bugün

devletin dininin olduğunu anlasalar barajı geçemeyeceklerini kanıtlayan önermedir.
diğer bir şekilde " kişiler laik olamaz, devlet laik olur."
anayasa’dan “devletin dini islam’dir” ibaresinin çıkarılması (10 Nisan 1928)ile devlet dinsiz olmuştur. ancak bu durum milletinde dinsiz olacağı anlamına gelmez. laiklik uğruna gerçekleştirilmiş bir hamledir...
normal bir devlet için geçerli olan en makul yoldur. lakin bizim devletin maalesef vardır.
adama sorarlar, "peygamberimiz neden devlet başkanlığı yapmış, halifelik nereden çıkmış, kuran ve sünnetteki bunca ahkam ayeti ne işe yarıyor" diye.
--spoiler--
Sonra da seni din konusunda bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy; bilmeyenlerin isteklerine uyma.(casiye 18)
--spoiler--
devleti ele geçirmek için, devletin dinsiz olamayacağını iddia edenlerin kasten anlamak istemediği gerçektir. devletin dini olursa, o ülkede özgürlükten söz edilemez.
bir şeyi iyi bellemişlerdir. o da "paranın dini imanı yoktur" özlü sözü. başkan söylediydi bi ara...
laikliğin temeli olabilecek bir cümledir.
kardeşim bu ülkede sünni islamın baskısı altında ezilen aleviler ve tamamen vatandaş dahi sayılmayan hristiyan yurttaşlar var onlara rağmen nasıl oluyorda devletin dini olsun diyorsunuz?devlet zaten hristiyanlardan aldığı vergiyle 4 milyar dolarlık dünyada örneği olmayan uygulamayla sadece sünni islama hizmet ediyor ne diyelim haram zıkkım olsun?ben vergi vereyim cem evi yada kilise isteyince sen git cehennemin dibine cami yapıcaz de vay mal bari çocuk esirgeme kurumu yap lan yazıktır.

edit:sizlen aynı kulvara çıkayım peygamber aşkına nesi eksilik lan bunun eksi veren biri özelden yazsın allah için.
devletin dini yoktur, insanların dini duygularını sömürenler ve cahiller vardır.
"Din olarak milliyetçilik yeter" şeklinde cevaplanabilir.*
Okulları istiklal Marşı'yla açıp kapamak Milliyetçilik dininin ibadetlerinden biridir.
müslümanlıkta zorlama yoktur benim bildiğim. ve bu ülkede herhangi bir vatandaşı müslüman ol diye zorlayamazlar, dine karşı gelmiş olurlar. bu durumda devletin dini müslümandır şeklinde bir yasa olursa müslümanlıkta zorlama olmuş olur. bu açıdan baktığınızda bile şeriyat yönetiminin saçma olduğu ortaya çıkmaktadır. kendisiyle çelişir. evet devletin dini olamaz, din kişilere özgüdür. isteyen ateist, deist , putperest, müslüman, hristiyan, yahudi olabilir. zaten farklılıklar güzeldir fakat ben ve benim gibi düşünenlerin şeriyatcılarla da anlaşamamasının sebebi de budur. farklılık kabul etmeyen bir toplumdur ve insana dayatırlar. unutmayın ki farklılıkların olmadığı bir yerde kendinizi geliştiremezsiniz.
laikliğin en önemli, en temel ilkesidir. zira "laik insan değil, laik devlet olur!" bu koşulun sağlanabilmesi için ise toplumda algılandığı gibi insanların dinden uzaklaşması gerekmez. tam aksine, din hürriyeti (kişilerin ibadet özgürlüğü ve sınırlanamayan, mutlak inanç özgürlüğü) ile beraber din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması koşulları oluşturulmazsa devletin laikliğinden söz edilemez.
(bkz: bir sistem olarak islam)
doğrudur. Bir ülkede müslümanların veya hristiyanların çoğunlukta olması, "devletin dini budur" gibi bir kavramı oluşturmaz.
"Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve tefekküre karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz, kasde ve fiile dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere fırsat vermeyeceğiz". Atamızın ta o zamandan daha fazla söze gerek bırakmadığı önermedir.
ve ibadet açıkta kalırsa din kokmaya başlar.
bir genelleme olarak yanlıştır. devletlerin de dini olabilir. nasıl ki ideolojileri oluyorsa kemalizm yahut marksizm gibi. din de bir anlamda ilahi bir ideolojidir. velhasıl devletin ideolojisi olabiliyorsa o ideoloji herhangi bir din olabilir.
doğrudur ve insanların dini duygularını siyasete alet eden insanlarda vardır.
%99 müslüman olan bir toplumda vergilerinde %99 oranında müslümanlardan alındığı kabul edilirse, devletin elbette müslümanların ihtiyaçlarını gidermesi her şeyden önce gelir. yüzde doksandokuz müslümanların vergisiyle devlet tiyatroları adı altında binlerce islam düşmanı ateist, mason ve kemaliste değil.
% 99 u müslüman sanılan bir toplumda, bu %99 luk kesimdeki insanlara bile sorsanız birinin inancı bir diğeriyle aynı değildir. aynı kitabın ayetlerini bile farklı farklı yorumlayanlar mevcuttur. dolayısıyla düşünen bir bireyin tüm inanç mekanizmalarının bir başka düşünen bireye benzemesi imkansızdır (haa birey eğer düşünme kapasitesine sahip değilse, evet olasıdır). bu sebeple insan topluluklarını dini inançlarıyla temsil etmek veya isimlendirmek komikliktir.

edit: (#15669323)
%99 u müslüman kabul edilen bir toplumda, bu %99 luk kesimin inançları birbirinden ziyadesiyle farklılıklar gösterse bile taplamda %99 unu oluşturan vergileriyle islam düşmanlığı yapılmasındansa, tarihe miras, bir cami bırakmayı tercih etmiştir.
ülkenin %99 unu müslüman sanan beyin yoksunu şakirtlerin götünü başını yırta yırta reddettiği gerçek.
(bkz: laiklik)
Devleti oluşturan da insanlardır ancak koşulsuz olarak katıldığım düşüncedir.