deniz bolukbasi 

kapat
  1. osman bolukbasinın oğlu. emekli büyükelçi. 1 mart tezkeresi konusunda müzakere heyetine başkanlık etmiştir.

ankara 2. bölge 1. sıra mhp adayıdır.
    adını artık çok duyacağız. hatta olası chp - mhp koalisyonunda dış işleri bakanı olarak görebiliriz. diğer ihtimal için. (bkz: onur öymen)
    #1805663 (risorder pejmurder, 22.06.2007 15:03)
  2. http://turkish.irib.ir/makale/564.htm
    #1937880 (vernon sullivan, 15.07.2007 08:35)
  3. ağzı sıkı laf yapan bi adamdır. kırşehirlidir ama memleketine geldiğini ben hiç görmedim. kendisine az da olsa sempatim vardır. okunası bir de kitabın yazarıdır..

Ahmet Deniz Bölükbaşı (1949 - ) Türk diplomat.

1949'da Ankara'da doğdu. Osman Bölükbaşı'nın oğludur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. Halen Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye daimî temsilcisi olarak görev yapmaktadır. 1 Mart Tezkeresi sırasında Amerika ile görüşmelerde Türk tarafının heyet başkanlığını yaptı. "Osman Bölükbaşı: Türk siyasetinde Anadolu fırtınası" adlı kitabın yazarıdır.

Adının Öyküsü
    Babası Osman Bölükbaşı, oğlu 21 günlükken inönü ve Bayar'a suikasttan, gizli örgüt suçlamasıyla haksız yere hapse atıldı. Götürülürken oğlunun yanına gelip; "Oğlum Deniz, baban gidiyor, belki gelmez. Bu memleketin pisliğini az su temizlemez diye adını Deniz koydum. Ben gelemezsem sen temizle" demiş.

Siyasi Hayatı

2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2007 seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Ankara 2. bölge 1. sıra adayıdır.

1 Mart Tezkereleri

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, 1 Mart Tezkeresi öncesi görüşmelerin diplomasi ayağına başkanlık etmesi için görevlendirilmiştir. ABD heyetinin: Kuzey Irak'a geçecek Türk Özel Timi mensuplarının, PKK/KADEK mensuplarıyla karşılaşmaları halinde, ancak meşru müdafaa halinde silah kullanabilecekleri yazıyordu. Bölükbaşı, bundan sonra masada yaşananları şöyle anlattı: "Görüşme bitmiştir. Size iyi şanslar dilerim. Bunu Barzani bile söyleyemezdi. Bunu getirmiş olmanız ilerde sizin açınızdan büyük bir tarihi hata olarak hatırlanacaktır. Bunun üzerine dışarı çıktılar. Birkaç saat sonra gelip bu kağıdı yok farz etmemizi söylediler. Onlara yeni bir metin verdik: Türk birlikleri Türk komutası altında olacaktır ve PKK ile mücadelede serbest olacaktır."" diyerek masadan kalkmış ve ABD heyetine geri adım attırmıştır.

Görüşmelerdeki tutumu dolayısıyla, ABD yetkilileri tarafından görevden alınması talep edilmiş, ancak 'dere geçerken at değiştirilmez' anlayışına uygun olarak, ABD yetkililerinin isteği hayat bulmamıştır.

Görüşmeler sonucunda üzerinde anlaşma sağlanan tezkere, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da beğeniyle karşılanacak kadar başarılıdır.

kaynak: http://tr.wikipedia.org/w...%B6l%C3%BCkba%C5%9F%C4%B1
    #1937969 (krizantem, 15.07.2007 09:57 ~ 10:05)
  4. mhp ankara millletvekilidir kendisi.(kırşehir'lidir ama hiç gelmez)
    #2005664 (karamsar kelimeler, 25.07.2007 10:38 ~ 10:48)
  5. 1 martta 4 sayfalık,abd tarafından yazılmış,doğru düzgün hiçbir bilgi ve netlik içermeyen tezkere metnini çabalarıyla 70 küsür sayfaya çıkartmış adamdır
    #2005830 (d@nte, 25.07.2007 11:20)
  6. ankara milletvekili.
    kaliteli bir insan, konuşması, duruşu, saygısı, tavrı ile bunu da kanıtlamıştır.
    #2033535 (ncldlbz, 29.07.2007 19:08)
  7. rahmetli babası Osman Bölükbaşı'na sorarlar:
    -yahu oğlunun ismini niçin Deniz koydun?
    Osman Bölükbaşı:
    -Bu kadar pisliği ancak Deniz temizler.
    #3182229 (garazeybek, 23.03.2008 22:19 ~ 22:20)
  8. gerçek milliyetcilerin mhp nin basına gecmesi için yalvarması gereken insandır.
    (bkz: keşke)
    #3208798 (jimjime hendrix, 30.03.2008 05:09)
  9. mhp'nin faydalanmayı beceremediği kişilerin başında gelir. diğeri; (bkz: gündüz aktan)

sen seçim meydanlarında çıkıp bu adamları tanıtacağına git ip at, grup toplantılarında bu adamların tecrübelerinden faydalanarak ab sürecinden, dış politikadan dem vuracağına git türbanla uğraş.

gerçi hitabet yeteneği sıfır olan, önünde yazılı bir şey olmadan bir cümle dahi kuramayan biri için gayet normal şeyler bunlar.

normal olmayan ise, türkiye'nin deniz bölükbaşı ve gündüz aktan gibi kişilerden faydalanamaması.
    #3208802 (paleface, 30.03.2008 05:12)
  10. bugün ntv 'deki neden programında dinlerken sesini sirinler çizgi filminin girişinde konuşan adama acayip derecede benzettiğim şahıs.
    #3393809 (niketre, 13.05.2008 21:55)

© 2008 - uludağ sözlük

deniz bolukbasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. deniz bolukbasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu deniz bolukbasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nokta » maoculuk » ayaga kalk » www sex com » yaradana yalvartma » philisomatica » futbol spikerlerinin turkcemize kattiklari » harcadigi parayi belirterek lafa baslayan tipler » findik ile fistik arasindaki farklar » temur ketsbaia a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci