devrimci hatun 

kapat
  1. 8 mart 1910 da clara zetkin in, bugünün dünya emekçi kadınlar günü olması yönünde ki isteği kabul görmüştür. bu gün ile birlikte devrimci hatun kavramı ortaya çıkmıştır. önceleri çalışan kadın sınıfının erkekler gibi hakları ne yazık ki yoktu. devrimci hatunlar ilk olarak bu haklarını savunanlar arasından çıkmıştır. türkiye den örnek vermek gerekirse,

(bkz: ömür karamollaoğlu)
    (bkz: leyla doğan)
    #3052076 (pirincinicindekibeyaztas, 24.02.2008 15:24)

© 2008 - uludağ sözlük

devrimci hatun başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. devrimci hatun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu devrimci hatun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» parapraksi » tiberian sun uyumlulugu icin cozum onerileri » surrealizm manifestosu » i m so lonesome i could cry » kadin » 15 subat » kucuk park » street fighter 3rd strike » simultannozi » yeni baslayanlar icin ahiret » diferansiyel denklemler » yaran msn nickleri » toby marks » dayi yiyen diyaloglari » sozlukteki toronto da yasayan yazarlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » uludag sozluk copcatanlik servisi » borsa » tourette sendromu » children of a lesser god » bu cocuk okumaz » ben seni arkadas olarak goruyorum » no one like you » kompulsiyon » nisan mayis aylari gevser tatar yaylari » universite sonrasi ilk is deneyimi » sevgiliye cicek almak » virginia woolf » eqin » puberte » zombie attack