deve 

/ 2
kapat
  1. Üç adet gözü olan,bir çöl hayvanıdır. (bkz: gerçek bilgiler)
    #2768689 (oldumuoldu, 30.12.2007 21:53)
  2. yardan atlamasına sebep olan şeyin bir tutam ot olduğu boynu eğri hörgüçlü hayvan...
    #3320126 (bir tutam ot, 26.04.2008 02:37)
  3. üç adet gözü olduğundan üç adette kaşa sahip hayvanlardır. ayrıyetten utanmadan 4 tanede mideleri vardır. ilaveten nasıl kusmadan deniz suyu içtiğini de merak etmekteyim. o kadar uzun susuz kalabildiği gibi bir defa da 250 litre su içebilirler.
    (bkz: yuh lan)
    #3363031 (cin cikartirken carpilan hoca, 06.05.2008 08:48)
  4. nalı, bale pabucu ve kramponlarının dişleri olmayan hayvan.
    (bkz: yok devenin nalı)
    (bkz: yok devenin bale pabucu)
    (bkz: yok devenin kramponlarının dişleri)
    #3528583 (okeyin aranan dorduncusu, 12.06.2008 12:46)
  5. arap bineği.
    #3805659 (david addison, 12.08.2008 01:29)
  6. ezginin gunlugu / ruya albümünden bir şarkı.

Ne geceyim ne gündüz, zamansız gibiyim
    Ne vatanım ne gurbet, mekansız gibiyim
    Al götür beni ellere, sanki el gibiyim
    Ver getir beni kendime, kendimde değilim

Kafayı kırdı Mecnun yürür
    Çöl düştü peşime kum yürür
    Yavaş yürür fakat uzun yürür
    Yavaş yürür uzun yürür
    Deveye bindiler deveden indiler, acayip
    Develer eğriydi develer uğruydu, acayip

El açan altın buldu, imansız gibiyim
    Adam olanlar oldu ben imkansız gibiyim
    Kendi derdime yanmaca, kundakçı gibiyim
    Kendi halime gülmece, pek tekin değilim

söz- müzik : husnu arkan
    #3848126 (brcyzdm, 21.08.2008 12:20)
  7. dünyanın en sempatik hayvanlarından biridir. o dudaklar, o cool bakışlar... hele bazılarında kenan imirzalıoğlu tarzı bir saç olur iyice karizmatik olur. bazıları çocukluğumuzun uzaylısı alf'e benzeyerek geçmişe tatlı bir yolculuğa çıkarır bizi. sonra akla sigarayı getirir. (bkz: rajaz)'ı getirir. keşke evimizde develer beslesek...
    #3880033 (yallah camel, 27.08.2008 23:26)
  8. dişisine naka, erkeğine buğra denilir.
    #4464509 (linka, 04.01.2009 00:55)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

deve başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. deve ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu deve nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about deve. Copyright of the articles are belong to their authors.