deutsche sprache schwere sprache 

kapat
  1. genelde almanlarin, iyi almanca konusmayan yabancilara ayar vermek icin kullandiklari cümlecik. türkcesi icin: almanca zor bir dildir.
    #1338813 (nonsense, 23.02.2007 17:43)
  2. almanya avusturya gibi almanca konusan ülkelerde yasayan yabancilarin hayatina islemis, insani duydukca neden yasadigi ülkeden nefret ettigini hatirlatan cümle. Bir seyi yanlis söylersin hepsi bir agizdan deutsche sprache schwere sprache derler uyuz uyuz bakarlar ve insani seri katil olmaya zorlarlar. Zorsa zor dostum türkce de kolay dil degil ögren bakalim cocuk olarak türkce yi kendi ana dilini sonra yaninda kendi dilini bilmeden baska bir dil daha al o zaman seni görelim. *
    #2582951 (Ohrschmerz, 12.11.2007 13:48 ~ 15.11.2007 11:52)
  3. bön bön yüzüne bakıp laf sahibine mideden gelen bir hırıltıyla : ach so.. deyince laflarından utanıyorlar herkeslere öneririm.
    #2582959 (hefeweizen, 12.11.2007 13:49)
  4. benim ana dilim türkçe olmasına rağmen (yahut başka bir dil almanca dışında) senin ana dilini yine bu kadar konuşabiliyorum ama sen benimkini bırak konuşmayı, tek kelime bile edemiyorsun. naber? denesi insan lafı.
    #2583068 (filozofil, 12.11.2007 14:23)
  5. evet doğru bir önermedir. 1960 larda almanya'ya işçi olarak giden* daha çok okumamış ya da ilkokul mezunu kesim için doğru olabilir. ama 1 yıl içerisinde öğrenilen ve şahane bir şekilde konuşulabilen dil. türkiye'ye gelip 1-1,5 yıl içinde mükemmel konuşan yabancı ben görmedim yaz siz? bırakın alman'ı!
    #2583084 (galapagoslu iguana, 12.11.2007 14:29)
  6. türkcesi: almanca dili zor dildir...
    #2906170 (kültürsüz dinazor, 28.01.2008 01:57)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

deutsche sprache schwere sprache başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. deutsche sprache schwere sprache ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu deutsche sprache schwere sprache nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about deutsche sprache schwere sprache. Copyright of the articles are belong to their authors.