bugün

Senin anani avradini siksinler ders gibi oksururken bile mohuk mohuk diye oksuruyorum aq allah belani versin.

Hoca senin de allah belani versin aq ben o kagida ne yazdim da bana 15 verdin lan koca puntolarla anani sikeyim yazsam cesaretime 25 verirdin aq ben nasil bisey yazdim da sen 15 verdin anlamadim gitti.

isyanimi da sikeyim sabah sabah ne bu gerginligim anlamadim amk.
Kişinin devlete olan bağını(tabiyetini), bir ülkede yabancıların sahip olduğu hakları ve çeşitli ülkelerde geçerli olan kanunların çatışması nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlıkları çözümlemeyi ve bunun için çeşitli bağlama kuralları getirmeyi konu alan hukuk dalı.
kısaltması "möhuk" olan 5718 sayılı "Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun" ile düzenlenen hukuk dalıdır. 12 eylül döneminde çıkarılan 2675 sayılı yasa, 27 kasım 2007 tarihinde yayımlanan 5718 sayılı yasayla değiştirilmiştir.

2675 sayılı yasadan önce bu konuda cumhuriyet döneminde çıkarılmış bir yasa yoktu. yasal boşluğu, 1330 tarihli "Ecnebilerin Hak ve Vazifeleri Hakkında Muvakkat Kanun" ve doktrin doldurmaktaydı. o dönemlerde hukuk öğrencileri, "devletler hususi" diye bilinen dersleri toplam bir metre kalınlığa varan kitaplardan çalışmak zorundaydılar.
bağlama kuralları eşliğinde beyin tecavüzü icra eden ders.
temeli teorilere dayandığı için anlaması zor derstir.
vatandaşlık, yabancılar ve kanun ihtilafı hukuku olmak üzere 3 kitaptan oluşur.
hukuk fakültesi 4. sınıf dersleri arasında icra iflas hukuku ile yarışacak kazıklıktadır.
hukuk fakültelerinin son sınıfında okutulan zor derslerden birisidir. prof. dr. turgut turhan bu alanda tartışmasız olarak diğer akademisyenlerin bir kaç boy önündedir
prof. dr. nuray ekşi'den bu dersi aldığınız taktirde hukuk fakültesinin hem en zevkli hem de en zor derslerinden biridir. kanunlar ihtilafı kuralları, vatandaşlık hukuku, yabancılar hukuku ana kısımlarından oluşmaktadır.
çeşitli devletlere mensup kişiler arasındaki özel hukuk ilişkilerini, bu kişilere hangi devletin yasalarının uygulanacağını, mahkemelerinin hangi devletin mahkemelerinde gerçekleştirileceğini ve uyruklarla ilgili düzenlemeleri kapsayan özel hukuk dalıdır.
hukuk fakülteleri son sınıfta okutulan bir derstir.
cesitli devletlere vatandaslık bagı ile baglı bulunan sahıslar arasındaki özel hukuk iliskilerini düzenleyen hukuk kurallarının bütünüdür. icinde yabancılık unsuru tasıyan hukuki iliskileri düzenler. bir devletin vatandası ile diger devletin vatandası arasındaki özel iliskiler ve özel hukuktan dogan uyusmazlıklar bu hukuka girer.
yabancılık unsuru tasıyan özel hukuk iliskilerinde hangi devletin kanununun uygulanacagını veya bu iliskilerle ilgili davaların hangi devletin mahkemesinde görülecegi gibi konuların cözümlenmesinde devletler özel hukukunun kanunlar ihtilafı'na iliskin kuralları uygular.
Kişilerle devlet arasındaki bağı bir ülkede yabancıların sahip olduğu hakları ve çeşitli ülkelerde geçerli olan kanunların çatışması nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlıkları çözmeyi ve bunun için çeşitli bağlama kuralları getirmeyi konu alan hukuk dalı..