devrim kelimesine inkilap demek 

kapat
  1. 12 eylul'den sonra kenan evren'in devrim kelimesini komünizm vs gibi rejimlerle özdeşleştiğini düşündüğü ve akabinde türkiyede okutulan ders kitaplarina ''devrim'' kelimesinin yerine '' ihtilal '' & '' inkilap '' denmesi yönünde milli guvenlik konseyine verdiği yasa teklif üzerine hayatımıza giren hede
    #2567521 (DenizGezmis, 07.11.2007 22:24 ~ 23:15)
  2. türkçe olan devrim sözcüğünden korkmak, araplara yapışmaktır. gerçi bu durumun yabancısı değiliz, edebiyatları, müzikleri, yemekleri, deyimleri, sözcükleri... öyle bir taarruz altındayız ki; hem de en gönüllüsünden!

(bkz: durmak yok yola devam)
    #2567614 (dalgali kur, 07.11.2007 22:47)
  3. devrim devirmekten devrimdir, yani önceki tamamen ortadan kaldırılır. bizim inkılaplarımızda ise tamamen kaldırma olayı hepsine genellenemez, bu sebeptendir ki hem sonradan uydurma hem de tam anlam karşılamamasından dolayı inkılap kelimesi devrime göre daha tercih edilebilirdir.
    #2567899 (westphalia, 07.11.2007 23:59)
  4. (bkz: darbeye devrim demek)
    #2568223 (alexi zorba, 08.11.2007 01:14)

© 2008 - uludağ sözlük

devrim kelimesine inkilap demek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. devrim kelimesine inkilap demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu devrim kelimesine inkilap demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mangal mizah dergisi » selena vs kurtlar vadisi » calculus » ask incitir » thomen stauch » komando egitimi almis baliklar » tum milletinin banka hesabini izleyen devlet » iu rektorlugunun ogrencilere ceza vermesi » lucescu nun konusmak icin fotomac i secmesi » eksileri umursamayan yazar » seviyeli bir sohbete ne dersin » annelerle girilen komik diyaloglar » beni oldurmeyen sey beni guclu yapar » seytan tirnagi » inter city firm » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » domaltip bafilemek » kuru mahmut efendi kahvecisi » 2 ile bolunmeyen tek sayilar » evrim teorisi » mehmet usta » yaran msn diyaloglari » of ulan of » nietzsche agladiginda » kucuk kadin » ak akcenin kara gun icin olmasi » genelkurmay i yipratmayan tek sey » vanti lator » 4 luni 3 saptamani si 2 zile » cehennem dialoglari » kisveye burunmek