demirci 

kapat
  1. 1-kıraç'ın söylediği güzel bir şarkı. sözleri:

giden ay tutulur mu
    oy demirci demirci
    bala tuz katılır mı
    çalsana aslan davulcu
    uzun gecelerde
    oy demirci demirci
    yalnız yatılır mı
    çalsana aslan davulcu
    taşı kaldırsalar
    oy demirci demirci
    yılanı öldürseler
    oy demirci demirci
    güzel seven yiğidi
    oy demirci demirci
    cennete gönderseler
    çalsana aslan davulcu
    kara taş boyanır mı
    oy demirci demirci
    öpsem yar uyanır mı
    çalsana aslan davulcu
    sen orada ben burda
    oy demirci demirci
    buna can dayanır mı
    çalsana aslan davulcu
    yolda buldum bir namlu
    oy demirci demirci
    kasları gamlı gamlı
    çalsana aslan davuldu
    iki gerdan arası
    oy demirci demirci
    istıyor delikanlı
    çalsana aslan davulcu
    #476290 (Yoksul, 30.07.2006 11:59)
  2. manisa'nın bir ilçesi.
    #670398 (oumar, 27.09.2006 09:57)
  3. kıraç'ın söylediği güzel bir anonim halk türküsü. şarkı sırasındaki klavye ritmleri çok güzel oturmuştır benim neznimde.
    #1126184 (kasimpasa canavari, 08.01.2007 22:10)
  4. (bkz: demirci kawa)
    #1126193 (vend avesta, 08.01.2007 22:12 ~ 22:13)
  5. insanı kusturacak kadar dolambaçlı yollardan ulaşılabilen manisa'nın doğu anadolu'su sayılabilecek bir ilçe. Manisa'ya ve izmir'e yaklaşık 3,5 saat uzaklıktadır ve işin ilginç tarafı demirci manisa'nın ilçesi olmasına karşın manisa'ya günde sadece iki otobus kalkarken izmir'e neredeyse saat başı otobus vardır.
    #1168700 (denizci cakabey, 17.01.2007 19:51)
  6. eski orta asya göçerleri arasında efsanevi bir karakterdir. çeşitli efsanelerde hep geçer. çin kaynakları, islam kaynakları ve orta asya'da bulunan dikitlerde bahsi geçer. demirci, savaşlarda yenik düştükten sonra, bir dağda bir kurtla beraber, uzun bir süre yenilginin izlerini ortadan kaldırmak ve güçlenmek için kalır. daha sonra güçlenerek, oradan ayrılır, büyük bir ordu kurar ve düşmanlarına dersini verir.
    #1550685 (oteki turkiye, 21.04.2007 14:59 ~ 15:00)
  7. genellikle mahallelerde dolaşan ekmeğini taştan çıkaran gazete,soba,demir parçası ne varsa arabasının önüne atıp, ince bi sesle demirr aliooooooa diye bağıran erkeklerin oluşturduğu meslek türü.
    #2094424 (the fakir, 08.08.2007 18:44)
  8. manisa'nın üniversite dolu, sevgi pıtırcığı ilçesi.
    #2391463 (rotring, 27.09.2007 23:43)
  9. manisa merkezde okuyan öğrencilerin tek avuntusu demirci de okumamaktır.
    #2852836 (nrcyln, 17.01.2008 18:36)

© 2008 - uludağ sözlük

demirci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. demirci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu demirci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» icimdeki sozluk aski bambaska » pol der » adenoidektomi » kaptan muazzam » gaziantep universitesi » salatalikla masturbasyon yapmak » okul tuvaletinde sigara icmek » yine de siz bilirsiniz » sozlukte sican sicana » zat i ali kumbeti a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci