denemeler 

kapat
  1. yazma gayreti yüksek ama azmi az olan bireyin, ve başlangıç dönemindeki yazar adaylarının çok sevdiği yazın* türü...
    türkiye de bu akıma nurullah atac önayak olmuştur.
    (infantes, 20.06.2006 15:10)
  2. Geçenlerde, bana çok yakında olan ama defalarca bakmama rağmen hiç öyle görmediğim bir evi fark ettim. Durup incelemeye başladım; yıllardır bakımsız kaldığı göze çarpıyordu... Havuzlu, geniş bir bahçenin içinde yer alan büyük ve eski bir evdi burası.

Anlaşılan bu eski ama güzel evde yıllar önce kalabalık bir aile yaşamıştı... Yaz akşamlarında verandasında sofralar kurulmuş, mutlu saatler yaşanmıştı... Ziyafetler verilmişti şimdi sararmış otların ve sarmaşıkların sardığı bahçesinde... Çocuklar oynamıştı artık kuru yaprakların doldurduğu havuzunda... Bayramlarda tüm ailenin toplandığı evden neşeli kahkahalar yükselmişti muhtemelen yıllar evvel.

Şimdi ürkütücü bir sessizlik vardı her kuytusunda, belki böcekler yuvalanmıştı karanlık köşelerde... Kırık pencere camlarında artık hiçbir mutlu yüzün yansıması yoktu... Tüm duvarlar, yıkılmayı bekleyen bir umutsuzluk içindeydi sanki.

Nereden çıktıysa bir kumru kanat çırparak kondu havuzun kenarına... Alarak küçük bir dal parçasını, uçuverdi eski çatının altına doğru... Zevkli ve telaşlı bir çaba içerisinde gidip geliyordu... Anlaşılan yeni bir hayat başlıyordu bu eski evde. Nihayet, mutlu günler gelecekti, kanat sesleri ve sevgi şarkılarıyla yok olacaktı ümitsizlik, eski evin de bundan çok memnun olduğunu hissederek sevindim.

işte o eski ev benim yorgun yüreğim,
    Gelişiyle hayat veren kumru da; sensin sevgilim.
    Seni çok seviyorum.
    (infantes, 20.06.2006 15:12 ~ 15:15)
  3. (bkz: montaigne)
    (yasakani, 06.07.2006 12:17)
  4. (bkz: denememeler)
    (pulp fiction, 06.07.2006 12:20)
  5. ilk eserimi bu yazmayı düşündüğüm ve konu olarak seri eksi oy veren ibneyi seçeceğim edebiyat türü..
    (eşşağan ala gazuğu, 15.08.2006 01:02)
  6. montaigne nin kendi yaşamını anlattığı en önemli eseridir.
    (maxime chattam1905, 06.10.2006 12:38)
  7. nurullah ataç'ın anlatımı ile ben'in ülkesidir...
    (Baravi, 06.10.2006 12:42)
  8. montaigne'in kusursuz kitabı.
    (hendrix, 17.10.2006 03:20)
  9. montaigne insanların ve herşeyin yüzünden maskeyi kaldırmalı diyor, maskesini anlatmak için kendini anlatıyor.
    Andre Gide
    (lost control, 12.04.2007 13:57)
  10. montaigne'in tek eseri, hayatı daha iyi anlamaya ve yönetmeye yardımcı olabilen kaynak. eserin önemli yanı montaigne'in kalemi değil, verdiği örnekler ve yaptığı alıntılardır -ya da biz çevirisini okuduğumuz için öyle geliyor-. çok çeşitli konularda denemeler içerir; aşk, cinsellik, para, bilim, çocuklar, gerçekler, iyi ve kötü, vicdan, yönetim ve yönetilenler, bilgi, korku, zenginlik, osmanlı ordusunun düzeni,disiplin gibi.
    (ciplak turnagagasi, 23.04.2007 19:27)
  11. montaigne'in kitaplığınızda olması gereken, mutlaka okunması gereken eseridir.
    (greens, 24.04.2007 02:33)
  12. her şeyin kaybedildiği dünyada kaybetmeye devam ediyoruz ne yazık ki.. bu da bir denemedir.
    (tansfromm, 28.04.2007 22:51)
  13. montaigne'nin yaratıcılıktan ne kadar yoksun olduğunu anlamamıza vesile olan kitabı. okumaya dahi gerek yok, adından belli. insan denemelerini topladığı kitaba denemeler ismini koyar mı. bak adam varolmanın dayanılmaz hafifliği demiş. okumaya bile gerek yok kafadan on puan. *
    (coffeeandcigarettes, 21.05.2007 03:15)
  14. "çünkü, bilirsiniz, en az kullanılan, en az yazılan, en saklı kalan sözler en iyi akılda tutulan, insanca en çok bilinen sözlerdir."
    (latenovember, 14.07.2007 02:42)
  15. "gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan hayır gelmez"
    "kendine dost olan bilin ki herkese de dosttur."
    "paranın saklanılması kazanılmasından daha zahmetli bir iştir."
    "başkalarının bilgisiyle bilgin olabilsek bile, ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz."
    (disikartal, 13.09.2007 23:43)
  16. (bkz: yanılmalar)
    (antilopyawrusu, 13.09.2007 23:48)
  17. en bilineni montaignenin olsa da bacon, andre gide, samuel taylor coleridge, aldous huxley, albert camus, t s eliot, suut kemal yetkin, ismail tunali ve hilmi yavuz da aynı adlı birer kitaba sahiptirler.
    (07daydreamer, 13.10.2007 00:16)
  18. türünün ilk örnekleridir. adam denemiş olmuş.
    (asi, 16.04.2008 01:41)
  19. SAbahattin Eyüboğlu tarafından dilimize çevrilen deneme kitabıdır.
    (yaralimasalcocuklari, 16.04.2008 02:21)
  20. kitabı okuduktan sonra aklınızda sadece isminin kaldığı eser.
    (ParaNtez, 18.04.2008 01:19)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hayatini kazanmak » mircan kaya » emre tilev » faruk ayakkabi » katharsis » uludag sozluk moderasyonu » cunt cunt gimme more » acele bir degisime ihtiyac duymak » jonny b » hababam taburu » sezerin veto ettigini gul onaylar » 5 yil icinde robotlarla seks yapilabilecek olmasi » burning bridges » sadik yalsizucanlar » mazosizm » kemal unakitan in vaftiz cocugu olmak » her ile bir universite yapmak » yaran facebook gruplari » ablanin evlenmesi » muro » topal osman aga » teenage » kapi » lily allen » tarzan boy » pelikan silgi » citlembik » ege universitesi » kravat oyunu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa