulamış.okunmalıdır.
    #1567564 (ferfecir, 25.04.2007 07:49 ~ 16:18)
  7. kucuk iskender'in destansı şiiridir.

Cesaret sayılmasın 'bugün haklıymış' gibi görünmek.
    Marifet sayılmasın fikrin katli.
    Kaç yoldaşını kaybetti Fırat sokak sokak, ülke ülke.
    Ses büyümez! Ses çoğalır!
    Ses ölmez! Duyulmaz belki zaman zaman!
    işte belli aralıklarla çatallanan
    o, herkesi büyüleyen, herkesi çoşturan isyan
    kırar bir mücevher benzeri taşınan zinciri
    kopartır alır halkın boğazından!
    Prangalarla oynuyor çocuklar Filistin'de
    bazukalarla şakalaşıyor gerillalar.
    Ah! Ne yazık bu top tüfek gürültüsünde
    görünmüyor çiçeklerin de silahlandığı
    görünmüyor gecenin karanlık örtüsünde!

Yırt at ne varsa içinde zulme dair
    sök fırlat kökünden yaprağına,
    dalından meyvesine kadar zehre bulanmış beynini
    ez, durma ez kendi ayakların altında!

Kaldır başını Fırat
    Kaldır başını da semada şahlanan atların
    cesetlere basmaktan nasırlaşan toynaklarına bak!
    işte toprak!
    işte hak!
    işte halk!
    işte işlenmesi bir nakış inceliği isteyen hayat!

Nasıl bir aşktır ki bu ; bebelerin eline yumruk takar!
    Nasıl bir hırstır ki bu, yüzyılları ana indirir
    anı, yüzyılların kölesi yapar!
    ..............................

Bir Doğu masalını bir Batı felsefesine dönüştürmek,
    bir nehre
    sen artık burda akma deme küstahlığı,
    törelerle kanarken gencecik kızların hayal günahları
    Diclem! Yalnızlığımın kusuru!
    Diclem! Dağlarımın gölgesi!
    Diclem! Ömrümün ötesi! Çıplak kuşum!
    Bu gece gökyüzünden yıldız içtim sarhoşum!

Seni bana yar değil, el bile etmezler burada
    Pusu kurmuş çıyan, demir kafes sırada
    Nanköre söz değil, kurşun geçer dağlarda
    Aşkımı acı ekşitir
    Kavgamı halk soğutur
    Bakma şimdi korumasız bir çiy gibi düştüm
    Bir çiy gibi düşüp kaldım kendi koynumda!
    #3942524 (Dionysos, 10.09.2008 02:16)
  8. tanrının gözyaşları diye geçer çoğu yazıtta. bu yüzdenmiş bu kadar bereketli olması mezopotamyanın.
    #3943164 (keyfkesh, 10.09.2008 10:45)
  9. ikisinin birleştiği yer şattül araptır.
    #3943181 (konyalee, 10.09.2008 10:49)

© 2008 - uludağ sözlük

dicle ile firat başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dicle ile firat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dicle ile firat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hepinizi dollerim » komando brovesi » sacmaliklar altinda bogulmak » her sag gorusluyu gizli abazan zanneden yazarlar » konusurken nefesi kesilen insan » kucuk prens » mini etekle ahlak kavramini bagdastiran zihniyet » onurkul » zehir » ask mesk yok » hayattan vazgecmemek icin bir neden » bgmtlh » kurtler » lig tv canli skor servisi » dilber hala » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » angelica » mutluluk kavraminin altindaki tehlike » istanbul kultur universitesi » carsamba ayakkabisi » bugunun isini yarina birakmayan seovi » doom 3 » kbp » ogrenciye para bozduran esnaf » geceleri yalniz uyumak » basitize olmak » conductor » sirf kiz kesmek icin kardesini sinava goturen abi » ziya sengul » gogus arasina canta kemerini sikistiran kizlar » aktutun karakolu ve altinova olaylari