bugün

karataş / adana. her geleni gözleriyle şaaptıklarındandır.
Denizli. Evet.
Küçükçekmece. evet.
akdeniz ve ege'de bulunan ama turist çekememiş her ilçenin kullanılmayan turizm potansiyelleri daima mevcuttur. sadece kısmi bakir sahillere sahip oluşundan parlayamamıştır. lakin yerli turist çekerler.

karadeniz'de bulunan ilçelerin ise bildiğimiz manada deniz turizmi ile parlamalarının pek imkanı yoktur.

adana ilçelerinden:
yumurtalık
karataş

mersin ilçelerinden:
aydıncık
bozyazı

antalya ilçelerinden:
gazipaşa
kale

muğla ilçelerinden:
ortaca

izmir ilçelerinden:
menderes
dikili

çanakkale ilçelerinden:
ezine
lapseki
biga

balıkesir ilçelerinden:
gömeç

bursa ilçelerinden:
mudanya
gemlik

yalova ilçelerinden:
tüm ilçeler.
bandırma. denizi olan yerler hep turizme bağlı olarak gelişmişken bandırma denize kıyısı olmasına rağmen turistik bir ilçe değildir.
bandırma lodosta sert rüzgar alır. izmir demiryolunun sonu olması ve limana bakan bagfaş ve etibank sülfürik asit fabrikaları nedeniyle denizi kirli, ve yük alan ve boşaltan gemiler nedeniyle de çok işlek trafiğe sahiptir.

Ancak limanın batısında ve kapıdağ yarımadasının doğusundaki aşağı yapıcı ve tatlısu köyleri denize girmeğe uygun olslaarda tuzrim yaratacak plajlara sahip değildir.

Bölgenin turizm merkezi Erdek'dir. Erdek ilk olarak 1950-60 larda kitlerin (ptt, mke, ve benzeri) yazlık tesislerinin bir arada bulunması nedeniyle "ankaralı memurların" ve konservatuvar öğrencilerinin turizm beldesi olarak ismini duyurmuştur. 1958 de ilk "erdek festivali" tiyatro ile açılmış, 1959 da müzik de katılmıştır.

güncel bilgiler için internete bakınız.