devrim 

/ 17
kapat
  1. seri eksileyen hayranı ile beraber döndüğüne çok mutlu olan yazar.
    #3412314 (devrim, 18.05.2008 12:49)
  2. hz muhammedin,mustafa kemal ataturkün, ernesto che gueveranın, ayetullah humeyninin, martin luther king jr ın yaptığı 'kökten değişim' anlamına gelen sözcük.

yurdum insanı sadece sol taraf için yakıştırır bu kelimeyi.varsın olsun.
    #3429451 (cakicakmak1milyon, 22.05.2008 00:29)
  3. (bkz: bosniac) dostu olduğunu düşündüğüm yazar.
    #3439047 (bosniac, 24.05.2008 02:58)
  4. (bkz: bazı ibneler hala hayallerde yaşıyor)
    #3439050 (akraba evliligi urunu, 24.05.2008 02:59)
  5. tek yol olan şeydir.

(bkz: tek yol devrim)

ayrıca oğlum olursa, ilk adı olacaktır.*
    #3439068 (DjarumTurk, 24.05.2008 03:02)
  6. ne yapalım? tüm insanları sevgiyle kucaklayabileceğimiz çağın gelişini çabuklaştırmak için insanlardan nefret etmemiz gerekiyor. yaşamın akışını engelleyen, rahat yaşamak ya da onur kazanmak için para karşılığında başkalarını satan kimseleri yok etmek gerek. haklıların yolu üzerinde eğer onları ele vermek için bekleyen bir hain bekliyorsa ve eğer onu yok etmiyorsam, benim de bir hainden ne farkım kalır?

ben savaş istemiyorum. çünkü düşmanlarımın kanı verimli değildir,hiçbir şey yaratmaz. bizim kanımız sağanak gibi toprağı sulayacak ki, hakikat boy atsın.

ama gerekli olduğunu görürsem cinayet işlemeyi üzerime alırım, adam öldürürüm.

" işleyeceğim cinayet benimle birlikte mezara gider, geleceğe tek bir leke bile sürmez. benden başka kimseyi, hiç kimseyi kirletmez !"
    #3451313 (christian troy, 26.05.2008 20:50)
  7. (bkz: hey göklere)
    #3451320 (aclik kader olamaz, 26.05.2008 20:52)
  8. hem atatürkçü hem sosyalist tandansta komplike bir yazar. umarım birbirine hiç benzemeyen bu ideolojileri kaynaştırmaktan ve dikkat çekmemek için atatürkçü olmaktan vazgeçer ya da atatürkçü ise ulusalcı çizgisine döner ve atatürkçülüğe zıt olan enternasyonalizm, kollektivizm vb. fikirlerinden vazgeçer.

yani bir insan sosyalist devrim için uğraşan ve bu yolda can veren devrimcilere methiye düzerken bir yandan kuvayi milliye ruhuna nasıl sahip olurmuş ben kendisinde gördüm. belki de eklektiktir kendisi, bilemedim şimdi.

(bkz: grup yorum dinleyen kemalist)
    #3455598 (meredith, 27.05.2008 19:39 ~ 19:40)
  9. sosyalizmden uzak tiky gençlerin , ezberden solcu olan kitlelerin hatta sağcıların bile (bkz: 22 temmuz devrimi) yapmaya çalıştığı şey .

bilinmelidir ki devrim bilinçlendirilmiş bir halk hareketidir . istemekle değil çalışmakla , öğrenmekle ve öğretmekle olur . kendini sol bilgiyle donatmış fakat bunu halka iletmemiş veya iletememiş bir birey bir devrimci değil sadece kendini geliştirmiş bir bireydir . devrim bilgi , iletişim , inanç ve cesaret ister.

aksi takdirde bırakın bu devrim lafını lütfen ...

(bkz: ölmeyince devrim olmaz)
    #3538066 (militia, 14.06.2008 19:36)
  10. (#406814) bu entrysinde başlıkla alakasız şeyler yazmış yazarın rumuzu. ayrıca semtin valisi olduğunu sanıyor bu entrysinde, yazık.

--spoiler--
    Bunun üzerine oturdugu semtin valisi bak surada pe$ke$tepe diye bir yer var
    --spoiler--

ayrıca;

(bkz: özel mesaja cevap vermeyen yazar)
    (bkz: kıl oldum)
    #3548114 (minik mavi balina, 17.06.2008 00:44 ~ 00:57)
  11. kendim için yapabildiğim devrim, başkaları için de yapacağım devrimdir...
    #3565751 (melodram, 21.06.2008 10:53 ~ 12:47)
  12. eskisehir in tulomsas fabrikasında cemal gursel in emri ile 1961 yılında üretilmeye başlanan türkiye nin ilk otomobil markası. bir kopyası tulomsas ın ön bahçesinde sergilenmektedir.
    #3577044 (bleak poison, 24.06.2008 13:54)
  13. (#406814)

bu entry ile ilgili mesajını beklediğim yazar.
    #3658186 (minik mavi balina, 13.07.2008 13:16)
  14. olursa kanlı olur diye aklımda yer etmiş kavramdır. "kavram" sözcüğünü az biraz zoraki kullanmış oldum aa dostlar hoş görün, elleşmeyin, maksat tanım olsun, kalpler kırılmasın. geçelim şimdi asıl konuya. yanar döner, kaçar gider, bi' gün diğerinden daha beter üniversite yıllarından biri işte. dersteyiz. birden dışarından bi' patırtı, bi' gürültü, bi' bağırtı ki amfideki adamın bile kolunu havaya kaldırıp naralar atası geliyor. ders neyim hak getire zati. hoca çıktı dersten, koştura koştura odasına doğru gitmeye başladı. sanki herbi şey gayet olağan ve sıradandı. oysaki ben henüz yeni yeni alışmaya başlamıştım ortama. bir koşuşturmaca ki önümdeki, ardımdaki kim bilmiyorum. olacağı buydu ya acemiyim napam, ayağım takıldığı gibi yere yapıştım. yüzüm betonun garantisinde ölece kalakaldım bir süre.betona da güven olmazmış ama kan doldu üstü birden. faili meçhul kanlar. sahiplerinin sahiplenmeyip kaçıştığı kanlar. kalkamadım yerimden. sonra biri geldi. tuttu kaldırdı. "korkma! üç şey kanlı olur."dedi. "dalak, gerdek, devrim!" obareyy benim kafa ergen sivilcelerimin sebametlen mi yoksam clear&clear'len mi yok olacağından bi adım öte basmazdı ki bu ne dedi diye kaldım ölecene. şimdilerde de ölecene kalakaldığım anlar oluyor; ama diyorum ki olursa kanlı olsun, yeter ki "devrim" olsun!
    #3658238 (deriko, 13.07.2008 13:33)
  15. odtünün stadında bütün ihtişamıyla duran yazıdır. hele hele o yazı ışıklandırıldı mı değmeyin keyfine. sabaha kadar izle dur.
    #3697186 (exclurel, 21.07.2008 16:37)
/ 17
© 2008 - uludağ sözlük

devrim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. devrim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu devrim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» death magnetic » lens cikarmak » adim hidir mahlasim budur » hatira olsun diye dudaktan opmek » oyunbara com » sevgilinin yaninda osurmak » bir komedyen olarak zekeriya beyaz » tuncay ozkan » carsi » webcam acan kizin akraba cikmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci