deniz gezmis 

/ 29
kapat
  1. kendisini sevenler, devrim dusmanlarini pustperest ilan etmislerdir ve anayasal suc islemislerdir. zira devrim yapmak isteyenler anayasal duzeni cebren yikip ataturk'un kurdugu duzeni yikmak istemektedirler.bu anayasal bir suctur.

buna karsi olanlar pustperest degildir, olsa olsa vatanseverdirler.
    #3521796 (batur alp, 10.06.2008 22:47 ~ 22:48)
  2. kimine göre vatan haini, kimine göre vatansever.
    bana göre de vatansever.
    #3521808 (garazeybek, 10.06.2008 22:49)
  3. deniz gezmiş ve arkadaşları mustafa kemal'in hedeflediği devrim yolunda devam etmişlerdir yollarına. bunun en açık kanıtı, fikir kulüpleri toplantılarında atatürk'ün bursa nutku'nu okumalarıdır.
    --spoiler--
    Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu;Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır; demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç;Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir; diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek; demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek; Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki;ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir. işte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği
    --spoiler--
    (bkz: mustafa kemal atatürk'ün bursa nutku)
    #3521821 (sockrates, 10.06.2008 22:52 ~ 22:55)
  4. gözü kapalı bok atılmaması gereken, genç yaşta idam edilmiş bir adam. lakin gözü kapalı savunulmaması da gerekiyor. dünyadaki her ülkenin yasasına karşı bir eylem yapmıştır. 4 insanı rızası dışında alıkoymuştur. bunun affı olamaz. tabi ki de cezasını idam olarak vermek çok ağır bir karar. ama özgürlüğünü savunduğunu iddia eden bir insanın ailesini geçindirmek için paralı askerlik yapan 4 adamı kaçırmasını haklı gösteren tek sebep olabileceğine inanmıyorum.
    #3522142 (stewie, 10.06.2008 23:47)
  5. bizler 24 yaşımızda hatun peşinde koşup mediamarkt'ın indirimlerini kovalarken; o ve arkadaşları bu ülkenin geleceği için -doğru ya da yanlış- çırpınmışlardır. bu yüzden ideolojisi ne olursa olsun bu ülkenin iyiliği için kafa yormuş insanlara hakaret etmek mantıksızdır.
    #3522211 (cemilflower, 10.06.2008 23:58)
  6. bizler 24 yaşımızda hiç banka soymamış iken, silah ile adam vurmamış iken, "reijme" karşı hareket etmemiş iken kendisi bu haltların ve daha nicelerinin hepsini yemiştir. üstelik haltları karşıt görüşlüler ile birlikte yemişlerdir. kabadayı olmak isteyen olur ama en nihayetinde mahalleye abi dahi olamaz. dağdan inip insanlık öğreneceğine, hayatı insanlara zindan etmiş, sırf onun ve zamanın diğer kaypaklarının ki kast ettiklerimiz hem sağ hem sol kanat ekolünden gelenlerdir, egoları, 3 kuruş etmez tatmin olma çabaları yüzünden ölenlerin sayısı içli bir "yuuh" çektirecek kadardır. ancak halen bu adam "terörist" diye anılmamaktadır. bu iki yüzlülükle zaten ne nazım hikmet "ran" için, ne deniz efendi için ne de gelmişi geçmişi için kimse birşey diyemez, olsa olsa aydın olurlar yahut yorgun savaşçı. bence yağız buzağı...
    #3542179 (pietro pacciani, 15.06.2008 21:02)
  7. sadece hakkını ve insanların haklarını araması gerektiğine inanan ve bunun savunulmasını düşünen bu uğurda canını hiçe sayan bir öncü.
    eşitlik yanlısı ve ayrımcılık karşıtı.

(bkz: che guevera)
    (bkz: emiliano zapata)
    #3563576 (Rebelheart, 20.06.2008 22:57)
  8. kendisinin nezdinde uc fidani hatırlarken idealler icin olunur gibi günün sözünü kafamıza çakmak istediğim ve nedense yaptığı eylemlerde hiç ölenin olmadığına rağmen ölüm cezasına çaptırılmış devrimci. *
    #3563587 (rene garcia mericsoy, 20.06.2008 23:00)
  9. mahir cayan'ın şöhretini çalan kişi.

edit:
    mahir çayan dayımın oğlu değil, size ne oluyor lan?(resmi ideoloji solcularının paradigma köleliğinden doğan tepkilerini anlıyorum aslında)-çok ağır konuşuyorsun ama!-
    #3569359 (word stacking, 22.06.2008 12:29 ~ 13:24)
  10. mahir çayan'ın uğruna ölümü göze aldığı yoldaşı...
    #3569429 (aclik kader olamaz, 22.06.2008 13:02)
  11. geride herhangi bir tez, hipotez, kuram, aksiyom, zırt pırt ve saire bırakmamış, hayatının son döneminde teorisyenliğe merak salmış birey. "ölümü göze alıp" kıçını kurtamaya gelen bir teorisyenden daha şöhretli kişi.

edit:
    iyi lan tamam düzeltiyorum ölüsüne saygısızlık olmasın kabilinden:

deniz gezmiş mahir çayan'ın şöhretini çalmamıştır.(belki bir iki küçük nefsi hareket hepsi o kadar). ama geçmişte ve günümüzde bazı ang*lar-buraya lümpen de iyi uyardı- onu öyle bir şişirmiştir ki, bu sayfayı şu an gören türkiye'den bihaber bir insan(ya da hayvan) bu teveccühe mazhar olmayı başarabildiğine göre ismini yapıt/eser ve eylem anlamında bu ülkenin yakın tarihine kazımıştır bu kişi diyerek google'da küçük bir araştırmaya çıksa rezil olduğumuzun resmidir.

mesele deniz-mahir yarışı değildir, basit bir ironiyle türk insanının aslında kişileri adaletsizce bayraklaştırmada ne kadar mahir olduğunu göstermektir. bak maharet geçti, mahir buradan/bu kökten türemiş bir sıfat esasen. (ulan kelimeler bile çalakalem girişilse dahi doğru olana hakkını veriyor be)

ayrıca, onların düşüncesinde obur taraf diye bir şey yok, kendilerini anarken lütfen buna dikkat edelim kemikleri sızlatmayalım. mavera buradaki imanımızla biz inananların yurdu, orada ise göreceğiz bakalım herkes için var mıymış yok muymuş.
    #3569490 (word stacking, 22.06.2008 13:19 ~ 15:47)
  12. öldüğü için şöhreti umursamadığını düşündüğüm insan. ne lan bu adamlar aktör mü? benim şöhretim senin şöhretini döver mi diyorlar birbirlerine öbür tarafta? her şeyden önce mahir çayan da deniz gezmiş de devrim uğruna canlarını feda etmiştir, bundan dolayı saygı duyulmalıdır.
    #3569522 (madmadam, 22.06.2008 13:28)
  13. çoğu insanın içinde olan 'ismini tarihe yazmak' mevzusunda başarıya ulaşmış kişidir. devrim falan tırışka, adam insanlığa yararlı bi zıkkım bulamadığından böyle acınası bir ün kazanma yoluna gitmiştir.

ajdar bir nevi.
    #3569563 (zenci nicki, 22.06.2008 13:40)
  14. herkes gülünün solduğu akşam bu dünyayı gerçekten terk ediyorsa bu dünyada sonsuza kadar kalmasını sağlayacağımızı umduğum nadir insanlaran biridir
    kardeşime ve daha nice denizlere baktığımda onları ve savunduklarını dar ağacında ve işkence odalarında söndürmek isteyenlerin henüz onların güllerine solduramadıklarını, bu ülke üzerinde emelleri olanların daha çok beklemeleri gerektiğini gururla söyleyebiliriz
    #3588574 (aliana, 27.06.2008 14:34 ~ 14:35)
  15. 28 şubat 1947 cuma günü ankaranın ayaş ilçesinde doğdu deniz.istanbul üniversitesi hukuk fakültesinde okuyordu. o bir döneme devrimciliğinin ataşiyle damga vurmuş ameriken emperyalizmine karşı durmuş bu uğurda öleceğini bile bile yolundan dönmemiş kendisine yapilan seni yurt disinda okutalim tekliflerini geri çevirmiş ülkesini ve davasını kesinlikle satmayıp bu uğurda daha gençliğinin baharında asılarak idam edilmiş gençlik önderidir.
    #3622917 (klinik vaka, 05.07.2008 13:37)
  16. götünün kıllarını ağdalamakla meşgul kişilerin, adını tarihe gecirmesini kıskandıgını düsündügüm, büyük kahraman, cocugumun isim babası..

yoldaş bir nevi..
    #3631939 (aclik kader olamaz, 07.07.2008 13:58)
  17. savaş eğitimi almış, bana göre abdullah öcalan kadar terörist olan kişi. sırf amerikan diye bir insanı kaçırmak, masum bir hamile polis karısını yaralamak, banka soymak...

robin hud mu bu? değil...

ama tabi ki duygusal türk insanı asıldı diye bu şahsa sahip çıkmaktadır. ne düşündüğünü dahi bilmeden 'deniz gezmiş çok yakışıklı' diyen kızlarımıza bakınca ne denli düşünme yetisine sahip olduklarını anlayabiliriz.

dahası bu kişi eğer yaşasaydı bu oral çalışlar gibi olacaktı. bunu bile kimse görmemektedir. sadece dar ağacında üç fidan okuyup, hatırla sevgili izleyip deniz gezmiş propagandası yapmak nasıl bir tutumdur. anlamak mümkün değil.
    #3631965 (zenci nicki, 07.07.2008 14:02)
  18. 12 mart döneminde istanbul 1 numaralı sıkıyıönetim mahkemesi kıdemli hakimi remzi sirin'in anlatımı:

"o delikanlıların, o yürekli insanların kılına dahi kıyamam ben şahsen. deniz gezmiş'in duruşmasında bulunmadık, yani bizim bölgeye düşmedi. o çocuk, dört tane amerikan coni'sini kaçırmış, ne yapmış? birasını içirmiş, köftesini yedirmiş bırakmış, ondan sonra idam! iş mi bu yani? çolakoğlu diye bir albay arkadaş vardı. idamdan sonra kolordu'da nöbetçi amiri. idamlardan sonra babası, oğlunun eşyalarını almaya gelmiş komutanlığa, şeref çolakoğlu'ndan dinledim. yani insanın kendini tutması imkansız. o baba, oğlunun gömleklerini, eşyalarını bağrına basa basa ağlıyor...iş mi bu şimdi?

allah bu millete bir daha göstermesin. adaletten kanundan kimseyi ayırmasın. ben o çocukların hiçbir zaman idamlık bir fiillerini görmedim. bugün de görmüyorum."

bizim 68, aydın çubukçu, syf 170
    #3632079 (madmadam, 07.07.2008 14:25 ~ 14:27)
  19. kimilerine göre kaçırdığı amerikanlara iyi davrandığı için suçsuz sanılmaktadır. hatta amerikanlar suçludur, neden debelenmedilerse...

silah zoruyla görevi başındaki bir insanı zorla kaçırmak, açıklaması ne olursa olsun suçtur. hani tüm insanlar eşitti lan. neden amerikanı kaçırıyorsun. devlet politikasından sorumlu olan o genç askerler miydi?

işte bu noktada sosyalist kimliğiyle çelişen adamdır.
    #3632093 (zenci nicki, 07.07.2008 14:30)
  20. amerikalıdır, eline sağlıktır, kaçırmıştır, keşke öldürseydi, ama yapmamış, insanlığı tutmuş bizim deniz'in. evet bu söylediğimden utanmıyorum, amerika ve amerikalılardan nefret ediyorum. amerikan askerlerini kacırdıgı icin onu suclayanlar, bugün amerikan emperyalizmine köpeklik edenlere neden birşey demezler oda mechul..

güzel memleketimi herşeyden cok severim, düşmandan temizlersem ancak benimdir derim.
    #3632102 (aclik kader olamaz, 07.07.2008 14:31 ~ 14:36)
  21. amerika'da askerlik profesyoneldir. yani amerikan ordusuna yazılırken başına gelecekleri bilerek yersin bu haltı. diğer bir deyişle kapitalizmin paralı kölesi olmayı baştan kabul ediyorsunuzdur ve artık siz de emperyalist düzene hizmet etmektesindir. tıpkı polis olmak gibi türkiye'de veya subay olmak gibi. deniz'in kaçırdığı işte bu hizmetkarlardır, mahir'in delikanlıca vuruşmak istediği, mehmetçik kanı dökmek istemedikleri gibi. lakin kapitalizmin kizildere'de ve daha birçok yerde yaptığını yapmamıştır deniz. neden? çünkü o profesyonel devrimcidir. bunu zick beyinliler anlayamaz ne yazık ki...
    #3632152 (zedx, 07.07.2008 14:43 ~ 14:45)
  22. adam kaçırmanın idamlık ceza olduğunu zanneden sığırların sevmediği adam.

gidin kasaplık yapın lan..
    #3632160 (madmadam, 07.07.2008 14:44)
  23. idam edilecegi sirada altindaki iskemleyi kendisinin devirecegini soyleyip yuregi yetmeyince iskemleyi tekmeleyemeyen korkak kimse. bakmislar deniz gezmisof'un iskemleyi devirmek gibi bir niyeti yok cellatlardan biri cekivermis altindaki iskemleyi. olumu de 52 dakika surmus.
    idama taniklik eden burhan bodanli'nin "hepiniz suclusunuz" isimli kitabinda oyle yaziyor. koskoca adam yalan soyleyecek degil ya ?
    deniz gezmis ve surekasindan bugun hayatta olanlari -oral calislar gibi mesela- bugun abd emperyalizminin en atesli taseronlaridir. sayet yasasaydi deniz gezmiz'in de bunlardan bir farki olmayacakti.
    milleti sinif catismasina surukleyerek kaotik bir ortam yaratarak, ulkeyi sovyetler'e peskes cekme sevdasini gudenler hak ettikleri sekilde cezalandirilmislardir.
    #3632177 (migfer, 07.07.2008 14:47)
  24. söyledim lakin kabullenemediler.

--spoiler--
    silah zoruyla görevi başındaki bir insanı zorla kaçırmak, açıklaması ne olursa olsun suçtur. hani tüm insanlar eşitti lan. neden amerikanı kaçırıyorsun. devlet politikasından sorumlu olan o genç askerler miydi?
    --spoiler--

şimdi düşünelim. bir insan, parası yok, becerisi yok, zekası da mükemmel değil. asker olmayı seçiyor, geçinebilmek için. insanca yaşamak için. ve onu sadece giydiği üniforma nedeniye kaçırıyorlar...

devamı deniz gezmis abdullah ocalan benzerligi yazı dizisinde.
    #3632184 (zenci nicki, 07.07.2008 14:48)
  25. yok edilmek istenirket efsane olmuş gönüllere taht kurmuş devrimci , yoldaş.
    #3632279 (freedom, 07.07.2008 15:09)
/ 29
© 2008 - uludağ sözlük

deniz gezmis başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. deniz gezmis ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu deniz gezmis nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 29 agustos 2008 uefa kupasi kura cekimi » topraga dusen » daha once 26 erkekle cikmis kiz » cift cekirdegin bile sozlugu kurtaramamasi » yaran baslik yonlendirmeleri » cem toker » tamer taylan » pankritiko stadium » heracles almelo » beyaz atli prens a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games