dertli kervan 

1. sivas yöresi muhlis akarsu türküsüdür.

hey erenler düştüm ben bir sevdaya
    tutuldu dillerim lal eylediler
    derdim arzedeyim dedim hüdaya
    dertli bir kervana yol eylediler

yeni düştüm sevdan yar etti beni
    erenler içinde var etti beni
    bu nasıl sevdaymış del'eti beni
    aşkın badesini bal eylediler

biri kırka yaranların aşkına
    serde hakkı görenlerin aşkına
    sevdim cümle erenlerin aşkına
    akarsuyu yaktı kül eylediler
    #937047 (kara hilal, 01.12.2006 23:47)
  2. (bkz: dertLer derya oLmuş)
    #937067 (Tucimania, 01.12.2006 23:50)

© 2008 - uludağ sözlük

dertli kervan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dertli kervan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dertli kervan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cocuklarla girilen diyaloglar » n sync » necaxa » albert finney » cesedin bogazina corap baglamak » coleslaw » bir kadinin en masum oldugu an » cehennemde gerekli malzemeler » asker kocasi olmak » ferigim » insan klonlama » izmir ekonomi universitesi » yalnizligi sevmek » prenses perfinya da yakalanan star wars tadi » arkadas grubuna namahrem eklemeyenler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » al sana bir gobek ver bana bir bebek » evrim teorisi » secretcode » linet » mesut bakkal » malumatfurus » dokunulmazliklar kalksin diyemeyen milletvekilleri » yavuzhan » dibutil suksinat » trinidad tobago milliyetciligi » laf sokusturmak » yedi jedi birlesip darth vader a girmek » avea11 » suudi arabistan » kanal tedavisi