demian 

kapat
  1. (bkz: damien)
    #234774 (panapa, 12.05.2006 13:11)
  2. herman hess'in gençliğinin ve geçrdiği sıkıntılarının romanıdır. aslında romanın işleyiş yapısında anlatılan mavi bir göğe yükselen yumurtadan çıkmak üzere olan bir kartal sembolü hep meşgul eder. bu sembolünn anlamını da bilmek için biraz jung psikolojisine eğilmek lazım. mavi bilincin ve düşüncenin rengidir. bunu yanında kartal da çıkmakta olan özgürleşmekte olan blinci ifade eden semboldür.

bunun yanında ''ruh imgesi'' bir beatrice de;emil sinclair tarafıdna belirlenmiştir. bu daha sonra fikrimce demian'ın annesi olacaktır.
    #652014 (calderon de la barca, 20.09.2006 21:56)
  3. -alinti-

içimde dışarı çıkmak isteyen bir şey vardı
    ben onu yaşatmaya çalışıyordum yalnızca
    neden bu kadar zordu bu?
    #1146420 (discopolos, 13.01.2007 14:46 ~ 14:47)
  4. --spoiler--
    hermann hesse'in romanına adını verdiği demian,
    aslında romanın anlatıcısı ve kahramanı olan sinclair'ın öz benliğidir.
    yani fiziki bir varlık değildir demian.
    hepimizin içinde olan ama ulaşamadığımız özümüzün,
    karakterize edilmiş bir sembolüdür.
    --spoiler--
    #1512645 (ArsMagna, 10.04.2007 14:47 ~ 15:08)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

demian başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. demian ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu demian nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about demian. Copyright of the articles are belong to their authors.